Reklama

Reklama

Barbar

  • USA Barbarian (více)
Trailer 2

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. Brzy jí dojde, že neočekávaný spolubydlící není zdaleka tím jediným, čeho by se měla obávat. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (451)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale napodiv mňa zaujala vraj tá nudná prvá polovica, kde bol veľký priestor na fantáziu, čo sa z toho vykľuje. V druhej polovici už nastupujú klasické nelogické kroky, kedy hlavná postava dobrovoľne chodí na miesta, odkiaľ chcela utiecť, policajti sú tradičné tupí, no a toto všetko sa zaobalilo krvavými scénami s feministickým záverom. Svoje čaro aj atmosféru to ale malo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velmi milé, zprvu velice nenápadné, překvapení. Rozjíždí se to sic celkem pomalu a u zapojení několika postav nechápete, proč figurují v příběhu, ovšem jakmile se to rozjede, tak je to paráda a udělalo mi to radost jako už dlouho žádný horor. Jen škoda, že to Foxové nemohli více rozparádit v kinech a větší parádu to udělalo až na Disney+. Snad na to však lidi koukali, Barbar si to zaslouží. Nic předem si nezjišťujte! ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Barbarian je bez nadsázky jeden z nejobtížnějších filmů k hodnocení, který jsem měl kdy možnost vidět. Kombinuje v sobě totiž hned několik “podfilmů”, které jsou kvalitativně naprosto odlišné, a to dělá z celého výsledku nehodnotitelný film. První část je za mě bez debat událost roku - žena přijíždějící na Airbnb ubytování, kde už ale jeden návšťevník ubytován je, a tak začíná podivná noc, která ji odnese do situace, kterou by ji nikdo nezáviděl - excelentní a originální nápad, skvělá herecká dvojka, precizní dialogy i atmosféra a mistrovská gradace dělají z prvního dějství bezkonkurenční část, která se vyhrotí ad absurdum a při jejímž finále jsem ani nedýchal. Ale od toho momentu (což je asi půlka filmu) jde film o 180 stupňů jinam a celý dosud mistrovský film zkolabuje jak kdyby rozjeté ferrari narazilo ve stoosmdesátce na retardér. Na scénu přichází úplně nový příběh, nová postava a výborně vyhrocený film s inteligentními postavami vystřídá katastrofální linka s ještě horším protagonistou, která jak kdyby byla z rukou úplně jiného režiséra. A na stejné notě film jede až do konce - celé to působí strašně rozporuplně, ke konci už film místy postrádá logiku i nápad, plácá páté přes deváté a neví, jak dál. Jsem potěšen ze skvělého hororového osvícení v první polovině, kdy jsem si blahem čvachtal nad filmem roku, zhnusen z následného dojezdu i zklamán z nenaplněného potenciálu zároveň a vlastně vůbec nevím, jak výsledek vnímat, protože zkombinovat tak diametrálně odlišné dvě části v jednom filmu snad není ani reálně možné… ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ano, i já se zde připojuji s tvrzením, že tento snímek si nejlépe vychutnáte tak, že si o něm předem nic nezjistíte a ani se nekouknete na žádné trailery. Barbarian Vás pak totiž vtáhne daleko intenzivněji, jelikož je právě o to více nepředvídatelný, přičemž jsem ani neodvažoval hádat, jak se vlastně zpočátku jednoduchá premisa bude dále rozvíjet. Pokud tedy hledáte svěží hororovou jízdu, která Vás v lecčems dokáže velmi příjemně překvapit, vězte, že jste ji právě našli. Tohle se totiž vážně moc povedlo. Skvělá práce! (Disney+) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

„Hororová maminka... loví, kojí miminka.“ Pozor! HomeAway i Airbnb mají akci! Ke každému pronajatému domku zážitkový poukaz zdarma, na bezva únikovou hru. Provozuje firma Zach Cregger, specializovaná na adrenalinové koupele, nadsázku, černý humor a vytírání si zadku hororovými klišé. U vchodu si nezapomeňte vzít svinovací 5metrové pásmo, pro měření půdorysů. Btw, tohle nečekané přehození žánrové výhybky mě úplně rozsekalo. HA! Provaz čouhající ze zdi. Co s ním? No co asi... Helemese, místnost pro natáčení kidnapped péčka, paráda! A co to mručí ve tmě? No hezký... olezlá, plesnivá mutr, zjevně příbuzná miláška Gluma. A už vidíme i hravého taťku, mírně za zenitem, s jeho velkou sbírkou homemade videí se zajímavou tematikou, díky níž měl v hobbymarketu věrnostní kartu a množstevní slevu na plastová prostěradla. Jo jo, tato únikovka je drsná, dravá i hravá. This is a Neighbourhood Watch Area. V temném sklepě miminka kňourají, mlíčko sají (brrr...) a s revolverem si zbrkle hrají. A lezou kam nemají. Iracionálnímu chování pětkrát zdar! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • I když se oficiálně na snímku nepodílel, vliv na příběh měl i Jordan Peele, jenž je dobrým přítelem s režisérem snímku Zachem Creggerem. Podle Georginy Campbell spolu Clegger a Peele často hovořili během tvorby scénáře. (NiWi)
  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, stojí na adrese 476 Barbary Street. 476 je rok, ve kterém zanikla Západořímská říše poté, co byla dvakrát po sobě v témže století vypleněna barbary. (NiWi)

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama