Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Ray Donlan si pro sebe a své muže s pomocí mafie zřídil městečko Garrison, oddělené od New Yorku mostem. Bydlí tu jen policisté, kteří tu jsou „v bezpečí“. Šerifem Donlan jmenoval mírného Freddyho Heflina, který by se rád stal policistou, ale slyší jen na jedno ucho, takže nemůže. O sluch přišel, když zachraňoval Liz Randoneovou, která si později vzala surového sukničkáře Joeye, také policistu, a kterou Freddy tajně miluje... Rayův synovec Murray Babitch je na silnici napaden dvojicí Afroameričanů, kteří na něj vytáhnou zbraň. Když je pronásleduje, dojde k nehodě, při níž oba mladíci zemřou. Přivolaní policisté zbraň nenajdou, tak se ji snaží do auta narafičit. Murray se obává, že přijde o odznak, a tak se vrhne z mostu. Všichni se domnívají, že utonul. Ray ho ale s pomocí dalšího policisty Jacka vytáhne a ukryje. Bojí se, že Murray, který ví o jeho čachrech s mafií, bude při vyšetřování mluvit. Přestože je jeho příbuzný, chystá se ho zabít. Podobným způsobem se už zbavil jiného policisty, Glenna Tunneye, kterého nechal zabít ve vězení, než mohl promluvit před soudem... Na místo přijíždí poručík Moe Tilden z oddělení vnitřních záležitostí, aby věc vyšetřil. Chce pomoc od Freddyho, ten ale jako obvykle váhá: je zvyklý se k ničemu nevyjadřovat a nechávat věci, jak jsou. Ray ovšem později jediným telefonátem jeho vyšetřování ukončí: jeho mocní zastánci se o to postarají sami... Joey zachází surově s Liz, což Freddymu dělá těžkou hlavu. I Joey patří k Rayově bandě. Jediný, kdo se občas staví na zadní, je Garry Figgis, bývalý parťák policisty, zavražděného ve vězení. A právě jeho dům jedné noci začne hořet; sjíždějí se hasiči a policisté, nakonec přijíždí i Figgis. S hrůzou zjišťuje, že do domu nečekaně přišla jeho přítelkyně Monica, která utrpěla popáleniny, jimž zakrátko podléhá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerná kriminálna dráma s hviezdnym hereckým obsadením. Má celkom dobrý príbeh o slušnom šerifovi v malom mestečku, ktorý túži po uznaní, ale kvôli jednej nehode z minulosti, pri ktorej ohluchol na jedno ucho je vnímaný skôr podradne, no aj napriek tomu si chce svoju prácu vykonávať naplno. A to aj vtedy, keď zistí, že jeho kolegovia nie sú práve najčistejší a okrem korupcie bránia spravodlivosti aj v jednom závažnom prípade. Spracovanie ale nie je moc dobré, ešte úvod pôsobí dobrým dojmom, ale potom sa prakticky už celý čas nič dôležité nedeje. Tento námet ponúka slušné možnosti, ale tu zostal maximálne nevyužitý, filmu chýba dynamika, gradácia deja je veľmi slabá, celý čas len menej alebo viac dôležité postavy medzi sebou vedú väčšinou nedôležité dialógy, ktorý pre film nemajú moc veľký význam a iba občas sa nájde aj niečo, čo dej aspoň trochu posunie, ale takmer vždy len o minimum. Až záverečná štvrťhodinka to aspoň trochu napravuje. Takže medzi úplným úvodom a záverom tu takmer ani nie je o čo stáť. O akcii sa tu ani moc hovoriť nedá, ale kvôli typu filmu to tu ani neprekvapí. Ide tu prakticky len o krátku záverečnú prestrelku. Herecké obsadenie je výborné a je s prehľadom hlavným kladom tohto filmu, aj keď sa moc hrať nesnaží. Asi jediný, kto sa tu skutočne snaží je Sylvester Stallone, ktorý svojou pomerne dobrou úlohou a aj výkonom čiastočne ťahá film, aj keď sa nič dôležité nedeje, čo je takmer stále, ale aj tak poteší aj Ray Liotta, Robert De Niro, Harvey Keitel a Robert Patrick. Réžia je dosť slabá, tento film po väčšine stránkach takmer vôbec nefunguje, kvôli čomu pôsobí až takým mdlým dojmom, ale aspoň technická stránka nie je zlá, štandard splní. Krajina policajtov nie je úplne zlý film, ale dopozerať sa naň bez väčších problémov sa dá len kvôli hereckému obsadeniu a obzvlášť Stallonovi, inak scenár je na tom veľmi zle a ani réžia nie je o moc lepšia. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 54%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V téhle povedené krimi předvedl Sly dost dobrý a sympatický herecký výkon, i když jeho filmová postava (přitroublý pupkatý "venkovský" šerif) nebyla herecky příliš náročná. Ale bylo skvělé vidět ho v trochu netradiční roli, ve které ani jednou neukázal ba ani nenaznačil svou muskulaturu, ale snažil se hrát úplně obyčejně. A povedlo se mu to. Z dalších mnoha známých tváří bych rád vyzdvihl aspoň záporáka v podání skvělého Harveyho Keitela. K tomu ještě zajímavé a netradiční záběry na New York z druhého břehu Hudsonu, a z mého pohledu jsou to jasné a silné čtyři hvězdy, skvělá oldschoolová záležitost. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od Mangolda jsem teda cekal vic, ale tady se holt teprve zahrival. Hlavni problem filmu je pribeh, clovek se musi hodne snazit, aby tam vubec nakej vysledoval, takze to vetsinu casu vypada jen jako kdyz se spousta poldu, agentu a podobne narvalo do jednoho mesta, tam spolu kecaj a poflakujou se. Nicmene uvod filmu a zaver se povedli docela dobre, obsazeni je fakt perfektni, Liotta se tu prekonava, De Niro ma bohuzel malo prostoru, potesil me Robert Patrick a Stallone hraje jako krapet tupej tlustoch fakt paradne. Celkove nemuzu rict, ze bych se nejak vyraznejc nudil, jen me film proste nezaujal, takze jsem ho skouk, aniz by me nak vic zajimalo, co se s kym stane. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Stallone je na půl cestě mezi Balboáckým prosťáčkem a drsným poldou uvěřitelný a herecky výborný, policejní parta okolo něj však navzdory elitnímu obsazení nepředvádí tolik, kolik vzhledem ke svým kvalitám mohla. Možná s výjimkou působivého Keitela. Banda zkorumpovaných poldů se navíc občas chová tak hloupě, až se divák diví. Přesto to jako celek bylo lepší než jsem čekal, možná i díky výborně vygradovanému finále. ()

movie 

všechny recenze uživatele

COP LAND je film, který může vyhovovat zřejmě jen malé sortě publika. Nejedná se o jasnou americkou nezávislou artovku, byť elementy nezávislé filmařiny v sobě má. Neosloví většinu fanoušku Stalloneho, neboť je to film až ryze neakční (jediná akční scéna je až na konci filmu a je to v podstatě zpomalená noisová sekvence, ve které se Mangold snaží imitovat stav čerstvě ohluchlého Freddyho Heflina). A naopak většina sofistikovaných diváků si s COP LAND zřejmě utře nos, protože film se Stallonem nemůže mít přesah. Což je chyba. COP LAND totiž není jen netradiční stallonovka, ale je to film, ve kterém Stallone skutečně soustředěně a plnohodnotně hraje. Jeho Freddy Heflin je postava, která se odprosťuje od všech nám známých stalloneho prvků. Má pivní bachor, po večerech brouzdá opilý v místním baru v sandálích a staré košily. Je na jedno ucho hluchý a nijak bystrý fízl malého zapadáku, kde mu byla udělena role šerifa proto, aby držel hubu, dával pokuty za parkovaní a do ničeho se moc nešťoural. Není to ten klasický nabubřelý Stallone, obklopený luxusem a s falešnou aurou glamour sofisitikovanosti, jak se nám snaží prezentovat svůj životní styl v podstatné většině svých filmů (snad s vyjímkou Ramba a Cobry). A hlavně: je fakt famózní. Hraje zcela maximálně v každé scéně. Je maximálně vhodným sparingpartnerem jinak epochálního ansámblu: Harvey Keitel, Ray Liotta, Robert De Niro nebo Robert Patrick. Kvalita jeho herectví s ostatními herci krásně koreluje a radostně překvapuje. Mangold sice mohl malinko přitlačit, možná by COP LAND mohl nést ještě trochu víc z odkazu nezávislé filmařiny a dokonce by mohl být i o něco delší než jen 116 minutová verze (byť i v ní se dostatečně stihne věnovat pestré paletě postav), pořád to ale bude jeden z nejlepších policejních filmů 90. let, který mimochodem nenese punc devadesátek tak jako mnoho jiných. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Ray Liotta chtěl původně roli šerifa Freddyho Heflina, zatímco Sylvester Stallone chtěl roli Garyho "Figgsy" Figgise. (Chatterer)
  • Většina herců z tohoto filmu se objevila v seriálu The Sopranos (1999), který se také natáčel v New Jersey. (Chatterer)
  • Arthur J. Nascarella (Frank) byl v reálném životě důstojník NYPD. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama