Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (76)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VIDÍM HO. DRŽÍ SE!…“ Předlouhej úvod vo hovně. Pak trochu války a pak sám voják v poli. Vlastně v džungli. Russel Crowe si hraje na operátora „Tísňový linky“ a celý to vypadá, jakoby někdo dostal nápad, že to skončí v jeskyni… a na to pak vymyslel celej příběh. Navíc nechápu, proč z těch vojáků dělaj takový idioty… (i když…, ale tady mně to nesedí…). A Russell Crowe? Dneska už je fakt lepší, když ve filmu bude jen sedět. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Scénáristi sledovali dva týdny během vojenskýho cvičení skutečné operátory JTAC. 2.) Thx za titule „lordek“. ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vojenská akcia, na ktorú je kapacitu ako Russell Crowe škoda, ale aspoň dokázal, že kapitánom amerického letectva môže byť aj vášnivý chipsožrút s nadváhou 50 kilo, lebo veď aj tak dnes sa už o všetko stará technika. Nič nového sme sa ale v tomto v Austrálii natáčanom a niektorými Austrálčanmi stvárnenom filme o Američanoch nedozvedeli, len to, že stále bojujú za ušľachtilé ideály a oponenti sú stále len nejakí teroristi, únoscovia, násilníci či inak zlí chlapi, ktorí nerozumejú benefitom amerického vojenského dobra. Ako to býva, stále šírenom ďaleko od domácich hraníc. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem se tedy upřímně obával, že místo sledování vojáků, kterak se snaží dostat z bunkru, budeme sledovat jak si Russell Crowe zajel koupit něco k snědku. Přestože jeho chraplák funguje stále na výbornou, ve váhové kategorii by směle mohl vyzvat Seagala. Akčňák je takový nevyrovnaný, má to své velmi dobré chvilky, kdy si člověk dost přeje aby se zavzpomínalo na Ramba a pobíhalo se džunglí. 60% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

První půlhoďka je plná chlapáckých keců ve slabé režiji, takže úvod to celkem zabije. Vystřihal bych fest. Po přistání na Filipínách se situace ale mĕní a dostanem solidní survival až do konce. Jenže Liam nemá charisma a ani to herecky podle mě úplně neprodal. Milo ho totálně přehrál a s Russellem mě nejvíc bavili. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení se to nezdá ale “Zlounov” není vůbec špatná podívaná. Většina děje se odehrává v oblasti Suluského moře a jde prakticky o exhibici “modern warfare”. Bez sady náhradních baterek a dronu nad hlavou to už dnes nejde. Každopádně. Ústřední postava aka “Lupínek” (ano, má stejnou přezdívku jako Howard v Teorii velkého třesku) je ukázkový zelenáč co podělá na co sáhne. Jestli je i příčinou toho, že se vše “tak nějak sere” on nebo (řekněme) neortodoxní operátor dronu nechám na zvážení. Co je ale neoddiskutovatelné je skvěle natočená akce. Za mě příjemná podívaná. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)
  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)
  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama