Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předlohou filmu je skutečný příběh o splněném přání dospívajícího hráče videoherní závodní série „Gran Turismo“ Janna Mardenborougha, jehož herní dovednosti a výhry ho dovedly až na dráhu skutečného profesionálního závodního jezdce. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (351)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dosť dobré. Úvod sa rozbiehal trošku ťažšie a chvíľu mi trvalo, kým som sa pokojne usadil ako spolujazdec a nechal sa unášať touto športovou jazdou, no ako náhle sa začalo jazdiť vo veľkom, film nabral úplne iné obrátky. Musím pochváliť aj vydarený casting (vynikajúci David Harbour!), hudbu, kameru, či skutočný príbeh, ktorý sa stal predlohou pre tento film. 80% - 4* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Kino mi uniklo … No, nevadí, i tak jsem si to v pohodlí domova užil do syta! Tohle téma je možná už trochu ohrané, ale zde jsem po celou dobu sledování měl úsměv na tváře. Dle traileru mě ústřední klučina, co miluje závodění na konzoli moc nezaujal, bál jsem se, že bude moc otravný a nafoukaný. Naštěstí se to nestalo a ve filmu si mě neskutečně získal. K tomu mu sekundoval jako trenér David Harbour, který mě bavil snad ještě více! Zato takový Orlando Bloom mě zde moc nebavil, resp. jeho arogantní postava, ale sehrál to asi dobře, to zas jo. Technická stránka filmu je dokonalá, skvělé závody … Mělo to i velké napětí, a i jsem tu zažil pár dojemných chvil. Na toto téma tu máme spousty jiných filmů viz Rivalové apod., které jsou asi objektivně lepší, ale mě tohle sedlo jak ulité a nemůžu hodnotit jinak než plným počtem hvězd. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když jsem přemýšlel o námětu tohoto filmu, tak mě hned napadlo, že je do filmu převeden tím nejlínějším způsobem, když se zaměřili na GT Academy, zároveň však tím jediným (smysluplným) možným. Musím opravdu pochválit mého kdysi oblíbence Neilla Blomkampa, že z tak tuctového tématu typu Need for speed, vytřískal opravdu maximum a povedlo se mu závody natočit napínavým způsobem, jen možná ten příběh byl až příliš natahovaný a zároveň předvídatelný (i pokud neznáte skutečnosti, které se v mnohém lišily) a už jsem chtěl, aby to skončilo. Je však škoda, že na sebe film nevydělal, protože ačkoliv bych sequel nechtěl, nerad bych aby to zarazilo produkci dalších filmů podle her Playstation studios. Takže za mě usmolených 70% a rád bych někdy v budoucnu dal ještě filmu šanci. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě kvalitní. Především kamera a střih tady jedou mistrovský styl. Příběh je jak z pohádky a je to hodně nakažlivé. Mám chuť si jít pustit playstation a trošku si zazávodit. Při sledování filmu jsem si vzpoměl na jednoho herního streamera ve žlutým tričku a žlutých kratesech co při hrách pije prošlý pivo. Jmenovat nebudu, ale nejmenovaný uživatel fandící Slavii a nejmenovaná uživatelka knihovnička (toho času nasraná) jistě budou vědět. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Což o to, příběh je to vlastně zajímavej a originální. Ale v tomhle napulírovaným naleštěným kabátku mi z celý tý pohádky bylo lehce šoufl.  Prostor pro herce pak v téhle Nissan-Playstation souloži prakticky nebyl a byť mi čítanková moudra  ve stylu "vyděržaj pyjaněr" příliš nevadí, tady mi hned naskakovaly nedávno znovu zhlédnutí Transformeři. Na skládačky tu koneckonců taky došlo a Schulin na beton jezdil v Bumblebeem, když už ne na dráze, tak doma v pokojíčku určitě..  To vám zas byl záporák "drsnej" jak... a já to řeknu!  drsnej jak David Prachař!  Těžce generační film (starý lůzry pochopitelně nevyjímaje), kde je nejzajímavější  onen fakt, že v tom honění se, místy  i za vítězstvím, autoři úplně pozapomněli zvednout varovný moralizující prst a bez uzardění perou do děcek amorální poselství: "Hrej jak o život, na všechno ostatní ser a někam to dotáhneš!"  To se musí ocenit alespoň  jednou hvězdičkou. Jinak jako závodní film to stojí za, ehm, Gran Turismo,  abych tedy nebyl sprostý. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (36)

  • Když Jann (Archie Madekwe) na začátku běží na kvalifikační závod, sundá si boty a hodí je za herní židli. Během závodu, když je nad ním překryté auto, stojí jedna z jeho bot vedle něj před křeslem. (Johnny.ARN)
  • Na zadní poznávací značce Porsche chybí nálepka technické kontroly a nálepka okresu Ahrweiler. Navíc kombinace čísel a písmen D66 na konci poznávací značky je neplatná. (Johnny.ARN)
  • Na tvorbě většiny CGI a VFX záběrů se podílelo pražské studio UPP. (doofball)

Související novinky

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Gran Turismo nabírá obsazení

Gran Turismo nabírá obsazení

17.09.2022

PlayStation produkce filmů podle her se pomalu ale jistě rozjíždí na plné obrátky a jeden projekt, který nyní studio Sony prioritně tlačí před kamery, je závodní Gran Turismo. To před několika týdny… (více)

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Reklama

Reklama