Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (320)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Adam Wingard pokračuje tam, kde přestal, a to, co se mu minule tak povedlo, se mu daří zase. Jde totiž o to, že Kong, Godzilla a další monstra jsou opět regulérní postavy, dobře zahrané a mnohem zajímavější než ty lidské, a že film v pohodě táhnou (ne)celé dvě hodiny a lidé jsou tu vlastně hlavně kvůli měřítku. Opravdu jsem doufal, že mezi herci v závěrečných titulcích uvidím i ty, kteří hráli monstra, protože by si to zasloužili úplně stejně jako onehdy Andy Serkis. Hlavně Kong je skvělý, chová se totiž jako Arnold Schwarzenegger v nejlepší formě a jeho mimika a celá řeč těla je TAK zábavná! Zábavné i nápadité jsou i akční scény, líbila se mi také hudba... Že je film lepší než několik posledních Transformers, mě ani tak nepřekvapilo, ale že mě bavil víc než poslední dva Jurské světy, to už ano. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Blbě se to dissuje, protože je mi jasný, že když si postěžuju na to, kolikrát jsem během sledování zaskučel "Já už nemůžu.", tak vím, že by s tím byli tvůrci spokojení. Nemůžu ale ocenit film za to jak je urvanej ze řetězu, když tam vlastně přítomnost žádnýho řetězu už vůbec není citelná. Ten film je úplně jedno, je to o něčem, nějak, s něčím, protože něco, nevim a není to třeba. Ten film je úplně mrtvej. Během jedný scény nějakej člověk v košili řekne "Oh no! The gravity surge must have taken out the power-battery-thing!" a vám dojde, že tady už je všechno vlastně nějaká "-thing". Furry-fearce-thing bojuje s atomic-lizard-thing prostřednictvím fire-shining-axe-thing a kolem lítá lightning-insecty-thing. Panická filmová éra nihilistického hédonismu je na svém vrcholu a je to čistý Asylum za 150 míčů od tvůrců, u nichž bych klidně věřil, že třeba neuměj číst. Tak bon appetit pane Creosote. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před vstupem do sálu, ponechte mozek v lobby a můžete se pobavit. Už předchozí souboj nejznámějších titánů nebyl žádným sofistikovaným artem, ale Nové impérium, posouvá pojem tupost na nový level a Godzilla x Kong: Nové impérium se tak nejvíce přibližuje nedávnému opusu Meg 2. Naštěstí je Adam Wingard šikovný řemeslník a tak film vypadá dobře, je extrémně barevný a tak každých 10 minut se rve velká potvora s potvorou ještě větší a jen se mění prostředí. Je to extrémně hloupé a ničení velkoměst už v dnešní době nikoho neposadí na zadek, ale pořád dostáváme film, který je skutečným blockbusterem a tak o dva kroky napřed oproti komiksové konkurenci. 50% ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Poslední příspěvek do Monsterversa je nepřekvapivě opět parádní slátanina, kdy námět zřejmě opět vymyslela ratolest některého z producentů a režisér Adam Wingard si povzdechl, načež se podíval na šek a zpět na scénář s nadějí, že díky komerčnímu úspěchu snad dostane lepší nabídku. Jednou. Nuže vydal se točit a musím říct, že si vlastně zaslouží pochvalu, protože z toho mála opět vykřesal v pohodě ukoukatelnou věc. Současné americko-čínské pojetí Godzilly (a Konga) je přinejmenším dehonestující. Zatímco amíci z Godzilly udělali památkyníčícího dobráka, Japonci se drží monster varianty a je to za mě dobře. Godzilla by se dala uchopit jako lovecraftovský horor (když se k tomu Cthulhu nikdo pořád nemá) či survival katastrofický film, místo toho je jen přitroublá řežba. Lidé zůstávají jako nutné narativní zlo a CGI je sice ok, ale je ho tolik, že živý herci jsou až nepatřičným elementem. Edwardsova Godzilla měla k dokonalosti daleko, ale byla aspoň originální. Největším kladem tohoto je pouze ještě větší docenění Minus One. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Platí zhruba to co jsem napsal u prvního dílu. Režiséra jako je Wingard je pro takovouhle pásovou výrobu škoda. Jinak další standardní vypláchnutej souboj dvou monster na pozadí mizerných herců a celkově umělýho dojmu. Jako dobrý viděl jsem i horší, ale rozhodně je to jedno z potvrzeních, že zabloudit v dnešní době na podobnej počin do kina je chyba, ale tu jsem už naštěstí hodně dlouho neudělal.40% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Godzilla strávil na obrazovce přibližně osm minut. V rámci kino filmů ze série MonsterVerse se tak ikonickému ještěrovi právě zde dostává nejméně prostoru (pomineme-li Kongovu sólovku z roku 2017, v níž nebyl vůbec). V jedničce (2014) strávil na plátně deset minut, ve dvojce (2019) o minutu déle a v předchozím crossoveru s Kongem taktéž okolo jedenácti minut. Nejméně času však Godzilla dostal v 1. sérii (2023) seriálu Monarch: Odkaz monster (od r. 2023), tam to byly čtyři minuty. (fiLLthe3DD)
  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)
  • Adam Wingard v rozhovoru prozradil, že záměrně používá zelenou barvu krve pro monstra z Duté země, protože působí méně násilně a jako větší zábava pro děti. (NiWi)

Související novinky

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

29.06.2024

Vytáhněte tužky a zapište si to do diáře. Studio Warner Bros. v pátek oznámilo datum premiéry dosud nespecifikovaného dalšího snímku hvězdného režiséra Denise Villeneuva (Duna: Část druhá, Blade… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama