Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 11

Recenze (305)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Prakticky ten samý, všemi barvami zářící koktejl, který všechno, co jsme viděli minule, doručuje v mnohem epičtějším měřítku. Na snímku Godzilla x Kong: The New Empire je sympatické to, že si na nic nehraje. Fakt, že se jedná o čistokrevný blockbusterový výplach prezentuje s hrdostí sobě vlastní, přičemž právě v tomto bodě tvůrci snad ještě více šlapou na plyn. Jsme zde tedy svědky neskutečných bizarností (trhání zubu), které ale díky svému odzbrojujícímu způsobu prezentace vlastně docela zapadají do celkového vyznění. Právě ta vizuální stránka je opět výkladní skříní celého projektu – všechny monstra a další atrakce vypadají vážně dobře, pročež v kombinaci s dunivým soundtrackem tvoří neuvěřitelnou audiovizuální přehlídku, v níž si ale stejně všimnete určitých problémů. Tím zřejmě největším je neukojitelná chuť tvůrců přicházet s dalšími a dalšími vychytávkami a dějovými zákrutami – ve výsledku se tyto zprvu jistě dobře mířené nápady mění v nepřehlednou barevnou změť, v níž se divák po chvíli zcela ztratí. Ve finále tedy dostaneme audiovizuálně vypiplanou řež monster, které ale bohužel po nějaké době začne poněkud padat řetěz. Avšak i přes toto zjevné negativum se stále jedná o nenáročně zábavnou podívanou, které velké plátno prostě sluší. Dobrá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Is that a mini Kong?“ ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

No páni. Příběh z Dutozemě aneb jak vytrhnout Kongovi stoličku. V řadě příběhů a dějové linky těchto godzillovských filmů musí být planeta totálně na hovna. New York, Tokio, teď Řím, Rio de Janeiro, Káhira. Titáni si vesele kráčí po zemi, vyřizují si svoje účty. V podstatě chrání lidstvo, ale ze rozjebou nekolika milionové město na sračku. Ale očividně nikdo nezařval, jinak by je nevelebili.  No ale rozjebávaní měst už není v trendu, pojdme rozjebat Dutozem. Ale kde vzít nějaký nápad? Tak jak již tomu bývá zvykem u těchto namrdkuměstofilmů přichází záporák dávno zapomenutý z nejtemnějšího koutu než je nejtemnější kout vesmíru. No tak tady vychází opičí král z ještě víc dutější země než je ta dutá Dutozem na povrch, aby si podrobil Naddutozem v čele s ledovou kralovnou za doprovodu Césara z planety opic a motýla Emanuela. A a na to konto se Godzilla rozhodla, že sežere všechen uran a plutonium na planetě a vydá se zachránit svět. Já nevím no. Je to hloupé, nebo dobré? Asi z hlediska godzillovských filmů je to pořád okej. Dokoukal jsem to, celkem jsem se pobavil. Asi to bylo dobrý. Ale co přijde potom? Škoda že naše planeta není velká jak Jupiter. To by bylo doprdele nápadů a kam by se sral opičák z nejvíc duté země než je ta nejdutější. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Je to možná "hloupý blockbuster", ale on si na nic víc, na rozdíl od některých předchozích filmů, nehraje. Má to být digitální chaos, ve kterém se neustále řežou monstra hlava nehlava a to také bylo splněno. Oddechový nenáročný film, který ví, čím chce být a tím také je. Chvíli před tímto filmem jsem viděl Godzilla Minus One a dovolím si tvrdit, že pro obě pojetí Godzilly je tu místo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Záběry na monstra jsou luxusní. Třeba když Godzilla skočí z Gibraltatské skály do moře. To prostě v nikde jinde člověk neuvidí. Stejně jako když chodí chrupkat do kolosea. Jinak vše ostatní je kravina na entou. Lidské postavy jsou zde jasnou výplní a člověk se těší zase až na to, kdy promluví pěsti přerostlého opičáka. 55% PS: Minulý díl se mě líbil přeci jen o chloupek více. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Když polodementní blockbuster začne žrát steroidy, sjíždět lajny koksu a sem tam k tomu přihodí čtvereček pod jazyk, vyleze z toho Nové impérium. Svítící japonská ještěrka s citlivým megaopičákem tentokrát doběhnou do finále, jež objevuje nový level pojmů "digitální bordel" a jsou dost zábavní, jelikož se bez přestání něco děje - a tím myslím opravdu bez přestání. Od začátku do konce jsou na diváka vrhány nové příšery, postavy, místa a situace, mezi něž patří mj. dentální práce na stometrové opici nebo krájení egyptských pyramid. Příběhem se nikdo moc nezabýval a naštěstí se nikdo nepokoušel ani o aktuálně tolik populární tříhodinovou stopáž, takže příběh outsiderského děvčátka rozjetý vlak nebrzdí a občasné vysvětlování dění na plátně si vesměs vystačí s několika větami. No, vysvětlování... příběh je nepřekvapivě monumentálně debilní, nedává prakticky žádný smysl a koneckonců i pohyby a dopady obřích monster vůbec nekorespondují s jejich velikostí - což je fuk, film si je toho dobře vědom. Triky jsou tak nějak adekvátní; spíš než ony zaujme atraktivní práce s barevnou paletou. Vyšší hodnocení ze sebe ale nevyškrábu - na to by tenhle crossover potřeboval nápaditější režii, větší odvahu a taky méně přítomnosti vedlejší vtipné postavy, která není VŮBEC vtipná. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)
  • Godzilla strávil na obrazovce přibližně osm minut. V rámci kino filmů ze série MonsterVerse se tak ikonickému ještěrovi právě zde dostává nejméně prostoru (pomineme-li Kongovu sólovku z roku 2017, v níž nebyl vůbec). V jedničce (2014) strávil na plátně deset minut, ve dvojce (2019) o minutu déle a v předchozím crossoveru s Kongem taktéž okolo jedenácti minut. Nejméně času však Godzilla dostal v 1. sérii (2023) seriálu Monarch: Odkaz monster (od r. 2023), tam to byly čtyři minuty. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

29.06.2024

Vytáhněte tužky a zapište si to do diáře. Studio Warner Bros. v pátek oznámilo datum premiéry dosud nespecifikovaného dalšího snímku hvězdného režiséra Denise Villeneuva (Duna: Část druhá, Blade… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama