Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čakal som českú variáciu na Mindhuntera alebo Black Bird. Ale to je úplne iná liga. Česi znova ukázali, že kvalitatívne nemajú na viac ako variácie Ružových záhrad a podobných seriálov. Plusy: výprava je skvelá a herci sa snažili. Bohužiaľ to celá potápa scenár. Je to neskutočne naťahované. Úplne by stačil dvojhodinový film. Línie s vedľajšími prípadmi úplne zbytočné. Venovali sa im príliš  krátko, aby fungovali sami o sebe a tak len otravovali. Línia s inžinierom bol tiež vlastne naviac a to napriek tomu, že v poslednej časti mala pekné vyústenie a vlastne ma jeho prípad zaujímal viac ako ústredný prípad dementného sériového vraha, ktorý za každú cenu hľadal kamaráta a hlavný vyšetrovateľ mu v tomto ohľade dokonale poslúžil. Piata epizóda, kde Slovákov zase raz vykreslili ako ožranov, bola dno seriálu. Celkovo strašné sklamanie a umelo vyhypovaná záležitosť. P.S: Už behom druhého dielu ma začalo extrémne iritovať jak si tam každú minútu niekto zapáli cigaretu. Snáď len deti tam nefajčili. Divím sa, že sa všetci Česi už dávno neufajčili k smrti. Teda, ak by som mal brať to, čo sa dialo v tomto seriály, vážne. 4/10. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Dosti povedená variace na Fincherova brilantního Mindhuntera, ve které namísto nažehlených obleků, západních aut a nablýskaných trávníků stojí v popředí opar socialistického Československa. Celé vyprávění je zaplaťpánbůh téměř oproštěno od politických proklamací, což dává více prostoru k vyniknutí formálního zpracování, které je nesmírně vymazlené. Takhle kvalitní retro, které vypadá ryze filmově, tu dlouho nebylo. Vedle té prvotřídní formální stránky je to zatraceně dobře napsané, důvěrný vztah obou hlavních postav působí naprosto autenticky. Implementace behaviorálních metod vyšetřování do komunistického aparátu 80. let asi nemohla dopadnout lépe. Petr Uhlík excelentní. [90%] ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný hodnocení tohodle seriálu je pro mě záhadou. Lněnička v roli policajta sluníčkáře- milýska, kterej se bál recidivistů, a domů si bral vraha buhvíkolika ženskejch. Popravdě Callahan to nebyl. Herec v roli toho blba zahrál svou roli dobře, a to byl snad nejsvětlejší moment týhle šestidílný série. Jinak celý to bylo roztahaný, nudný, vlekoucí se jak smrad z ponožek. Vyšetřování bylo jako jeden velkej výlet. A věta , kterou náš Markovič vypustil z úst ve mě bude rezonovat ještě dlouho. Proboha, my tady s ním procestujeme celou republiku, šaškujeme s ním, a on se chce podívat, jak ho oběsí.. Já bych to znovu zavedl. 40%. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Sežral jsem to…" Jedním hltem. Kdo tady tak dobře vařil? To Pavel Soukup, který mě před nedávnem odrovnal s předkrmem v podobě "#annaismissing", a nyní naservíroval tučný hlavní chod svého režisérského umu v podobě "Metody Markovič". Vážně nemám slov, už od první chvíle jsem byl překvapen, jak kvalitně je to natočené, kamera je prostě božská. Atmosféra byla celou dobu vynikající a zároveň nepříjemná. Hojer nemohl být lépe zahrán, krutý psychopatický vrah, ze kterého jde nechuť a hrůza, pokaždé jsem měl husinu, když byl na scéně. I samotný Markovič byl zahrán skvěle, prostě sympaťák, měl jsem ho rád od první chvíle, co byl na scéně. Strašně se mi líbilo, jak na začátku ukázali jiný případ a na konci ho vyřešily, taková věc tomu navíc dodávala větší atmosféru. Dobové záběry také potěšily. Tři roky trvalo "Voyo Originals", aby po průměrných až špatných pokusech vyprodukovali něco, co bych se nebál označit jako jedním z nejlepších českých seriálů vůbec. Skládám jim za to hlubokou poklonu a jdu poslušně vyhlížet druhou sérii, víc než u jakéhokoliv jiného seriálu. Kéž by všichni, kdo se na tomhle podíleli, mohli nést v rukou budoucnost české kinematografie… /100% + TOP 10/ ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Hodnotím preciznost a uvěřitelnost zpracování. K tomu, a hereckým výkonům, nemám připomínky. Poněkud jinak to mám s Markovičovou metodou, tam tiše žasnu. Chce to velikou sebejistotu, vozit psychopatického vraha na výlety po celé republice, a to bez potřebného zajištění. Ještě větší frajeřina je pozvat ho domů na kafe! Osobně to vnímám hlavně jako odraz doby, kdy se kašlalo na dodržování nějakých bezpečných postupů a i riskantní experiment dostal zelenou, pokud přinesl výsledky. Kdyby to byla jen fikce, možná by tomu dnes nikdo neuvěřil. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (21)

  • Scéna v čase 6:25, kdy dojedou na služebnu v „Ústí“, se natáčela na Wagnerově náměstí v Berouně. Objekt byl vystavěn v 70. letech 20. století jako sekretariát OV KSČ (přezdívalo se mu „Kreml“), po revoluci tu mimo jiné dlouho sídlila Česká pojišťovna. V zadním traktu sídlí některé soukromé firmy a jsou tu ordinace soukromých lékařů, v bývalém školícím středisku je Domov na verandě (zařízení pro seniory). (a-ja)

Reklama

Reklama