Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (188)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jak mě předchozí "Odkaz" překvapil a pobavil, tak mě "Říše ledu" zhnusila a unudila. Ničím fungující film, který více než posledně sází na nostalgii a jediné čím láká diváky jsou tváře, které jsou známe z původních filmů. Jinak nuda a šeď jedoucí na neutrál, otravující nesympatickými postavami i nicotným, nikam nesměřujícím příběhem. Snad to tentokrát bude definitivní konec. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se snažili vytvořit komplexnější svět pro své blockbusterování, ale z pohledu diváka to vypadá spíš jako že se snaží plátno přeplácat vším možným, aby nebylo vidět, že tam není žádná náplň. Chybělo tomu jakékoliv kouzlo, ani ta milionkrát vzývaná nostalgie nefunguje. Kumail Nanjiani mohl být fantastický, kdyby tam nebyl tak málo. Příště míň cameí a jeden pořádný příběh, prosím. Respektive už netočte žádné další, prosím prosím. A ještě vlastně bonusová speciální zmínka pro postavu Pattona Oswalta, vždyť vidíte, dokážete vymýšlet nové svěží věci a postavy, které dávají smysl v rámci vašeho světa, tak proč tak dlíte na minulosti a opakování toho samého. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Ivan Reitman natočil v roku 1984 film "Krotitelia duchov". Keďže táto duchárska komédia dosiahla divácky úspech, zrežíroval s tým istým hereckým obsadením aj druhú časť. Z oboch týchto titulov sa postupom času stali doslova kultové diela. Nadviazať na tieto dva filmy sa pokúsil v roku 2016 Paul Feig, keď natočil rozpačitú, feministickú verziu. Skončilo to ako prepadák. Oživiť slávu Krotiteľov duchov sa potom odhodlal až v roku 2021 Jason Reitman, syn Ivana Reitmana. Prebral štafetový kolík od svojho tatíka a zrealizoval titul "Krotitelia duchov: Dedičstvo". Bolo to veľmi príjemné prekvapenie, ktoré som ocenil plným počtom hviezdičiek. Preto som sa moc tešil na ďalšiu časť "Krotitelia duchov: Mrazivá hrozba". V roku 2024 ju zrežíroval Gil Kenan. Nie celkom sa mu však podarilo naladiť na sviežu retro vlnu predchádzajúceho Reitmanovho snímku. Ono to nie je úplne špatné, no niečo tomu chýba. Alebo som mal len príliš veľké očakávania? Neviem, ale viac ako tri hviezdičky tomu nedám. *** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže sme si za všetky tie roky zvykli, že to už ani snáď nejde prvú ( a teoreticky aj druhú ) časť prekonať, dal nám Hollywood malú spŕšku pokračovaní. A ja som bol za, za každú príležitosť, ako sa k podobnému námetu filmovo priblížiť. A tak mám pri každom vypálení fotónových urychlovačov zimomriavky, pri každom zábere na starú hasičskú budovu jemný úsmev a stále sa mi tlačia slzy do očí, ak v závere pri oslave našich hrdinov zaznie Ghostbuster´s Theme od Raya Parkera Jr. V tomto prípade som nikdy na sériu nezanevrel. Ani v 2016tom. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Afterlife bola príjemná oddychovka pre celú rodinu a film, ktorý sme síce dostať nemuseli, ale už keď Hollywood musel reštartovať ďalšiu značku z 80. rokov, tak aspoň s takto príjemne nesileným humorom, odsýpajúcim tempom, fajn atmosférou a dôstojným návratom starých tvári v závere. Nič z toho však neplatí pre Frozen Empire, ktorý sa síce pokúša o to isté, ale zmenou režiséra došlo akurát k tomu, že ten film akosi nefunguje ani na jednej úrovni, aj keď vlastne robí presne to isté čo jeho predchodca. Tentokrát to totiž nie je ani správne vtipné, ani to neodsýpa a iba sa to snaží lacno dojiť nostalgiu, no ťažko s postavami, ktoré nemajú žiaden vývoj a v deji, ktorý nevie chytiť správne tempo a úprimne ešte aj so starými hercami z predošlých filmov, ktorí sú tu evidentne iba preto, lebo im to káže zmluva so štúdiom a ani samých ich to veľmi nebaví. Celý Frozen Empire sa tak pokúša ísť na diváka štýlom "máme tu viac Billa Murraya, všetci si z toho sadnite na zadok". Nuž nesadneme, keď tomu chýba akýkoľvek nápad a hravosť predošlých filmov. Vo výsledku tak síce profesionálne natočená, ale iba 115 minútová nuda s fajn dizajnom ústredného záporáka, a to je celé. CELKOVO: 5/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (8)

  • Toto je prvý film z franšízy Ghostbusters, ktorý bol vydaný po smrti spolutvorcu franšízy a otca Jasona Reitmana Ivana Reitmana. Ten posmrtne získal kredit ako producent po boku svojho syna a Jasona Blumenfelda. Film je venovaný Reitmanovej pamiatke a oslavuje 40. výročie prvého filmu. (Arsenal83)
  • Kumail Nanjiani uviedol, že tvorcovia filmu čerpali inšpiráciu z animovaného seriálu The Real Ghostbusters (1986–1991), pričom poznamenali, že „chceli urobiť dlhú epizódu animovaného seriálu“. (Arsenal83)
  • Obdobie natáčania trvalo od 20. marca do 23. júna 2023. Natáčalo sa v New Yorku (New York, USA), New Jersey (USA), Londýne, Watforde, Winnersh a Shinfield (Anglicko, Veľká Británia). (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama