Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (610)

tron 

všechny recenze uživatele

"Ja s vami nejdem." - "To ani nechceme. Ale musíš vyjsť von, aby som mohla zamknúť." Škoda, že to nie je plnohodnotný sequel, ale (ženský) remake. Skoro všetci živí herci sa totiž bez problémov vrátili (čo je šok hlavne u Billa Murraya, ktorý odmietal pokračovať v sérii takmer dve desaťročia a toto čudo mu napokon problém prekvapivo nerobilo), ale z nepochopiteľných dôvodov hrajú úplne iné postavy. To ma mrzí. Ak by hrali postavy z prvých dvoch dielov, bolo by to stokrát lepšie. Remake trpí predovšetkým drastickým strihom, vinou čoho miznú mnohé scény, ktoré nie sú možno pre dej kľúčové, ale to, že tu nie sú, spôsobuje chaos a nezrozumiteľnosť príbehu (krotiteľky sú zatknuté a posadené za mreže, strih, krotiteľky sú doma). Samotný kasting dopadol dobre (najlepšia je asi wtf Kate McKinnon), medzi babami je chémia, iskrí to a asi si na pľaci rozumeli a sadli, čo je vždy fajn. Aj tak ma ale najviac bavila sekretárka Thor ("Myslím, že kebyže mu vezmeme telefón, ani by si to nevšimol."). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Ghostbusters" je filmom môjho detstva, ktorý som nadovšetko miloval. V mladom veku mi doprial emócie všetkého druhu. Dokázal vyvolať strach, no zároveň vďaka hereckému obsadeniu či dialógom pomerne slušne zabaviť. A to nehovorím o efektoch, ktoré boli na danú dobu viac ako excelentné. Nový počin, ktorého úlohou je podľa vyjadrenia samotných tvorcov, pokúsiť sa o znovuzrodenie novej éry, na mňa zapôsobil ako krutý výsmech originálu, ktorý môže u podaktorých divákov vyvolať dojem urážky "majestátu". Poviem to takto. Komu sadne humor, ten sa aspoň sčasti zabaví, komu nie, ten prepadne pocitu, s akou že to trápnosťou stráca čas (a že je tam tých trápnych vložiek viac než dosť). Musím uznať, že pár frkov či hlášok je pomerne trefných, ktoré vyčaria úsmev na tvári, no keď príde na najočakávanejšie pasáže, kedy dostáva priestor "tajomno", kvalita snímku neskutočne klesá. Atmosféra nulová, niektorí duchovia výzorom pripomínajúc lacné, odfláknuté kreatúry bez nápadu sklamali najviac. No a keď k tomu prirátam v závere zhovadeného "Slimer-a", človeku je až na vracanie, ako to celé skurvili. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, že ten žánr komedie by na databázích měli škrtnout, jelikož mě ty gagy absolutně míjely, pak se to naštěstí trošku zlepšilo. Celkově je to tedy opravdu hrozná parta (Kate McKinnon mi naprosto pila krev a už jí nechci nikdy vidět!, ačkoli když jsem jí pak viděl v Saturday Night live, tak to tak strašné nebylo jako tady), ale i přes ty průtahy a vlnu obrovské nevole (Leslie Jones to chudák brutálně odnesla) jsem k filmu chtěl přistoupit střízlivě a pokud možno si na něm najít to dobré, protože Paul Feig sice natočil několik veleprůměrných komedií v podobném stylu, ovšem loňský Špion mi poměrně sedl. Co musím na filmu pochvátit je barevný filtr (který mi stejně skvěle sedl u Amazing Spider-man 2) a velmi povedené triky, které v samotném finále zachraňují co se dá a trošku maskují absenci původní party a soustředí se prostě na zavilý boj Ghostbusters s přízraky. Celkově to ale asi lépe dopadnout nemohlo a onen pověstný hřebíček do rakve byl v létě přibit velice pevně a nevyvratelně. PS : Z cameí potěšil snad jen Bill Murray a třeba štěk Dana Aykroyda je naprostý výsměch. PPS : Ta barevná paleta soňáků se mi hodně líbí a třeba Marvel může jen závidět. 6/10 ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jsou to tři hvězdy s odřenými uchy míšenského porcelánu, protože považuji původní dva díly krotitelů duchů za takový drobný klenot.  A takový restart si nezasloužil. Sice by se našly i klády, třeba camea herců z starých krotitelů, ale celkově mě tato verze neoslovila. A nesouvisí to s tím, že to byly krotitelky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snad první film, u kterého by mi bylo líto, když bych ho hodnotil hůř, než jak jsem ho skutečně hodnotil. Přitom by si to bezesporu zasloužil. Prachsprostě totiž kopíruje legendární osmdesátkové Krotitelé duchů, ze kterých si vzal vlastně všechno a nepřišel s ničím novým. Až na to, že je to natočeno poměrně dobře a digitální efekty taky nejsou k zahození. Do toho Chris Hemsworth naprosto exceluje a dělá z tohoto filmu opravdovou komedii. Zapíral bych, když bych tvrdil, že jsem se nezasmál. Žel kvůli těm holkám to nebylo. Je vidět, že Kristen a Melissa mají úplně jinou filmovou průpravu než Leslie s Kate. Kate obzvlášť byla hodně mimo. Každopádně zvědavý jsem na výsledek byl, co Vám budu povídat. Nakonec to ale nedopadlo hůř, než jsem čekal a cameo rolí starých známých jsem se konec konců také dočkal. Jen na tu znělku by už nikdo nikdy neměl šahat. To by bylo fakt moc fajn. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Když Patty (Leslie Jones) doveze jako vozidlo pohřební vůz, začne říkat: „Ty máš auto! Ty máš auto!“ Jedná se o narážku na Oprah Show (od r. 1986), kde v jednom z nejslavnějších dílů moderátorka darovala každému v obecenstvu auto. (HonzaR.)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama