Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všichni ji chtějí, ale ... Hořce úsměvný pohled na začátek životní kariéry mladé učitelky, natočený podle prvního scénáře Haliny Pawlowské, který napsala ještě za svých studií. (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lehká komedie o těžkých učitelkách. 1) 23letá učitelka (vizuální inkarnace scénáristky Haliny Pawlovské Jindra Bartošová) s menší nadváhou, 39letá učitelka (Jana Synková) s maršálskou holí, 54letá učitelka se zálibou v pohřbech (Květa Fialová) a další pěkné postavičky slizkých nápadníků (Vladimír Krška, Jan Přeučil) zalidňují tento minisvět socialistického surrealismu, kde melouchářští tapetáři nadělají víc škody než užitku, na prázdném Karlově mostě postává skupina sovětských turistů a domovním důvěrníkem je cimrmanolog Jaroslav Vozáb. 2) Nadšení se nedostavilo, ale bylo to docela pěkné. ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

Jsou tu slušné momenty, ale reakce některých postav jsou pro mě nepochopitelné. Kdyby to byla nějaká crazy komedie, tak bych se nad tím nepozastavovala, ale ono to mělo být asi spíše realistické dílko, no a to se teda na mě nezlobte, vy, co tu chválíte Halinu, za "jako ze života", ale to teda rozhodně ne! Nicméně se to dalo odkoukat a pohled na Přeučila v síťovaném tílku s dírou mě bude budit ze spaní ještě hodně dlouho. Ovšem na druhou stranu, co to tam předváděl Luťanský, to mi hlava nebere. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

"Král Karel s Vyškem z Bulhartic..." Mladá soudružka učitelka Šebková to nemá v letech zahnívajícího reálného socialismu jednoduché ať už se svými žáky, kolegyněmi, členy domovního výboru, nebo bizarními figurami "nápadníků" (vede školník), pěknou podpásovku jí uštědří i sousedka ("S doopravdy pěknou holkou mi vlastně nikdy nezahnul."). A ten konec je fajn, takové láskyplné objetí se "svatým" řemeslníkem Hartlem (jeden z mála režijních nápadů) by působilo lacině. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Silný ženský film. Pawlowská se vkusně vypsala z životních karambolů, poukázala na to, že tyhlety Kratiny člověk nepotřebuje ani co by se za nehet vešlo, stejně jako, že nejlepší je si rodiče moc nepřipouštět k tělu a pak už to celkem jde. Sladký Hartl na závěr dává naději a Iva Hüttnerová naštěstí přispěla jen svým výtvarnem. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je hodně velké retro. Ty účesy, oblečení, sídliště a celkově život těch lidí, to už prostě neznáme. V něčem se mi to líbilo, ale v něčem teda vůbec. Především to oblečení, to byla hrůza. Hlavně to co měla na sobě ta Eva. Já když to porovnám se stejně starým filmem ze školních lavic BOTA, JMÉNEM MELICHAR, tak tam to oblečení bylo takové jakžtakž. Takové normální, ale tohle byla fakt katastrofa, jak z nejhoršího sekáče té doby. Možná to bylo i tím, aby hlavní představitelka vypadala ještě hůř než vypadala. Ošklivá sice není, ale hezká teda také ne. Ale ještě horší bylo to její chování, ten její charakter. Mě připadala jako taková mladá naivní husa, které je všechno šumák. No prostě úplně nezajímavá. Z pohledu příběhu je to už lepší, je to vcelku vtipná komedie i dobře natočená. Pro mě celkově milé překvapení se vším všudy, které má své klady i zápory. Škoda, že je to tak neznámý film, který televize vůbec nedávají. [818. hodnocení, 45. komentář, 57%] ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno