Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (296)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Doug Liman utržený ze řetězu. Slušně zpracovaná letní testosteronová řezanice, která je vtipná, obstojně zvládá mixovat humor, sebeparodii a akci, s kulisou prosluněných Keys za zády. Důstojné repete příšernému originálu, navíc s ansámblem, který znovu resuscitoval akční dráhu Jake Gyllenhaala, jeho fyzické formě všechna čest, a objevil herecký, či spíše komediální potenciál Conora McGregora. Škoda některých otřesně zpracovaných digitálních záběrů a nepovedených střihů, ale v rámci akčního výplachu bez vyšších ambicí relativní spokojenost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Ježiši čo sa zas komu nepáči? Veď je to jeden z najlepších akčných filmov roka. Jake Gyllenhaal je (zase) skvelý. Nahodil prekvapivo (?) kvalitnú kondičku. Osobne mám v obrovskej obľube akčniaky s hrdinom, ktorý to má od začiatku pevne vo svojich rukách a každému je jasné, že je nezabiteľný. Nielenže nemá strach postaviť sa presile, ale robí tak s pobaveným úškrnom na perách. Tu je to dotiahnuté do krásnej absurdnosti v momente, kedy tesne pred finále nie je zrazený na kolená súperom a nenasleduje trápna desaťminútovka, kedy filozoficky premýšľa a popritom sa fyzicky dáva dokopy, ale de facto sám dobrovoľne odíde, hoc je šanca, že by vyhral. Vie totiž, aké príšernosti sa začnú diať, ak sa nekonštruovateľne rozzúri. A tomu sa chce vyhnúť. Našťastie ho zaženú do kúta, takže to tam na konci vybúcha lepšie, ako Chuck Norris. Šialený Conor McGregor dostal relatívne malý priestor, ale to málo si pre seba kradne od prvého momentu. Ono je to vlastne feel good dvojhodinový film, kedy sa hlavný hrdina spoznáva s obyvateľmi mestečka, ktoré by malo byť nesmierne nesympatické (ústredný „motorest“ vyzerá ako niečo, čo kebyže mám v susedstve, tak sa každý deň modlím za to, aby do toho udrel blesk a do základov to vyhorelo), ale je to natočené tak „klamlivo“, že vám okamžite budú všetci sympatickí. Samozrejme kladné postavy. Režisér Liman následne robí všetko pre to, aby vám záporné boli krajne nesympatické a protivné. Akčné sekvencie sú tu priemernejšie (trochu divná fackovačka), tu výborné, občas drhne CGI (scénu s autom fakt nevystrihli?), občas je príliš vidno, že sa to síce snažili natočiť na jeden záber, ale nešlo im to. Scenár je plný klišé, ale zároveň každú chvíľu pribehne s osviežujúcim detailom (veľmi slabá rana päsťou na lodi, krokodíl, posedenie uprostred mora, vlak), takže to až tak neudiera do očí. Skvelá hudba. Toto kebyže vidím v kine, som nadšený. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Neznat původní osmdesátkový film, tak možná mě to baví víc, ale remake (jak vlastně velmi často se stává) se moc nepovedl. Jakeovi, i když čest tomu, jak se vysekal, jsem roli drsňáka nevěřil. Bylo až moc vidět, jak si vypomáhají efekty a u těch bitek tělo na tělo to nepůsobilo zrovna moc dobře. Očekávání byla, zklamání se ale dostavilo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Príbeh nič moc, no plážové prostredie, hudba (fajn vypalovačky), kočka Daniela Melchior, Jake Gyllenhaal (chlapec sa dobre vymakal) a McGregor ma bavili až do konca. Trošku mi vadilo, že sa Dalton (Gyllenhall) usmieva v každom druhom zábere ako dement, ale koniec koncov to bol sympaťák, ktorý vás dostane v pästných prestrelkách (tak ako aj "hravá" kamera). McGregor hral magora, ktorým tak trochu vlastne aj je a očividne si to aj užíval, toto mu sadlo ako uliate. Doug Liman vie natočiť pútavé (Na hrane zajtrajška), akčné (Agent bez minulosti) a aj zábavne (Pán a pani Smithovci) filmy a toto je kombinácia všetkého. P.S.: nezabudnite na scénku za titulkami. 80% - 4* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Snaha systematicky kurvit klasicke filmy z 80. rokov jak vidim uspesne pokracuje. Swayzemu  som veril, ze mu idu aj dalksie roly nielen tanecnikov ako vo filme Hriesny Kanec, tuna Gyllenhaalovi po Zkrocene Hore 2005 sa verit neda, ta rola drsnaka. Dobre tu moji oblubenci pisu zeje tam slnkom zaliata Florida, no dialogy su tuctove, par sceny zbytocnych /nepochopil som naco sa trepali ta dvojka on +ona na siry ocean aby si tam sadli na stolicky uprosted plytkej vody a navyse viedli lken vatovo plane plky. Akcne sceny tuctove a hodne hlupe   25 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • Ve 35. minutě je v motorestu za kapelou vidět pověšený banner Pilsner Urquell. (DerfelCadarn)
  • Hovor na účet volaného ze státní věznice na Floridě by se na telefonu nezobrazoval jako „táta“, protože by procházel přes ústředny mnoha různých telefonních společností. Nikdy by nepřišel opakovaně ze stejného čísla. (Davidamper)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama