Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (296)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina si to s padouchy rozdává v baru, na pláži, na lodi i na moři, proběhne tu nějaká ta láska či zúčtování s minulostí. Takže klišé střídá klišé, ale kouká se na to docela dobře. Je to vlastně takové veselé letní mlácení, které nabízí pár slušných rvaček a zajímavé obsazení. Možná bych hodnotil i výš nebýt McGregora. Pokud se rval, tak to bylo OK, ale jakmile se snažil trochu hrát, což vlastně obnášelo jen psychopaticky vyceněný úsměv, lezl mi strašně na nervy. 60% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Recept, jak z poctivého, vcelku hutného, originálního a zábavného osmdesátkového vývaru uklohnit vietnamskou prdelačku pro lobotomy: Vezmeme docela konzistentní původní děj, rozemeleme napadrť a z takto vzniklého pyré náhodně vycedíme zhruba čtvrtinu. Přidáme jako vždy vzorně prkenného, středně vysekaného Džejka, předem povařeného tak, aby se tvářil jakože sympaticky a namísto herectví celou dobu předváděl, jaxi ve fitku vyrýsoval břišáky. Dosaženou řídkou hmotu rozmixujeme s downími hovny, přisypeme bandu trpících negrů, aby to bylo na skus dostatečně progresivní, a zahustíme obskurní kreací těžce vypatlaného, totálně koženého a navýsost trapného poloopa MekŘehoře. Dochutíme opravdu jen špetkou přitroublého, choreograficky špatného bitkaření několika pašeráků melounů, dvě hodiny dusíme do hněda, ozdobíme scénáristickou bezradností a podáváme spolu s IQ stimulanty v psích miskách bez příboru již slintajícím skalním fanouškům Mentálně Malformovaných Agresorů. Dobrou chuť, kluci! Asi bych měl na tomto místě spíše vydat skřek „grhhhtrrrrrchchch“ a doprovodit jej posunky bušení do hrudi a ukazování si prstem do huby, aby to kluci dostatečně zfotosyntetizovali. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně dávám přednost klasice, tenhle moderní kabátek a k němu všechny možné splněné kvóty mě nebaví, tvůrci se volně nechali inspirovat a nabalili vlastní příběh, přičemž bezcitně vykostili originál o vše, čím byl pro mě poutavý a co se mi na něm líbilo.. Za zmínku stojí pouze Jake Gyllenhaal, který působí svým osobitým způsobem sympaticky.. Záporáci se nevyvedli, jen duté hlavy nejsou příliš zábavné.. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Původní film s Patrickem Swayzem je brán nějakým způsobem jako kult v USA. Musím se přiznat, že mě nějak zvlášť neosilnil a moc nerozumím tomuto statusu. Od remaku jsem přece jen očekával lepší akci a jakým způsobem se s rolí popere Conor, který měl už z šeptandy hrát větší roli a zároveň jsem znal útržky z natáčení kolem UFC galavečera. Co si budeme, nakonec to dopadlo hůř než jsem čekal a kromě ústřední dvojice je vše ostatní podprůměrné. Nezajímavé postavy, děj nemá hlavu a patu a cekal jsem nápaditější choreografii akčních bitek. UFC momentů je všeho všudy pět minut a to ještě způsobem flashbacků. Conor si jede blázna jakým v posledních letech je a role mu sedla jako prdel na hrnec. Dokážu si představit, že teď v akčních blockbusterech si střihne menší roličky záporáků. Jestli se Liman rozčiloval, že jeho film nešel do kin, ale rovnou na VOD, tak žehrá zbytečně. Těch světlých momentu je tam fakt málo a i když bych skrz Conora a Jake přivřít oči, tak  top neudělám, neboť většinu stopáže jsem se pronudil.......45% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Road House" je přesně takový, jaký má být... Sebejistá a zároveň velmi hloupá moderní variace na western, která je plná testosteronu, třeskuté akce a vtipů na těch nejnečekanějších místech. Jake Gyllenhaal hraje skvěle a na béčkový film nabral extrémní formu. Právě jeho vztek, který stále drží na uzdě, ho činí v této roli tak sledovatelným, když mlátí své nepřátele a pak se ujišťuje, že jsou v pořádku, než je odveze do nemocnice. Conor McGregor má rozhodně něco do sebe. Je to ten typ výkonu, který nikdy nenudí, ale nikdy není dobrý. Každá jeho hláška je pronesena kostrbatým způsobem, a přesto je jednou z nejlepších částí filmu, protože si bere velmi genericky neotesaného záporáka a dělá ho svým vlastním. Režisér Doug Liman do natáčení akce zapojil několik zajímavých technik. Střídají se souboje v první osobě se záběry z dronu. Akce by mohlo být víc, ale když se dostane ke slovu, tak v naprosté většině se jedná o parádní souboje, které šly nasnímat asi trochu přehledněji a nemuselo se používat tolik počítačových efektů, které spíše ruší, než aby je vylepšovaly. Bylo to zbytečné, protože je vidět, že borci něco umí, choreografie je dobrá a krev nechyběla, takže já jsem spokojený. Celkově jsem se slušně bavil, je to ten typ filmu, které mám rád, takové žánrovky by mohly vycházet na stream častěji. /70%/ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • Motorest bol navrhnutý produkčným dizajnérom Gregom Berrym a bol postavený úplne od základov. Dôkazom kvality stavby je fakt, že odolala sile hurikánu Fiona, ktorý sa v septembri 2022 prehnal miestom natáčania v Dominikánskej republike. (Arsenal83)
  • Jake Gyllenhaal (Dalton) prošel rozsáhlým školením s renomovaným trenérem Jasonem Walshem, aby se připravil na svou roli bývalého bojovníka UFC. Příprava zahrnovala víceúrovňový režim zaměřený na sílu, kondici a výživu, zdůrazňující Gyllenhaalovu oddanost této roli. (TommyZR)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama