Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (296)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Srovnání s původním Road House sice nemám, ale jeho nová inkarnace parádně navazuje na osmdesátkové akčňáky. Přímočarý a jednoduchý příběh si na nic nehraje a snaha o zápletku jen spojuje místa kde namakný ýlenól dává někomu po tlamě. Do toho mu sice lehce hodí vidle šílený Connor McŘehoř, který nejspíš ani nemusel moc hrát, ale nakonec všechno dopadne přesně podle očekávání. Bitky mají velmi dobré choreo a působí hodně fyzicky, humor funguje a zbytek zase není tak důležitý. Menší výtka jde za hrátky s kamerou, které jsou možná originální ale velmi rychle přestanou bavit. Za mě každopádně palec nahoru. Přesně takový výplach sem potřeboval a bavil sem se víc než sem čekal…70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná akční mlátička jak za starých časů. Originál jsem neviděl, tedy nesrovnávám, ale užil jsem si to velmi. Jake Gyllenhaal se na roli slušně vysekal a hraje velkého sympaťáka, který přijíždí na Floridu dělat vyhazovače do vyhlášeného baru, kde je problematická klientela. V baru jsem pracoval, takže prostředí mi bylo sympatické a slunečná Florida se všemi těmi Hawai košilemi byla top, úplně jsem se tam viděl, vlastně tu chyběly jen pořádné kočky. Překvapil mě humor, kde některé hlášky jsou fajn, především ten borec se zlomenou rukou pěkně válel a hezky film okořenil nástup Conora McGregora, který si roli psychopatického šílence vyloženě užívá a nezlobil bych se kdybych ho v podobně ikonických rolí villainů vídal častěji. Fighty jsou bez střihu, jsou hezky drsné a ikdyž lehce digitální, tak pořád hodně fajn. Mám tyhle filmy rád, bavilo mě to, nenudil jsem se, je to správně chlapské a odlehčené a ze sympatického prostředí. Mohly by takové žánrovky na Stream vycházet častěji. 7/10. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Producentskému guru Joelu Silverovi se zřejmě zastesklo po starých dobrých časech a vzpomněl si na svou naivně poctivou limonádu z konce kouzelných 80. let. První půlhodinka je moc fajn. Vlastně se s přimhouřením obou očí pocitově dostaneme do let minulých, do ospalé díry, která má atmosféru, pokusy o hlášky, rozjíždějící se romanci a pár zajímavých postav. Jenže s přibývajícími minutami postav ještě zásadně přibude, nadhled jde do kopru, oldschoolovost vystřídá přepálenost a intenzita, a tak nějak nemile se to celé rozpadne. Z vytesaného toulavce Gyllenhaala s širokým úsměvem, který prostě jednou fatálně chyboval a moc neví, co se zbytkem života, je „najednou“ chladnokrevný vrah, stává se součástí oněch přihlouplých zápletek, které i sympatickou doktorku vytláčí na druhou kolej. Respektive na plátně sličná Daniela Melchior pořád je, ale jako kdyby nebyla. Hlavní záporák (a teď nemyslím Conora McGregora) je mimo, strážci zákona zrovna tak. Navíc uměle vyvolané barové rvačky prostě patří do jiné doby, chlapský výplach nevýplach, jednoduše už to nefunguje. Rádoby novátorské akční momenty (i dost rozpačitých CGI) a všelijaké rošády s kamerou baví tak z půlky. Ostatně stejně jako celá tahle divočina. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne. Asi bych to strhal, kdybych mohl, ale proč? Přirovnání k Reacherovi sedí. Trochu to ztrácí lehkost původního filmu a chybí tam trochu osudovosti a postava Sama Elliotta. Čekal jsem IMHO lepší souboje, ale to je tím že klecová lehárna není pro filmy moc atraktivní. McGregor hodně over the top :-D strašně amatérský, ale zábavný výkon. Normálně bych napsal fail, ale vyrostli jsme na Schwarzeneggerovi a Seagalovi že jo. Z McGregora hvězda může být, ještě mu není 40, tak jedna 2 záporácké role v seriálech, pak něco poloautobiografického jako JCVD a může být v topu, ale potřebuje se vyhrát. Já ho moc rád nemám, ale kdo ho zná potvrzuje, že má auru superstar, kterou může přenést do filmu. Když na to Bezosovi budeme klikat, tak bych si polepšeného McGregora dokázal představit ve dvojce a udělat z něj to co ze Scotta Adkinse jako Yuri Bojky v Undisputed.Gylenhaal je prostě top herec téhle generace. Ale možná to hrál až moc, měl zvolnit a trochu to tahat charismatem. Taky se mi moc nezdály 2 věci, aby byl zkrachovalý zápasník celý film vysekaný na kost jako na vrcholu přípravy a hubnutí. A taky, že jsem o něj celý film neměl strach. Neumělo to s nějakými levely pracovat jako třeba Banshee. Tady bylo prostě jasný, že když je tam týpek z UFC, tak dá každého, což dal. Měl se z něj udělat trochu underdog a z McGregora naopak bývalý šampion třeba. Viz. Never Back Down, tam to fungovalo parádně, tady moc ne... Ale 7,5/10 úplně v klidu. I když přesunu na VOD asi rozumím, tohle chtělo pro kina ještě trochu péče a moc se to podobá tomu Reacherovi... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Žádná velká věc to není (aby stálo za ten hype), ale těší mě, že se Gyllenhaal v přeci jen už "zasloužilé" fázi kariéry nebál vzít roli v béčkový akční kravině na relax, co vyžadovala vrátit se do top fighterský fyzičky a vypadat v ní přesvědčivý. Jinak Keys jsou srdcovka (věřte mi, Miami je přeceněný, šupky na Key West), evokuje to starý dobrý vhs-kový devadesátky (ale taky trošku Key Largo), ale po stránce stylu funguje jen polovičatě, speciálně nafouklý McGregor působí jak absurdní komixová postavička (rozhodně zábavná). Sympatická půlnoční fajnovka. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • Tvorcovia sa snažili inovovať spôsob natáčania bojových scén. Tím vyvinul novú viacprechodovú techniku, aby bitky vyzerali realistickejšie, čo predstavuje odklon od tradičnej bojovej choreografie. (Arsenal83)
  • Reštaurácia vedľa kníhkupectva Stephena sa volá „The Double Deuce Restaurant“. Rovnako sa volal bar v pôvodnom filme Hrozba smrti (1989). (Arsenal83)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama