Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Inspirace Searching je zřetelná (při projekci jsem si několikrát řikal, že už jsem něco takovýho viděl, jen jsem si nemoh vzpomenout kde), ale pojetí je přece jenom trochu jiný, jelikož teď se pátrá “na dálku” a ne u někoho v compu. Různě používaný obyčejný kamery (laptop, chytrý hodinky, telefon, bezpečnostní) byly vcelku efektní, až jsem se divil, že mi absence standardní filmový kamery vůbec nevadila. Příběh byl sice ve výsledku trochu překombinovanej, ale i tak byl slušně vymyšlenej a obsahoval pár sympatickejch twistů. Napětí bylo až překvapivě dost a děj pěkně odsýpal. Sám o sobě hodně slušnej film a opět platí, že za málo peněz (7 mega) dostane člověk hodně muziky. Jenom biják doplácí na to, že je až druhej a chybí tim pádem takovej ten wow efekt z něčeho fakt originálního, čtyři slabší hvězdy. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Duchovní nástupce Searching, který se povedl. Opět tu máme netradiční formu, která je využita na dřeň a funguje hlavně díky provedení a dobrému scénaři, který ví přesně jak dávkovat informace, zvraty a emocionální momenty. Líbila se mi určitá aktualizace reakcí internetu na dění, jako je obří popularita ture crime a šílených teoretiků. Ovšem film je svěžím pokračování, díky dobré obměně proti první filmu. Dítě hledá rodiče, zároveň autoři chytře ví, že lidé po jedničce budou očekávat jisté zvraty a odhalení a tak jsou chytře o krok na před. Díky tomu vás i lehce potahají za nos. Některé hrátky s formou z první půlky byly trochu rušící, protože to narušilo styl foundfootage. Stejně tak konec je moc překombinovaný a zbytečně "akční" jakoby si autoři nebyli jisti samy sebou a svým dílem, jak tvůrci Pátrání, kde bohatě stačilo jak rozuzlení záhady a emocionální uzavření. Holt je rok 2023 a když konec nemá "epické" finále, tak nemůže zaujmout že? Trochu flashbacky na Ulici Cloverfield a její konec. Nebýt těchto zaškobrtnutí jedná se o téměř stejně silný mysteriózní thriller jako Pátrání. Pořád ale zábavná, chytře zhotovená, promyšlená, napínavá podívaná, která baví od začátku až skoro do samotného finiše! Méně úderné Pátrání! Silně doporučuji ale oba filmy, v rámci žánru jsou to pecky. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Další, formou nesnesitelné rádoby kýbrpátrání, odehrávající se na plochách uživatelsky nepřátelských operáků židácky předražených snobbooků a i-ufonů. Tentokrát po zmizelé čokomamce genitální náctileté sociální čokoinženýrky, která během minuty pohákuje každý účet na asociálních sítích i webových stránkách, protože všichni kolem ní jsou nesvéprávní kokoti nebo archiválie, co si všude dávají silná a neprolomitelná hesla jako „Negromáma123, Mojeploskonosáopička, Korporátnízmrd23, 0123456789, heslo“ a podobně. Musím uznat, že zápletka i děj jsou o dva až tři neurovegetativní záškuby svižnější a sofistikovanější než spotřebně zelektrizovanými mongololidmi přehajpovaná sračka Hledání, tudíž musím jednu přihodit, ovšem čumět sto deset minut na škaredé, neoptimalizované a kmitající padispleje Jablečných ohryzků s pseudofiltrem modrého světla, to je o rakovinu očí i vkusu. Ještě štěstí, že si lze za pár tisíc koupit filtrační i-brýle z čínského plastu a poplivaného plexiskla, které samosebou nejsou kompatibilní s jakýmikoliv obrazovkami mimo Práceho zlodějské impérium, jež schválně rozmazávají. A jaxe vůbec těšíte, milí zmanipulovaní retardspotřebitelé, na čtyř až pěticiferné výdaje za komplet nové certifikované!!! příslušenství a nabíječky, až vyjde I-Shit 15 s konečně kompatibilním konektorem, némlich stejný i stejně nefunkční jako I-Shit 10, akorát NOVÁ DEGENERACE, který ROZHODNĚ musíte mít, abyste ve své dementbublině nebyli za čuráky, lůzry a socky? P.S. To byla jen řečnická, nemusíte mi hned vypisovat vsugerované pseudoargumenty parazitního marketingu! ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

No hurá. Konečně můžu letos poprvé naplno bodovat a kinonávštěva se vyplatila na výbornou. Miluji tyhle atypický thrillery, přesně dle mého gusta. Podobně jako v dřívějším snímku Pátrání, se i zde ponoříme do záhadného zmizení rodinné osoby. Ze startu začneme zvolna, pak se ale matka mladičké June náhle ztratí na dovolené v Kolumbii i se svým přítelem a začne to nabírat dobře na tenzi. Dcera se tak může ponořit do drásajícího pátrání a zjistit, co se vlastně stalo. Používá přitom všemožné aplikace ( tady je snad všechno - facetime, whatsapp, instagram, twitter, google maps apod. ). Vše je opět čistě představováno stylem, nazval bych jej ''screen found footage'' ( laptop, mobil, security kamery, městské kamery a mihne se tu i zadní kamera auta ). Příběh a zápletka je naprostá bomba. Vůbec nic není jak se zdá a to už od samého začátku až po konec. Upřímně si nepamatuji, kdy naposled jsem viděl tolik otazníků, neznámých a taky zvratů jako tady. Asi v půlce filmu přichází totální šok, kdy to vypadá, že vše se může zahodit a začít od znova. Jenže !!! Pro překvápko nemusí člověk čekat dlouho ( jsou tady cca 2-3, které obracejí snímek vzhůru nohama ). Potom už divák netuší, komu může věřit nebo kdo je ještě podezřelý. Prostě paráda, já jsem maximálně spokojen. Myslím si, že Nezvěstná asi nebude tak divácky úspěšná jako Pátrání, ale mě se toto prostě líbilo ještě o chlup více a musím naplno bodovat. Výborný drama-thriller-mysteriozní-krimi snímek. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// To jsem si zase vybral thriller jen na základě červených čísel... Vědět, že budu dvě hodiny čučet na obrazovku počítače, vykašlu se na to. Jenže tohle je vlastně to jediné, čím je film zajímavý, protože kdyby byl natočený klasicky, nikoho by nezajímal. Zbytečně roztahané s nevysvětlenými momenty (sňatek na mostě), a děravé. Tlapky pryč! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)

Související novinky

Reklama

Reklama