Reklama

Reklama

V temnotách

  • Velká Británie Out of Darkness (více)
Trailer 2
Velká Británie, 2022, 87 min (Alternativní 84 min)

Šest lidí hledá nový domov v kruté krajině, ale pronásleduje je děsivý nepřítel. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zrůda vrčí v kapradí, snad nás svěrač nezradí.“ Chválím noční les a skřeky ve tmě, husí kůži jsem měl jak Kopčem u skomírajícího ohníčku, který mu právě pochcal šavlozubý tygr. Ovšem humanistické finále se Stockholmským syndromem („Ty jsi zlá, oni mě krmili!“), to si strčte do... SKALNÍ OKÉNKO: [][] Členové tlupy: plesnivý dědek Prudakmet, náčelník Mrdoštěp (nazdařbůh do tmy), synáček Jefuč, bratrošvagr Mrmulík, těhule Rodízhladu a ošklivá čtyřicetiletá dvanáctka Mensesuž. [] Majetek: žádný. Co měli, zahodili, při WTF běhu za Mrdoštěpem, honícím zrůdu. [] Domácí zvířectvo: Prapsa ani praprase neměli, jen pravlka, z posedávání na studených balvanech. [][] Coby tlupa metrosexuálů s účesy od kadeřníka, moderními kalhotami a vaťáky typu gulag, provandrovali bez mapy půl paleolitické Evropy, aby ve finále neuměli trefit z lesa ven. Hlad neřešili lovem, ale cimrmanovsky: „Sníme psy.“ Místo pterodaktylů nad nimi kroužil dron s kamerou, která se občas převracela vzhůru nohama, aby ukojila Cummingovy umělecké ambice a nasrala Omnibuse. Povedlo se. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává v době cca 45.000 let před naším letopočtem čili v období středního paleolitu. Ledasco tam historicky nesedí. Muži mají krátké vlasy jakoby sestříhané strojkem a upravené vousy nebo vůbec vyholené tváře. Čím to, sakra, dělali? Že by už znali nůžky nebo se holili pazourkovou břitvou? Ve filmu je několikrát vyslovena naděje, že tlupa najde nějakou teplou jeskyni k obývání. V několika jeskyních jsem v životě byl a vždycky tam byla hrozná zima. Možná tehdejší lidé měli menší nároky na vytápění svých příbytků. Ale ty krásně ušité kožešinové oblečky jim fakt slušely, to se musí nechat. Myslím, že i leckterá dnešní neopohanka by se ráda pochlubila takovou pěknou dámskou bundičkou či kabátkem. Děj mi přišel rozvláčný a zápletka poměrně nezajímavá. Ostatně kvůli tmě a mlze toho stejně nebylo moc vidět. Nepříliš zdařilý film. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘED 45000 LETY…“ V podstatě píčovina. Vidět se to dá, ale nesmíte bejt rozmazlení… Je to nízkorozpočťák, takže nemá smysl řešit třeba…. v podstatě nic! Já teda rozmazlenej jsem, ale za snahu dávám trojku.    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Ve filmu se mluví umělým jazykem jménem Tola, založeným na arabštině a baskičtině. 2.) Thx za titule „Martin Knig“. ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po 4hvězdičkovým hodnocení většiny mých oblíbených uživatelů jsem asi očekával větší jízdu. Víc jak polovina filmu mě nudila a nebavila. Navíc většina je po tmě. Ani k postavám jsem si větší vztah nevytvořil. O nějaké atmosféře a napětí se u mě dá mluvit spíš až v poslední půlhodině. Kdy je vše samozřejmě podpořeno vynikající hudbou, zvuky a ruchy. K filmu bych měl ještě pár dalších výhrad ale nebudu hnidopich. Aspoň, že ten konec se povedl a vše bylo dobře vymyšleno což v mých očích snímek zvedlo aspoň na ty 3hvězdy. Opětovné shlédnutí ale zcela jistě vylučuji. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byl od loňska v očekávání, a to očekávání se proměnilo ve zklamání, jak to většinou bývá. Tady se povedl trailer, který hodně navnadil, protože tam narvali všechny scény, které jako jediné byly ve filmu aspoň trochu zajímavé. Film je bohužel utahaný a moc se toho neděje. Málo akce, pro mě jen minimální napětí, postavám jsem nijak nefandil a protivníka jsem očekával úplně někoho/něco jiného. Roztržená držka, která ale byla hezká, to nezachrání. Škoda. Mohli z toho vytřískat více. Lehký nadprůměr. 55% ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)
  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)

Reklama

Reklama