Reklama

Reklama

V temnotách

  • Velká Británie Out of Darkness (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 87 min (Alternativní 84 min)

Šest lidí hledá nový domov v kruté krajině, ale pronásleduje je děsivý nepřítel. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na záver dňa som si nechal (údajne) to najlepšie, čo doposiaľ rok 2024 z pohľadu horor žánru ponúkol. “Out of Darkness” je prvou polhodinou fakt nutne zlo, no následne sa to dejovo prepne do lesného survivor módu, ktorý je takou tou dobrou, dobrodružnou zábavou, ktorá dokáže najmä v nočných hodinách nastoliť takú tú správnu, temnú atmosféru. Ja osobne som na riť nepadol, a aj tunajšie, celkové hodnotenie sa tak nejak zo dňa na deň prepadáva, keďže je otázne, či je toto vôbec aj horor. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílený herci, otravný dialekt a vlna klišé vedoucí k neuvěřitelně předvídatelné pointě. Ten film není špatný v tom, že by byl hloupý, nebo viditelně levný, ale je to jen šíleně nesympatický, otravný a nudný 45 tisíc let starý road trip s naprosto jednoduchou a dementní pointou. Můžete maximálně ocenit přírodu, práci s kamerou a skvělou hudbu. Jinak je to opravdu jen otravný a nudný žvást. Něco jako Valhala s Mikelsenem. Nedávám tyhle nudný blbosti. 20%. ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává v době cca 45.000 let před naším letopočtem čili v období středního paleolitu. Ledasco tam historicky nesedí. Muži mají krátké vlasy jakoby sestříhané strojkem a upravené vousy nebo vůbec vyholené tváře. Čím to, sakra, dělali? Že by už znali nůžky nebo se holili pazourkovou břitvou? Ve filmu je několikrát vyslovena naděje, že tlupa najde nějakou teplou jeskyni k obývání. V několika jeskyních jsem v životě byl a vždycky tam byla hrozná zima. Možná tehdejší lidé měli menší nároky na vytápění svých příbytků. Ale ty krásně ušité kožešinové oblečky jim fakt slušely, to se musí nechat. Myslím, že i leckterá dnešní neopohanka by se ráda pochlubila takovou pěknou dámskou bundičkou či kabátkem. Děj mi přišel rozvláčný a zápletka poměrně nezajímavá. Ostatně kvůli tmě a mlze toho stejně nebylo moc vidět. Nepříliš zdařilý film. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Dalo by se jistě popsat mnoho stránek o tom, kolika se tento snímek dopouští očividných anachronismů, alogismů, nevysvětlitelného chování postav, účelové korektální agitace, v jak nebetyčném rozporu je děj filmu s konečným rozuzlením, tj. jak zoufale je to celé debilní, nicméně zmíním pouze dle mého nejzásadnější problém tohoto snímku, který strká vše výše zmíněné do kapsy, a tím je jeho opravdu příšerně děsivá nudnost. Kdyby bývala opravdu hezké záběry skotské krajiny nehyzdila svou přítomností ta skupinka praskokotů, dal bych možná i dvě, takto jedna velmi umrněná. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zrůda vrčí v kapradí, snad nás svěrač nezradí.“ Chválím noční les a skřeky ve tmě, husí kůži jsem měl jak Kopčem u skomírajícího ohníčku, který mu právě pochcal šavlozubý tygr. Ovšem humanistické finále se Stockholmským syndromem („Ty jsi zlá, oni mě krmili!“), to si strčte do... SKALNÍ OKÉNKO: [][] Členové tlupy: plesnivý dědek Prudakmet, náčelník Mrdoštěp (nazdařbůh do tmy), synáček Jefuč, bratrošvagr Mrmulík, těhule Rodízhladu a ošklivá čtyřicetiletá dvanáctka Mensesuž. [] Majetek: žádný. Co měli, zahodili, při WTF běhu za Mrdoštěpem, honícím zrůdu. [] Domácí zvířectvo: Prapsa ani praprase neměli, jen pravlka, z posedávání na studených balvanech. [][] Coby tlupa metrosexuálů s účesy od kadeřníka, moderními kalhotami a vaťáky typu gulag, provandrovali bez mapy půl paleolitické Evropy, aby ve finále neuměli trefit z lesa ven. Hlad neřešili lovem, ale cimrmanovsky: „Sníme psy.“ Místo pterodaktylů nad nimi kroužil dron s kamerou, která se občas převracela vzhůru nohama, aby ukojila Cummingovy umělecké ambice a nasrala Omnibuse. Povedlo se. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)
  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)

Reklama

Reklama