Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

choze 

všechny recenze uživatele

Harry dostane nezkušenou parťačku a rozdá si to s teroristickou buňkou, která ukradla pancéřovky a unesla starostu na Alcatraz, přičemž se mj. podívá na natáčení pornofilmu a do bordelu, pěkně ve stylu sleazy sedmdesátek. Zní to dobře, ale dojíždí to na slabý scénář s nevýraznými padouchy a bez památnějších scén či hlášek. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příjemná krimoška se skvělým Clintem Eastwoodem a dalšími dobrými herci. Inspektor Harry Callahan je za přílišnou tvrdost u zásahu přeložen na osobní oddělení. Brzy však na oddělení vražd začíná chybět, tak ho tam vrátí a k němu přidělí nezkušenou policistku z osobního oddělení Kate. Harry nemá ženy ve službě rád a dává to Kate při každé příležitosti najevo. Kate si ho však brzy získá na svou stranu, protože prokáže odvahu i policejní schopnosti. V San Franciscu však začala působit nová teroristická organizace a jako prvního chtějí zabít starostu. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Harry je stále drný ako šmirgľový papier, ale bohužial ubudlo z temnej atmosféry i bodycountu a pridalo sa akcie a politiky, čo nesadlo úplne dokonale. Zato female sidekick bol výborný nápad, pár scén bolo vyslovene fantastických ("gumová panna" a celá sekvencia z "masážneho salónu" Tiffany's) a politická nekorektnosť (zastrelená "mníška", Harryho .44 Magnum v ksichte kňaza v spovednici) sa takisto cení. 7-8 / 10 ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Harry "Dirty" Callahan nekompromisne ruluje aj v treťom pokračovaní a ja som si s nim užil zase raz dobrú porciu akcie. Slabším článkom je tu však parťáčka Moorová. Vytiahnutá z kancelárie na ulicu sa zrejme mala postarať o nejaké komické momenty, no nestalo sa tak. Našťastie to Klinto utiahol aj sám a zase dal partičke teroristov jasne pocítiť, kto je zákon :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trojka konečně svižnější. Harry tu je ještě umocněný postrach všech korektních policejních páprdů, navíc dostává parťačku a z toho pak plyne většina úšklebků a srand - bude jistě skvělá podívaná pro každou "moderní ženu" :) Po psycho blbečkovi a skvadře katů strážníků přichází banda militantních hippíků s bazukou a účtování na ostrůvku Alcatraz. Zdálo se mi o něco lehčí na pořádnou .44 Magnum show, méně temný, ale výsledný (a čistě dnešní) dojem zatím nejlepší v sérii. Obojí spád a pěkný vizuál. A miluju scénu liquor store rukojmí v úvodu. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)
  • Poprvé je Harryho policejním partnerem žena. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama