Reklama

Reklama

Včelař

  • USA The Beekeeper (více)
Trailer 1

VOD (1)

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (180)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal Zedníka a máme tu Včelaře. Kam na ty jména chodí… každopádně. Úplně jiná podívaná. Triky vypadají lacině (hodně). Děj přímočarý a jako ze starých dobrých osmdesátek (a inspiroval se u Johna Wicka). Casting je evidentně tabulkový (podmínka byla evidentně rasa a pohlaví, ne schopnost něco zahrát). USA má vtipně prezidentkou… ale… není to křečovité. Mihne se tam opravdu hodně známých béčkových tváří a spousta scén vypadá stylově (i na minigun došlo). Za mě pohodová podívaná, co si nehraje na velké ambice nebo artová cvičení. A to se mi líbí. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Statham je nejlepší akční herec této generace a hrozně to tahá nahoru. Má to i fajn mytologii a námět, ale jinak to má nizouckou produkční hodnotu. Vypadá to v akci jako poslední Neesonovky a hůř než já nevím Tulsa King. Ale Ayer a Kurt Wimmer jsou patlalové co už by nikdy nic neměli natočit. Subjektivně 6/10 objektivně maximálně 4/10 ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film je fakt slušně přitroublej. Jako co se týče aktuálnosti, je to trefný. Ovšem těch pitomejch scén, i dějovejch lapsů je tolik, že je to až neuvěřitelný. Jenže Statham je pořád extratřída, kosí protivníky celkem precizně, a to chce člověk vidět. Takže proč to trochu nenadhodnotit. Trochu bych to přirovnal ke Graymanovi. Taky cool blbina. A co se týče Ayera. Zase tam napral spousty podivnejch postav. Trochu blázinec, ne? 80%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[49%] Asi už stárnu, kdysi bych to hodnotil asi lépe, ale co s tím nadělám, když mě zde krom Stathama a jeho bojů vůbec nic nebavilo ... Ani bych neřekl, že je tento film dějovým středobodem o Stathamovi ... Máme tu plno nesympatických postav, včetně nulového děje. Ani ten Irons mi zde neseděl. Opravdu to jen trochu zachraňuje celkem solidní akce ze strany Jasona (dobré bitky, přestřelky atd, i když neměly moc velký náboj). Třeba takový Mechanic 2 mě bavil mnohem víc. Dal bych tomuhle béčku i o hvězdu navíc, ale nemohu. Jason to celé zachránit nemohl ... No, snad příště! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jasně že to je jednoduché, přímočaré, naivní a fantastické, páč akční filmy se Stathamem takové jsou. Kdyby šli všichni po první ráně k zemi, jako v reálu, tak by měl film deset minut. Je to připomínka zlatých osmdesátých let, kdy akční žánr kraloval. A já si občas moc rád dám film, kde hrdina je superman, anžto mně už poslední dobou lezou na nervy rádoby realistické snímky, kde než se hrdina domůže spravedlnosti, dostane desetkrát přes hubu. A svět, i ten náš, by občas takového včelaře potřeboval. Ten Augiášův chlév je nejen poslední dobou hodně zanesený... Báječně jsem se u toho odreagoval a těžko říci, která akční scéna byla nejlepší. Pokud je v jednoduchosti krása, pak možná ta na mostě. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa od septembra do decembra 2022 v Anglicku (Londýne, Tyringham, Tyringham, Isle of Sheppey), najmä kvôli úzkemu rozpočtu (34 miliónov dolárov) a tam poskytnutým daňovým úľavám. (Arsenal83)
  • Film mal pôvodne debutovať na streamovacích platformách. To sa však zmenilo v októbri 2023, keď šéfovia štúdií MGM/Amazon zistili, že začiatkom roka 2024 nebudú v kinách uvedené žiadne akčné filmy. (m.a.t.o.)
  • Vo filme sa vyskytuje viacero starších technológií, najmä počítačové CRT monitory. Je to preto, že príbeh sa mal pôvodne odohrávať v roku 2003, kým sa od nápadu upustilo. Keďže však umelecké oddelenie už začalo získavať časť hardvéru, z rozpočtových dôvodov sa rozhodli ponechať si to, čo už nakúpili. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama