Reklama

Reklama

Včelař

  • USA The Beekeeper (více)
Trailer 1

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (176)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Ayer má za sebou slušný snímky a ty průměrné a tohle je spíš ten průměrný. Je to klasická Stathamovka, která má moc dobře natočenou akci. Takový John Wick s mythologii včel, kde hrdina všechny sejme a nejde ho zabít a vždy, když se řekne včelař, tak se všichni poserou. Akční výplach, který neurazí. Nečekejte nic nového, jen svým způsobem zábavného. 60% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Stylový, oldschoolový, vtipný, svižný, tvrdý, nekompromisní a hlavně bezskrupolózní akčňák přesně podle mého gusta. 🥳🤩👊👏😉🫶Miláček Statham je stále v uvěřitelné formě a Sly-Arnoldovskou školu rozhodně nezapře. Oblíbený Ayer rovnež vůbec nijak nezklamal. Naopak, vážení pánové, potěšení je plně na mé straně! Děkuji za skvělý zážitek 😘😜 ()

Reklama

Flynn 

všechny recenze uživatele

Taková jednoduchá oddychovka s akcí. Řečičky okolo, jakože si pro tebe jde Včelař a když se rozhodne, tak si přijde byly jasně inspirované Wickem 1. Akce slušná, záporáci otravní a člověk jim to přeje. Člověk, co má chuť jen tak kouknout na střílečku/mlátičku si to vklidu užije. Nenadchne neurazí. Jason je stejný jako ve všech ostatních filmech. Kamenná tvář a jde si za svým. Pod taktovkou Guy Ritchieho však dokáže film okouzlit mnohem více. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Teprve únor a už tu máme nejhloupější film roku. The Beekeeper, může působit jako klasické akční béčko, mstitele za práva starých dam ale bohužel vzniknul z hlavy Kurta Wimmera, který by měl mít zákaz tvořit cokoliv, co se jen přibližuje filmu, či jinému druhu kulturní zábavy. The Beekeeper je kombinací Equalizera s budováním světa po vzoru Johna Wicka, ale je tam příšerně tupý, že se divák při jeho sledování až stydí. To, že jsou hlavní "gangsteři" banda nýmandů, kteří působí jako pravidelný návštěvník pražské Náplavky se sojovým latté v ruce, je jeden z největších omylů v rámci akčních filmů a i zápletka sebehorší Seagalovky, působí oproti tomu svěže. Budování světa kolem tajné organizace Včelařů, působí jak scénář žáků třetí třídy a vlastně i ten Statham působí, že si uvědomuje do jaké sračky vstoupil. Výsledný dojem trochu zachraňuje akce, která není vyloženě efektivní ale je na ní vidět, že alespoň v rámci choreografie, byl na place někdo, kdo ví co má dělat. The Beekeeper je jednoznačně to nejhloupější co můžete v kině vidět a libovolný díl Rychle a zběsile, vedle toho vypadá jako záznam ze skutečných automobilových závodů. 30% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemný, jednoduchý, efektní a drsný akční nářez jak ze starých časů pro fanoušky intenzivní akce. Statham je herec, kterého vždy rád v akčním filmu uvidím a tenhle film spíše připomíná jeho filmy 10 let zpět, ale vůbec to nevadí.  Máme tu bývalého agenta mysteriózní organizace Beekepers, který jde vykonat Revenge na hajzlech, kteří okrádají nevinné a staré lidi ( Phishing Scams) ( díky neotřelému lore téhle organizace, je to aspoň trochu zajímavější) Všichni zkrátka máme rádi tyhle role vysloužilých agentů, kteří se musí vrátit zpátky do akce a že jich tu Statham za celý film sejme! Akční je to hodně, Statham tu likviduje Swat i Deltu ( žádné obyčejné lidi, ale vše ostří hoši se zkušenostma, ale ani ti nemají žádnou šanci). Došlo i na nějaké ty armádní triky ( scéna s výtahem TOP), nebo jak si Statham nakráčí sám jak největší frajer mezi celou Swat jednotku, tak to byl hodně cool moment. Škoda, že po něm nešlo více agentů z organizace Beekepers (ale holčina s rotačákem potěšila). Finální akt je taky super, kde přijela na pomoc banda zabijáků a finální duel s borcem bez nohy je intenzivní a brutální jak svině. Statham tu využívá snad 4 druhy bojového umění přes Aikido, Muay Thai, brazilské Jiu Jitsu a Kung-fu a já si to velmi příjemně užíval. Jo Ayer mě potěšil tímhle akčňákem hned z kraje roku. 8/10. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme sa vyskytuje viacero starších technológií, najmä počítačové CRT monitory. Je to preto, že príbeh sa mal pôvodne odohrávať v roku 2003, kým sa od nápadu upustilo. Keďže však umelecké oddelenie už začalo získavať časť hardvéru, z rozpočtových dôvodov sa rozhodli ponechať si to, čo už nakúpili. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od septembra do decembra 2022 v Anglicku (Londýne, Tyringham, Tyringham, Isle of Sheppey), najmä kvôli úzkemu rozpočtu (34 miliónov dolárov) a tam poskytnutým daňovým úľavám. (Arsenal83)
  • Dátum narodenia Adama Claya v zložke FBI je 26. 7. 1967, čo je skutočný dátum narodenia Jasona Stathama. (Arsenal83)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno