Reklama

Reklama

Včelař

  • USA The Beekeeper (více)
Trailer 1

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (178)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Teprve únor a už tu máme nejhloupější film roku. The Beekeeper, může působit jako klasické akční béčko, mstitele za práva starých dam ale bohužel vzniknul z hlavy Kurta Wimmera, který by měl mít zákaz tvořit cokoliv, co se jen přibližuje filmu, či jinému druhu kulturní zábavy. The Beekeeper je kombinací Equalizera s budováním světa po vzoru Johna Wicka, ale je tam příšerně tupý, že se divák při jeho sledování až stydí. To, že jsou hlavní "gangsteři" banda nýmandů, kteří působí jako pravidelný návštěvník pražské Náplavky se sojovým latté v ruce, je jeden z největších omylů v rámci akčních filmů a i zápletka sebehorší Seagalovky, působí oproti tomu svěže. Budování světa kolem tajné organizace Včelařů, působí jak scénář žáků třetí třídy a vlastně i ten Statham působí, že si uvědomuje do jaké sračky vstoupil. Výsledný dojem trochu zachraňuje akce, která není vyloženě efektivní ale je na ní vidět, že alespoň v rámci choreografie, byl na place někdo, kdo ví co má dělat. The Beekeeper je jednoznačně to nejhloupější co můžete v kině vidět a libovolný díl Rychle a zběsile, vedle toho vypadá jako záznam ze skutečných automobilových závodů. 30% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Ajer potvrdil žumpoidní trend i v tomto pokusu o další recyklát Honzy Chuje (akorát tady mu asfaltoví padouši nekuchli štěně, ale vykostili bábu a navrch mu rosmrtali úly), u něhož ta absolutní nezničitelnost vadí daleko méně než bezskrupulózní „dějové“ oslí mostění, které je vydáváno na odiv takovým způsobem, že divák naprosto nemá pochyb v tom, co si scénářiťsta (aha, teď vidím, že stejný neumělec páchal podklad i pro čtvrté Expendebily, tím se to vysvětluje) myslí o jeho inteligenci. Chudák Jasoň měl co dělat, aby to udržel tak tak nad hladinou septiku. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Statham po třicáté stále stejně a stále uspokojivě. Jenže tentokrát je vše ostatní zatraceně špatně. David Ayer býval dobrý režisér, ale poslední 3 filmy ho posílají na céčkové dno. Bohužel si film na sebe celkem slušně vydělal, takže Ayerovi velice pravděpodobně někdo zase dá peníze na další snímek. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Taková jednoduchá oddychovka s akcí. Řečičky okolo, jakože si pro tebe jde Včelař a když se rozhodne, tak si přijde byly jasně inspirované Wickem 1. Akce slušná, záporáci otravní a člověk jim to přeje. Člověk, co má chuť jen tak kouknout na střílečku/mlátičku si to vklidu užije. Nenadchne neurazí. Jason je stejný jako ve všech ostatních filmech. Kamenná tvář a jde si za svým. Pod taktovkou Guy Ritchieho však dokáže film okouzlit mnohem více. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Akční sólo jízda, jako za starých časů. Pro Jasona, je to po delší době jednoduchá, přímočará oddechovka o pomstě, kterou jsem si naprosto, dle očekávání užil na max. Stathámek se probíjí, až na samotný vrchol úlu a nikdo a nic, ho nedokáže klasicky zastavit. Akční scény jsou fájn, souboje dobré a dojde i na několik těch mírně brutálnějších. Finální bitka s típkem bez nohy, byla parádní. Kdo čeká dalšího Rozhněvaného muže, ať se na to radši vysere. Tohle je krasojízda pouze pro fanoušky ! (Můj 39. film se Stathamem) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa od septembra do decembra 2022 v Anglicku (Londýne, Tyringham, Tyringham, Isle of Sheppey), najmä kvôli úzkemu rozpočtu (34 miliónov dolárov) a tam poskytnutým daňovým úľavám. (Arsenal83)
  • Vo filme sa vyskytuje viacero starších technológií, najmä počítačové CRT monitory. Je to preto, že príbeh sa mal pôvodne odohrávať v roku 2003, kým sa od nápadu upustilo. Keďže však umelecké oddelenie už začalo získavať časť hardvéru, z rozpočtových dôvodov sa rozhodli ponechať si to, čo už nakúpili. (m.a.t.o.)
  • Oblečení, které má Clay (Jason Statham) na sobě, když se stará o své včely, je ve skutečnosti upravený šermířský oblek. (DJMaroko)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama