Reklama

Reklama

Včelař

  • USA The Beekeeper (více)
Trailer 1

VOD (1)

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (200)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jasně že to je jednoduché, přímočaré, naivní a fantastické, páč akční filmy se Stathamem takové jsou. Kdyby šli všichni po první ráně k zemi, jako v reálu, tak by měl film deset minut. Je to připomínka zlatých osmdesátých let, kdy akční žánr kraloval. A já si občas moc rád dám film, kde hrdina je superman, anžto mně už poslední dobou lezou na nervy rádoby realistické snímky, kde než se hrdina domůže spravedlnosti, dostane desetkrát přes hubu. A svět, i ten náš, by občas takového včelaře potřeboval. Ten Augiášův chlév je nejen poslední dobou hodně zanesený... Báječně jsem se u toho odreagoval a těžko říci, která akční scéna byla nejlepší. Pokud je v jednoduchosti krása, pak možná ta na mostě. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Nepovedená vykrádačka Jendy Wicka líznutá inspirací Vlka z Wall Street. Ani jedna sympatická postava - casting se opravdu nepovedl a drtivá většina postav jsou rádoby drsňáci/drsňačky kterým nevěříte ani ň a ještě mají jako bonus nasráno v hlavách, céčkový příběh (tohle šlo fakt napsat líp), který tahá nahoru občasná povedená bitka nebo akční scéna a jinak vlastně není o čem psát. Jason pravděpodobně sežral komplet rozpočet, ale na to, že jede na sotva půl plynu, film místy zachraňuje (respektive tahá z hoven). Těšil jsem se na lepší průměr a dostal jsem ten horší (nechybělo moc ke dvěma hvězdám). Zklamání, lenost a nuda. Kurt Wimmer si dal opět záležet a Ayer tohle prostě neměl šanci poslat někam NAD průměr ani kdyby se na hlavu postavil - všechna čest, že to dopadlo alespoň takhle. Nicméně se nabízí otázka, zda by byl svět bez tohoto filmu ochuzen - nemyslím si. 5/10 ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ještě že tu jsou mezi námi stále tvůrci a herci jako David Ayer a Jason Statham, kteří mě ještě jako jedni z mála dokážou vrátit do zlatých let akčního filmu, jejichž podstatou byla nenáročná, přímočará zápletka, sloužící jen jako podklad pro řádění ultradrsného akčního hrdiny, co nakope všem slizkým zloduchům nekompromisním způsobem prdel. A právě přesně takový je The Beekeeper. Efektní nářez, s charismatickým ústředním hrdinou, v podání osvědčeného bijce Jasona Stathama, kolem kterého je po celou dobu tvořena luxusní aura nezničitelného likvidátora, čehož se jeho postava drží velmi přesvědčivým způsobem od začátku až do konce, tady se kdokoliv ze záporných figurek vážně nemá šanci dočkat závěrečných titulků, podstatné každopádně je, že tento hlavní prvek je zde tedy zpracován opravdu fungujícím způsobem, i když tedy s jednou velmi znehodnocující výtkou, a to že veškeré ony likvidace nejsou příliš explicitní, kdy se tu tvůrci prostě tentokrát neodhodlali k zobrazení nějaké přílišné krvavosti a upřímně tím tak v mých očích celému filmu velmi ublížili. Zápletka má jinak poměrně šmrnc, spád a chvílemi nabízí i slušné momenty napětí, postavy krom ,,Včelaře” jsou jinak též zajímavé a výrazné, a v neposlední řadě tu vlastně poměrně zdařile funguje i atmosféra. Jo, tohle revenge představení mě zkrátka opravdu bavilo, takhle si totiž já prostě představuji zábavnou akční jízdu, co mě dokáže parádně nakopnout. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Já mám Ayera pořád ještě rád a marně pátrám v paměti kam zmizely časy Patroly, Street kings a nebo třeba Sabotáže. The Beekeeper je přímočaré revenge béčko, kde se Jason Statham snaží pobít internetové podvodníky, kteří pod záminkou zavirovaného počítače luxují lidem účty a připravují je o všechny jejich peníze.V téhle rovině je Beekeeper naprosto v pořádku. Zápletka je jasně daná a v dnešní době aktuální, akce je dost a není vůbec špatná a Statham má charsima se kterým by utáhl i horší filmy. Pak je tu ale druhá rovina filmu, která se snaží o budování univerza s tajnou organizací včelařů zabijáků a tady to extrémně skřípe a nic dementnějšího sem dlouho neviděl. Je tu dost patrná inspirace světem Johna Wicka, ale poslouchat všechny ty drsné hlášky prošpikované na sílu včelí tématikou dost bolelo a mnohdy to působilo jako výtvor amatérské improvizace a ne jako něco co napsal zkušený (jakkoliv ne moc dobrý) scénarista. Na jednu stranu tedy zklamání, ovšem na tu druhou je spousta horších a když si odmyslím tu retardovanou včelařskou část pak je Beekeeper vlastně celkem v pohodě. Příště bych každopádně rád viděl Ayera i Stathama u něčeho s méně “ambiciózním” scénářem…60% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ayer ty scénáře už ani nečte asi. Je to jednoduchá přímočará akčňárna, která toho ve scénáři fakt moc nemá. A to je škoda, protože Stathamovi to pořád luxusně mlátí a poslední půlhodinka je velmi chutná šalovačka. Nebýt to tak odfláknutě napsané, první půlka vyloženě trpý, tak by to mohlo být za mnohem líp. Takový woulda shoulda coulda John Wick. Pokud to chceš zbuzerovat, tak tam najdeš sto a jeden důvod to udělat. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film mal pôvodne debutovať na streamovacích platformách. To sa však zmenilo v októbri 2023, keď šéfovia štúdií MGM/Amazon zistili, že začiatkom roka 2024 nebudú v kinách uvedené žiadne akčné filmy. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od septembra do decembra 2022 v Anglicku (Londýne, Tyringham, Tyringham, Isle of Sheppey), najmä kvôli úzkemu rozpočtu (34 miliónov dolárov) a tam poskytnutým daňovým úľavám. (Arsenal83)
  • Dátum narodenia Adama Claya v zložke FBI je 26. 7. 1967, čo je skutočný dátum narodenia Jasona Stathama. (Arsenal83)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama