Reklama

Reklama

Včelař

  • USA The Beekeeper (více)
Trailer 1

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (176)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jasně že to je jednoduché, přímočaré, naivní a fantastické, páč akční filmy se Stathamem takové jsou. Kdyby šli všichni po první ráně k zemi, jako v reálu, tak by měl film deset minut. Je to připomínka zlatých osmdesátých let, kdy akční žánr kraloval. A já si občas moc rád dám film, kde hrdina je superman, anžto mně už poslední dobou lezou na nervy rádoby realistické snímky, kde než se hrdina domůže spravedlnosti, dostane desetkrát přes hubu. A svět, i ten náš, by občas takového včelaře potřeboval. Ten Augiášův chlév je nejen poslední dobou hodně zanesený... Báječně jsem se u toho odreagoval a těžko říci, která akční scéna byla nejlepší. Pokud je v jednoduchosti krása, pak možná ta na mostě. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Stathamovky jsem svého času nakoukával fakt důkladně a jsem rád, že se do nich Jason postupně vrací. Beekeeper je skutečně esencí všemožných klišé z žánrovek let osmdesátých a ačkoliv těchhle akčňáků stále vidím poměrně dost, již dlouho jsem neměl tak silný pocit, že ty věci, které Statham s naprosto vážnou tváří vykládá, jsou takové šílené až lobotomické nesmysly, že jsem z toho facepalmoval každých pět minut. Nicméně o tom to samozřejmě není, jde o to aby Statham natrhl zadek co nejvíce lotrům a to mu samozřejmě stále věrohodně jde a David Ayer se zas dočká jednoho menšího úspěchu v kinech, ačkoliv rozhodně ne toho kritického. Pro fanoušky žánru však dobrý tip. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Teprve únor a už tu máme nejhloupější film roku. The Beekeeper, může působit jako klasické akční béčko, mstitele za práva starých dam ale bohužel vzniknul z hlavy Kurta Wimmera, který by měl mít zákaz tvořit cokoliv, co se jen přibližuje filmu, či jinému druhu kulturní zábavy. The Beekeeper je kombinací Equalizera s budováním světa po vzoru Johna Wicka, ale je tam příšerně tupý, že se divák při jeho sledování až stydí. To, že jsou hlavní "gangsteři" banda nýmandů, kteří působí jako pravidelný návštěvník pražské Náplavky se sojovým latté v ruce, je jeden z největších omylů v rámci akčních filmů a i zápletka sebehorší Seagalovky, působí oproti tomu svěže. Budování světa kolem tajné organizace Včelařů, působí jak scénář žáků třetí třídy a vlastně i ten Statham působí, že si uvědomuje do jaké sračky vstoupil. Výsledný dojem trochu zachraňuje akce, která není vyloženě efektivní ale je na ní vidět, že alespoň v rámci choreografie, byl na place někdo, kdo ví co má dělat. The Beekeeper je jednoznačně to nejhloupější co můžete v kině vidět a libovolný díl Rychle a zběsile, vedle toho vypadá jako záznam ze skutečných automobilových závodů. 30% ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Ayer má za sebou slušný snímky a ty průměrné a tohle je spíš ten průměrný. Je to klasická Stathamovka, která má moc dobře natočenou akci. Takový John Wick s mythologii včel, kde hrdina všechny sejme a nejde ho zabít a vždy, když se řekne včelař, tak se všichni poserou. Akční výplach, který neurazí. Nečekejte nic nového, jen svým způsobem zábavného. 60% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Na včelaře Stathama jsem se těšil. Jason tyhle přímočaré cesty za pomstou umí, z traileru prosvítala jasná inspirace Johnem Wickem a Equalizerem, David Ayer jednou za čas natočí docela hezký film… Nebudu chodit kolem horké kaše – The Beekeeper mě nejenom zklamal, ale dokonce i naštval. U podobných akčňáků vážně nepotřebuji oscarový scénář a prominu ledacos. Zoufalá snaha „vypnout“ a sledovat Stathama v klasické poloze nemluvného mstitele však byla neustále rušena čím dál šílenějším dějem, který mi s postupem času nedával snad ani elementární smysl. To se prostě nedalo. Kdyby si alespoň vedlejší postavy jako dvojka policajtů měli co říct, někdo v tom filmu proboha vzbuzoval sympatie, já toho přece nechci moc. Nevím, jestli chtěl Kurt Wimmer napsat totální brak a všechno to mělo být nějaké pomrkávání na diváka, který v žánru sleduje roky plus mínus to stejné. Já viděl vršení jednoho nesmyslu za druhým, protivné neživotné postavy a blbosti, které mi nepřišly ani zábavné. Jenom naprosto mimo. Tím nechci říct, že se filmem zákonitě protrápíte, jako já. Statham má svoje nekompromisní momenty, Ayer vzhledem k relativně nízkému rozpočtu neselhal a úplný závěr najede na takovou fantasmagorii, že jsem se vlastně i zasmál. V mých očích však pilného dělníka akčního žánru torpédoval jeden trubec. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film mal pôvodne debutovať na streamovacích platformách. To sa však zmenilo v októbri 2023, keď šéfovia štúdií MGM/Amazon zistili, že začiatkom roka 2024 nebudú v kinách uvedené žiadne akčné filmy. (m.a.t.o.)
  • Dátum narodenia Adama Claya v zložke FBI je 26. 7. 1967, čo je skutočný dátum narodenia Jasona Stathama. (Arsenal83)
  • Vo filme sa vyskytuje viacero starších technológií, najmä počítačové CRT monitory. Je to preto, že príbeh sa mal pôvodne odohrávať v roku 2003, kým sa od nápadu upustilo. Keďže však umelecké oddelenie už začalo získavať časť hardvéru, z rozpočtových dôvodov sa rozhodli ponechať si to, čo už nakúpili. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama