Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Recenze (99)

giaruj 

všechny recenze uživatele

V dvojke o našu pozornosť v hodine a pol súperí príliš veľa postáv. Otázkou, je, kto je vlastne hlavný hrdina a s kým sa stotoožniť? Kým jednotka bola skôr o vzťahu radosti a smútku, tu má zrazu päť emócie svoje náprotivky, čo je dohromady desať postáv. Nehovoriac o dosť bočných postavičkých, ktoré dotvárajú meniaci sa svet v hlave. Vo svete ľudí to nie je len Reily ale aj jej dve kamrátky, nové vzťahy... Príliš veľa postáv a koniec koncov ani jedna vo výsledku negatívna. Pre najmenšieho diváka náročné pozeranie, ktoré chvíľami môže zachrániť Bloofy, škoda len, že sa neobjaví častejšie. Dvojka vyšla. Je skôr samostatným filmom ako pokračovaním a to najmä kvôli úvodnej scéne, ktorá chce vysvetliť ako to celé funguje tým, ktorí nevideli jednotku. Ak sa takí náhodou nájdu... P. S. : Škoda, že facku do okraji záujmu o budúce povolanie dostal práve etnomuzikológ... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Už jsme si tak trochu zvykli, že pokračování pixarovských animáků jsou o level horší než první filmy a bohužel to platí i pro V hlavě 2. Jo, pořád to vypadá skvěle a samotný koncept stále považuji za téměř geniální, ale jakoby to sami tvůrci věděli a řekli si, že se nemusí moc snažit, když mají tak zajímavý svět a postavy. Hlavní problém druhého dílu tkví totiž v tom, že se až příliš podobá jedničce. Prakticky ve všem. Opět se tu putuje po hlavě teď už puberťačky Riley, v jejím mozku se dějí divoké věci, protože dospívání není nic snadného, a na scénu přicházejí nové emoce. A s nimi staré problémy. I tentokrát jde víceméně o to, že se musí jednotliví emoční hrdinové naučit spolupracovat a oni i diváci by měli na konci ideálně pochopit, že být nejistý, smutný, vycukaný a nervózní z toho, co přinese budoucnost, je vlastně v pořádku a normální. Minule se vyrovnávali se smutkem, teď je to tohle. Do značné míry to funguje, dojemné scény dojemné jsou, ty vtipné pobaví. Bohužel pocit, že V hlavě 2 někdo ušil až příliš horkou jehlou a moc se nesnažil vymýšlet něco nového a místo toho jen opisoval a že je to celé malinko líné, jsem měl víceméně od začátku do konce. Nemusí to být nutně špatně, ale čekal jsem trochu víc snahy. A víc nápadů. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Zatímco první V hlavě dokázalo vybudovat zábavný a fungující svět a ještě do něj dosadit působivý příběh, dvojka těchto osvědčených vzorců nepokrytě využívá do té míry, že rezignuje na jakoukoli snahu o originalitu. Produktově to samozřejmě dává smysl, dospělejší publikum ale bude oprávněně brblat, že tady byl potenciál výrazně vyšší. Více zde. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Skoro stejně dobré jako jednička, jen to samozřejmě už není tolik originální. Osobně bych chtěl vidět stejným způsobem natočený film o mnohem závažnějších tématech, ale chápu, že nejsem cílová skupina a třináctiletým dětem může návštěva tohohle filmu opravdu prospět. Výborný český dabing. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jak má něco předem oskarové ambice a musí to splňovat všechny nesčetné kvóty, je tam vždy trochu pachuti. Ale docela dobré, sice moralita, ale aspoň i smysluplný děj. Zase jsem po čase v kině spíš otřesen náloží reklamy k už tak mastnému lístku, o popcornu vyváženém zlatem nemluvě. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hlad po ideově nezabarvené rodinné podívané vyhnal tržby do absurdních výšin. Ale téhle sérii je přeju. Pokud se vám líbila jednička, na pokračování můžete vzít celou rodinu naprosto bez obav. Vhled do začínající puberty je opět barvitý, inovativní a v emocích se najde doslova každý. Namísto vývoje stávajících se představují nové, což nevím, jak bude únosné do budoucna. Už teď je z toho solidní Babylon se zkratkovitými a méně vyhraněnými charaktery. Více prostoru dostává i Riley outside a emocionálně je to oproti jedničce spíše DLC. Ale jsem zvědav, jak si tvůrci poradí se skutečností, že další pokračování musí zákonitě začít brouzdat v 'R'kových vodách. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Je to velmi dobre, ale o triedu horsie nez jednicka. Este viac nevyuzity potencial a pribeh bol asi pisany pre VOD pokracovanie. Hlavne ale je, ze emocie aj humor funguju stale na jednotku. Len ten moment prekvapenia z originalu je logicky prec a v pribehu sa ho nepodarilo nicim nahradit 7/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Fakt boží animovaná coming-of-age terapie ze stáje mýho milovanýho Pixaru, která na velkým plátně geniálně popisuje, jaký to je bejt teenagerem/puberťákem na 120%, a jaký to vůbec je soupeřit s vlastními emocemi. Takže ani dobrý, ani špatný; ani smutný, ani veselý; zkrátka něco mezi – a v tom jaksi tkví pomyslný kouzlo týhle erupce kreativity, který může závidět i ten nejzkušenější psycholog/člověk s ADHD. Jde tak o inovativně intenzivní jízdu na emocionální horský dráze, která vás bude bavit, dojímat, šokovat, anebo z ní budete mejt větší úzkosti, depky a nervy jak před pondělní směnou v práci. A já za tuhle extrémně nápaditou pecku hlavám v Pixaru – kteří maj svoje dětský i dospělý diváky dokonale přečtený jak knihu – neskutečně děkuju. No a za parodii na Mickeyho klubík smekám.... VERDIKT: 9 migrén z 10 ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Či už pôjdete s deťmi, bez detí alebo ako skupinka dospelých, je to úplne jedno. Pixarovka V hlave 2 má opäť čo ponúknuť úplne každému. A hoci sú pri pokračovaniach isté obavy vždy na mieste, v prípade tohto príbehu naozaj nemusíme veriť skeptickým myšlienkam vo vašej hlave. Z našej hlavnej hrdinky Riley sa medzičasom stala teenegerka a jej spektrum emócií sa podstatne rozšírilo, pretožeee...dorazila PUBERTA. A tá vie byť divoká. Emočný rollercoaster začína 3-2-1. Na scénu prichádzajú nové pocity ako Úzkosť, ktorá spočiatku novú situáciu s prehľadom ovládne. Nuda prekvapivo prinesie mnoho zábavných momentov a mojím favoritom sa stala Trápnosť, ktorá napriek tomu, že sa iba neustále cíti zahanbene a v tichosti prežíva svoje rozpaky, obnažuje sa nám v tak roztomilom prevedení, že si nás okamžite získava a pocity blízkosti sú namieste. Pokračovanie V hlave je skvelo fungujúcim kokteilom dobrodružstva, humoru a pestrej animácie, ktorá určite poteší aj menších divákov. Pre tých väčších má pripravené hodnotné lekcie. Veľké plus filmu tkvie aj v tom, ako sa ani v jednom ohľade nesnaží tlačiť na pílu. Navyše do deja zakomponováva aj rôzne typy animácií, ktorých prvky prinášajú to správne osvieženie a dokonca sú nositeľmi jedných z najvtipnejších scén. Táto kino novinka o formovaní identity a zachovania si toho vlastného, aj na úkor posmechu a nezapáčenia sa všetkým, prináša na plátna kín ďaleko viac ako len hravosť a pobavenie. Pretože pracovať s emóciami sa učíme celý život a občas si v tom (hádam nielen ja) pripadám ako úplný nováčik. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pixar sú späť v plnej sile vo svojom asi najväčšom projekte, na ktorý som bol veľmi zvedavý. Inside Out 2 bude na konci roka určite jedným z mojich top filmov roku, nakoľko neviem vnútorne nájsť asi nič výraznejšie, čo by tu nefungovalo. Je pravda, že sa tu dočkáme niekoľko momentov deja-vu, no nijakým spôsobom výraznejšie nekazia celkový dojem. Oceňujem tvorcov, že nám ukazujú obdobie dospievania, kedy človek dochádza k svojmu vlastnému sebapoznávaniu, emócie začnú byť oveľa komplikovanejšie, svet samotný nadobudne úplne iné rozmery a veci už nie sú také jednoduché, ako keď sme boli len obyčajné deti. Všetko, s čím sa stretneme je odrazom toho kým sa staneme. Navyše musím povedať, že spracovanie úzkosti patrí medzi asi to najlepšie čo som kedy od Pixaru videl. Myslím si, že nenájdem lepšiu scénku vo filme ako, keď Riley skončí na trestnej lavici a vnútorne prežíva všetko, čo sa okolo nej deje. Nechcem to viac rozoberať, aby som nedával zbytočné spoilery, no ide o momentku, na ktorú asi nikdy nezabudnem. Dabing bol opäť solídny, no som takisto zvedavý aj na to, ako bude znieť originál. Mrzí ma, že "Strach" a "Nechuť" už nedabujú Bill Hader a Mindy Kailing, no som zvedavý, či to nejako výraznejšie pocítim. Hudba stále vynikajúca, animácie však musím totálne vyzdvihnúť. Veľmi ma fascinuje, ako dokázali tvorcovia skombinovať 3D s 2D a dokonca aj v jednej postave zachytiť hernú grafiku starších postáv a spôsob, ako vyzerali. Film však asi nie je úplne pre deti do 7 rokov, ktorí podľa mňa veľa scénok vôbec nepochopia. Je to film o dospievaní a myslím si, že práve od 12 rokov vyššie ide o projekt, ktorí si diváci užijú. Som vďačný za tento zážitok a som veľmi rád, že Inside Out je stále skvelou značkou. Pixar, zachovajte to prosím. Hodnotenie: A+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jednička měla uzavřený příběh s jasným koncem i poselstvím. Dvojka je bohužel dělaná podle zlatého hollywoodského pravidla „všeho víc“, a nic jiného nedokáže nabídnout. Výborná animace i český dabing jsou u Pixaru na obvykle špičkové úrovni. Příběh jede na setrvačník. Publiku to zřejmě stačí, já jsem většinu děje pozapomínal cestou z kina domů. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Očividný kalkul bez pověstné duše, u něhož se díky vidině velkých zisků zcela rezignovalo na jakoukoliv invenci. Pokračování brilantního snímku "Inside Out" sice vypadá opět výtečně, avšak doplácí na téměř nulové posouvání děje směrem vpřed. Tady to všechno působí jako narychlo ušité horkou jehlou v naději, že to drtivé většině diváctva bude stačit. Při úvodních titulcích jsem ale trochu doufal, že tvůrci z Pixaru doručí kromě dechberoucí animace i něco navíc, něco, co mě emočně rozebere na prvočástice či způsobí něžně zakalenou nostalgii po dospívajících letech. Bohužel, ničeho takového jsem se nakonec nedočkal, jelikož místo hravě zvídavého ducha do výsledného produktu promlouvalo spíše pragmatické účetní oddělení. Uznejte ale sami - není to prostě škoda? (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Joy... Riley wants you.“ ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Geniálně terapeutickej animák, který perfektně ukazuje, jaké je to býti teenagerem - a dokonce ani ne tak zjednodušeně (vzhledem k cílovce). Osobně na tom miluju všechno, od celého příběhu až po detaily (Strach mající padák, akné Riley na bradě). Jestli někomu za poslední dobu přeju onen komerční úspěch, tak určitě Inside Out 2. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

„Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš." Tohoto rčení se bohužel Kelsey Mann, tvůrčí nástupce megaúspěšného kinohitu V hlavě, nedržel a přináší divákům vykradenou a emocionálně vyčpělou kopii prvního dílu. Ta je tentokrát zahalena do sportovního hávu a prim zde hrají témata přátelství a puberty. Tématicky sequel vyjma svého předchozího dílu vykrádá i dva roky starou pixarovku Proměna, která je však minimálně po stránce fyziologických proměn lidského těla komplexnější a edukativnější, navíc je v ní příhodně kladen větší důraz na důležitost rodiny. V hlavě 2 citelně postrádá silný emotivní moment, který by učinil film nezapomenutelným, tak jak se to podařilo u jedničky v případě postavy Bing Bonga. Dvojka kopíruje již divákům známou výpravu hlavních emočních hrdinů do Rileyiny dlouhodobé paměti ve snaze ji "zachránit". Stejně V hlavě 2 pracuje i se střihem příběhů, opět zde dochází ke střídání pohledu na život Riley a lidské emoce, ovládající řídící centrum v jejím mozku. Vyjma zjevení nových pěti lidských emocí (Úzkost, Závist, Stud, Nuda, Nostalgie), tak ani zde nedochází k žádné inovaci. Závěrečné poselství o důležitosti dobrých i špatných vzpomínek, které utvářejí náš charakter, a nepotlačování ani jedné z nich, je velmi chabým vyústěním filmu. Potenciál nebyl absolutně naplněn, a to je ohromná škoda, těch originálních variací, jak s tímto světem pracovat, existuje celá řada. Tři hvězdy. 🙂 (19.07.2024, 3D projekce) ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Krásna vec. Možno sa už pre niektorých nedostaví ten moment prekvapenia, ale v porovnaní s jedničkou to na sile vôbec neuberá, naopak sa tu dostaví veľa emotívnych momentov a originálnych nápadov, ktoré potešia a pohladia na duši. Teší ma taktiež, že každý deň premietania bola u nás plná sála detí, pretože Inside Out vie byť veľmi poučný, inšpiratívny a pozitívny. Plakal som, bol som dojatý a ešte aj miliónkrát budem, pretože si to miliónkrát zasa pozriem a budem sa rozplývať nad tým, aký je to dokonalý film a aký krásny, komplexný a unikátny ľudský život vlastne je. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, nebýt pana Ledvinky a sjetého Goofyho, tak by to bylo jen za tři. Pokračování V hlavě totiž působí jako sbírka nápadů, které se nevešly do prvního dílu, než reálné pokračování, které bylo vypipláno do detailu. Přitom koncept s pubertou a novými emocemi nepůsobí jako něco, co by bylo potřeba si cucat z prstu a roubovat na první díl násilně. Koneckonců to ale není špatné, pořád je to první liga, jen je prostě cítit, že tohle bylo vytvořené trošku v panice. Je to stále variace toho samého, což u tak skvělého konceptu ještě stačí, u trojky ale už nebude. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který přinese a probudí velkou spoustu emocí. Nejen ve filmu, ale i ve vás. I když trailer toho ukázal docela dost a natěšil opravdu hodně, bylo to ještě emotivnější, než jsem čekala. Na plátně vidíte odehrávat se věci, tedy emoce, a reakce na ně, které vám teď přijdou naprosto samozřejmé, přitom v minulosti jste se jimi mohli trápit a nechápat je. Někomu to možná může přinést i určité prozření. Mně to přineslo samé nádherné pocity a kromě nich jsem se navíc i skvěle bavila. Opět se povedlo do filmu promítnout spoustu silných okamžiků a hlubokých, i když vlastně ne překvapujících myšlenek. ()

Související novinky

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

včera

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

V hlavě 2 má miliardu

V hlavě 2 má miliardu

03.07.2024

Filmový rok 2024 zná svůj první miliardový hit. Nestala se jím Duna: Část druhá, ačkoliv se svými 711 miliony měla docela dobře nakročeno, ale dosáhlo toho jiné pokračování dalšího populárního snímku… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Reklama

Reklama