Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že žijete v roce 2041, kdy máte právo být po nehodě či jiné nepřirozené smrti oživeni. Stačí si jen pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti – BOD OBNOVY. Agentka Em právě dostává do rukou případ, kdy byla základní pravidla obnovy porušena. Bod obnovy oběti byl smazán a Em tak má před sebou výjimečný zločin. Strhující příběh zasazený do blízké budoucnosti, kdy technologie budou zaručovat lepší život a lidé si budou moci zaplatit jeho prodloužení. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (862)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Český Blade Runner se nekoná ani omylem, na to by ty parádní kulisy a skvělé sci-fi propriety potřebovaly i scénář, který není jen sbírkou těch největších žánrových klišé, nelogického chování postav, směšně průhledných zvratů a zápletky vykradené z tuctu lepších filmů a her. O vyloženě nesmyslných zákonitostech představeného světa raději ani nemluvím. Škoda, protože jak často se stane, aby v Česku někdo chtěl točit něco takového, o to víc se kluci měli snažit, aby jim to celé dávalo smysl už na papíře. 4/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

České sci-fi, které moc neví, čím by mělo strhnout. A tak dominuje vizuální stránka. Není úplně jednoduché se v tomto filmu vždy orientovat. Rok 2041 má člověk, který zemřel nepřirozenou smrtí ústavní právo na Bod obnovy, což převedeno do praxe znamená, že bude znovu oživen. A posléze se rozjíždí tak nějak nepřehledné pátrání po pachateli dvojnásobné vraždy, kdy jsou základní pravidla bodu obnovy porušena. Futuristický ráz ukáže ukázku monumentální architektury, velkou funkci to na film nemá. Děj se totiž povětšinou přesune do nějaké zapadlé části města, popřípadě se zdržíme v interiérech, zařízených moderními technologiemi. A naprosto chybí akce. Napočítal jsem tak nanejvýš dva akční střety, což je na téměř dvouhodinový film opravdu málo, Herecky je to nezajímavé. Všichni herci asi dostali příkaz být toporní, v tomto ohledu nejvíce vyniká Andrea Mohylová v titulní roli vyšetřovatelky a Matěj Hádek v roli vědce. Nejlepší na filmu je kamera. Pokud jde o inspiraci jinými sci-fi filmy, tak by to ani nevadilo, kdyby to bylo natočeno poutavě. Většina filmu má takový plouživý nádech, ne vždy vše dává dobrý smysl a více výrazných momentů by filmu také prospělo. Robert Hloz nějaké režijní schopnosti má, tak v případném vylepšení vypravěčského stylu a náhozu potřebného napětí, by divák mohl setrvat v bdělém stavu. 5|10 ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je to divnej pocit. Člověk se cítí…“ - „Smrtelnej?“ - „Chtěla jsem říct spíš jako člověk.“ Technologie nejsou dokonalé. Už začátek se skenem známek života ukáže jejich nespolehlivost. Ale co když je ten největší problém v jejich stvořiteli, tedy člověku? Jistě, uvědomuju si nedostatky snímku, který není dokonalý. Dají se asi zmínit povětšinou nepříliš povedené dialogy, scenáristické veletoče či slepá, nepříliš pasující ulička ohledně „dárečků“ (včetně toho pomrkávajícího na konci). Ale pořád je Bod obnovy moderní české sci-fi, které nepůsobí trapně. Ba naopak, má kvalitní řemeslnou stránku, zajímavý futuristický svět, atmosféru, napětí a v neposlední řadě myšlenku. Ta v sobě sice může mít technologické mouchy, ale po stránce psychologické/etické? Rozhodně stojí za úvahu. Ústavní právo na oživení v případě nepřirozené smrti, zneužití systému…Hlozův celovečerní režijní debut určitě má něco do sebe. I přes zmíněné zápory tak dám slušné 4*, milé překvapení. „Jak dlouho to potrvá? To prázdno?“ - „Jestli to někdy zmizí, dám vám vědět.“ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi se mě líbila kontaktní kampaň tvůrců s diváky, ze který je opravdu cítit, že o nás diváky stojí, že to není takový to ryze český "udělali jsme si film pro sebe a celebrity a nazdar". I s rozhovorů byla cítit, že tvůrci se chtějí s diváky o tenhle film rozdělit a tomu ja teda velmi tleskám a samozřejmě na základě toho jsem se rozhodl, že si zajdu na film do kina. Odmítl jsem i naší projekci v Atlasu, protože přece jen sál č12 v pražským Cinestaru mě na tenhle biják přijde jako lepší varianta, jak z hlediska zvuku, tak velikosti plátna. A musím říct jedním slovem wau, chlapci a děvčeta, jste dobrý, fakt dobrý. Mít koule na to udělat film úplně jinak než se tady dělá, s citem pro vizuální stránku, v budování future atmosféry, kreativní nápady z hlediska exteriérů. Velmi kvalitní casting taky super. Václav Neužil je pro mě tahoun číslo jedna ať už má méně prostoru jako třeba tady nebo hlavní roli jako třeba jinde. Adrejka Mohylová je kvalitní, neokoukaná, charismatická holka na kterou si určitě vyjedu do Plzeňského divadla a umí hrát,  to teda ne že ne. Připomínala mě takový ty detektivy ze starý školy. Mám bohužel i výtky, jedna z nich se týká, že až příliš se napovídalo jak to všechno bude, já bych to naopak zahalil a na konci to všechno odpálil na diváka. No to asi stačí, zkrátka jsem nadšenej, z toho co jsem viděl, velká pochvala pro tvůrce a oprávněný čtyři hvězdy Jen tak dál český filme, jen tak dál ! ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že tu vyrůstá mladá generace tvůrců, jejichž filmy vypadají světově a ne jako další Hřebejk. Samozřejmě těch opravdu trikových záběrů je tam asi minuta a většinu jste viděli v traileru. Zbytek je spíš konverzačka, ale i tak velmi sympatický počin, kterých tu potřebujeme víc. Hlavní výtkou je toporné herectví a dialogy, které šustí papírem (včetně anglicismů jako "zatímco tu teď mluvíme" (to byl scénář napsaný v AJ a pak ho přeložili?)). ()

Galerie (128)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy Em Trochinowská (Andrea Mohylová) vyjíždí z podzemní garáže pod vlastním bytem, stojí mezi zaparkovanými auty prototyp Škoda Roomster (rok 2003) a také Tesla Model 3 (2017). Jelikož se děj filmu odehrává v roce 2041, tyto vozy by tak byly více než 40, resp. 20 let staré. (budis)
  • Režisér Robert Hloz se vyjádřil, že původně chtěl natočit zvuk v Dolby Atmos, ale nakonec z finančních důvodů zvolil 5.1. (johnny01)
  • Ve filmu můžeme vidět také vozidla Škoda Enyaq, Škoda Joyste a Toyotu Previa první generace. (Maulincio)

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama