Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (1 938)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Blockbuster tak ryzí, že se podle něj mohou psát definice. Cameron je ale primárně (jako vždy) skvělý vypravěč, takže svůj příběh naplňuje při vší jejich jednoduchosti silnými motivy. Ať je to hledání otce, lidskosti uvnitř nelidského nebo vzpoura proti neměnné budoucnosti. Věci jako jeden z nejděsivějších záporáků a hláškující stroj na zabíjení s tváří Arnolda, tentokrát na straně "těch hodných", jsou tomu podružné - to je na Terminátorovi to nejúžasnější. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně největší zklamání ve zdejší Top 20. Čekal jsem odzbrojující příval akce a na svou dobu převratné efekty. Nedostavilo se ani jedno. Pravdivé lži jsou přeci jen větším akčním nářezem. Je pravda, že akci příliš nevyhledávám, takže jsem na jednu stranu rád, že T2 není jen o tom jednom, ale má i silný příběh a skvělého Edwarda Furlonga. Samotný Arnold je herec asi jako já striptér, takže o jeho výrazu, který má pro všechny akční filmy stejný, se nemá cenu bavit. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je poradna rezba. Jeste lepsi nez prvni dil, jedno z nej akcnich sci-fi, nejlepsi dil Terminatora a spolu s Aliens nejlepsi Cameronuv film. Je videt, ze uz mel vyrazne vetsi rozpocet, takze se na ruznejch prestrelkach a explozich dost vyradil a jsou proste uzasny a je tu spousta nezapomenutelnych scen. Triky jsou skutecne revolucni, na svou dobu dokonale, ale i dnes jsou hodne dobre. Herci jsou opet skvely, mladej Connor Edward Furlong je dobrej, Linda Hamilton snad jeste lepsi nez v prvnim dile, T-1000 Robert Patrick vypada spravne krute a vsem opet kraluje skvelej Arnold, kterej je jeste vic cool a jeste vic ve forme nez v prvnim dilu. Taky tu ma o dost vic hodne dobrejch hlasek. Hudba je dost podobna prvnimu dilu, coz nevadi, protoze je jako v prvnim dilu skvela. Kamera je opet perfektni. K filmu mam tri vytky: originalitu, logiku a minimum scen z budoucnosti. Precejen dej je skoro podobnej jako v prvnim dilu, navic i nektere sceny si jsou dost podobne a zaver je opet v tovarne. Co se tyce logiky, to je asi nejvetsi problem vsech Terminatoru. Napr.: v prvnim dile bylo receno, ze kov neprojde strojem casu a ze lide uz skoro vyhrali a strojum stroj casu znicily, ale T-1000 i kdyz je celej kovovej prosel (kde vzali stroj casu?), jakto, ze rebelove poslali terminatora pred SkyNetem (jak mohli vedet co planuje), proc neposlal SkyNet vic zlejch terminatoru, Arnold je v budoucnosti preprogramovan, aby chranil Johna, ale uz nema preprogramovanou schopnost se ucit (aby ho preprogramovali museli procesor vyndat a vyndanim procesoru preprogramoval Arnolda John Connor, takze by se to logicky melo stat i predtim, kdyz se procesor vyndaval v budoucnosti), kamion skoci z mostu a ani si neznici napravu, v prvnim dile tvrdi, ze bylo zabito 20 poldu, tady tvrdi ze 17 a nejvic nelogicke je to s procesorem, ktery je vyrobenej az v budoucnosti, ale je vyrobenej podle procesoru z prvniho terminatora atd. Proste je to dost zamotany. Ale to jsou jen drobnosti v porovnani s tim, jak skvelej film tohle je. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vedle Vetřelců asi nejlepší film Jamese Camerona zvláště v režisérské verzi (přepnutí na mód učení). Jednička měla o něco lepší atmosféru, tady se mi zas líbí závěrečná řeč Lindy Hamilton (v původní kino verzi a ve special edition, ten sladký konec z extended cut mi vůbec nesedí). Logické chyby jsou v obou víceméně stejné, ale v podobném filmu mi zas tak nevadí. Jinak klasika dětství a s přibývajícími pokračováními (a chystaným Taylorovým de facto remakem prvních dvou dílů, který vypadá naprosto otřesně) si jej musím cenit ještě více, což promítám i do změny hodnocení (7.12.2014). ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Příšerné, politicky korektní a totálně vykalkulované pokračování skvělého a napínavého sci-fi. Schwarzenneger prostě musel být v devadesátých letech hodný robot, o chlapečka, kterého ve filmu chrání, se nikdo nebojí (hollywoodské pravidlo č.1: Dětem se nesmí nic stát!), lepší momenty jsou povinně (a špatně) vykradeny z původního filmu, slabší děj se snaží schovávat za bombastické speciální efekty... Důvod zdejší obliby T2 je ale pochopitelný: Pro většinu jeho fanoušků totiž představuje krásný divácký zážitek jejich dětství. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (289)

  • Malý počítač, který John Connor (Edward Furlong) použije k nabourání se do bankomatu a otevření elektronického zámku, je Atari Portfolio. V roce 1989 to byl jeden z prvních palmtopů kompatibilních s IBM PC, vybavený byl systémem DIP-DOS 2.11. (Stejšn)
  • Slovenský dabing k tomto filmu bol vyrobený až v roku 2009 pod vedením Zdena Dřínovského v štúdiu DIMAS. (Piri)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama