Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 5
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Režie:

James Cameron

Scénář:

James Cameron

Hudba:

James Horner

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton, Gloria Stuart, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, David Warner, Victor Garber (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 5

Recenze (2 001)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

It has 11 f*cking Oscars, guys! A není divu, protože Titanic útočí na každou možnou frontu. Snad všechny strhne příběhem strašlivé katastrofy, geeky do historie potěší akurátním zpracováním, fandy efektivní podívané zase všemi těmi triky a dalšími srandičkami nejen po srážce, a nás, nekonečné romantiky, dostane ultimativním příběhem mladé lásky, které osud do cesty staví všeljaké překážky, ať už ďábelského Billyho Zanea nebo několik tun zmrzlé vody, a bohužel pro Rose a Jacka se nejedná o jahodové Calippo v nadživotní velikosti. Mhmm, jahodové Calippo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ženské srdce je hluboký oceán plný tajemství." Ó jak já jsem malý. Tak malinký, že jsem jen s velkou pokorou nasedl na tu ohromnou loď obtěžkanou tak gigantickými emocemi, že jsem jim jen těžko mohl uvěřit. V mém malém světě zkrátka dávám přednost snímkům méně tlačícím na zamilovanou pilu a slzné kanálky. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedenácti Oscary vykládaný šperk o lásce imunní vůči času i katastrofě monstrózních rozměrů zaujme dnes, po opadnutí byvšího haló, hlavně roztomile pubertální nevyzrálostí Leonarda DiCapria a hereckou vyzrálostí mladé Kate Winslet. 85% Zajímavé komentáře: Gemini, meave, Eddard, Faidra, oLí, snatch, Le6n ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Když někdo dostane takřka neomezené finanční prostředky a natočí nadneseně řečeno romantický blábol, je to propadák. Tedy rozhodně ne finanční...(ale finanční zisky snad kvalitu filmu neurčují?! I když podle některých komentářů zde zřejmě ano?! Dáváte také Kameňákům absolutní počet hvězdiček?). Propadák umělecký to ale určitě je. Neupírám Jamesi Cameronovi režijní talent, stejně jako další filmové profese odvádějí profesionální práci, kaskadéři skáčí o život a trikaři probděli jistě hezkých pár bezesných nocí, ale tomuhle filmu prostě něco chybí. A to je přesvědčivost a opravdovost. Celý slavný Titanik je totiž jen velmi umně nakašírované plácnutí do (filmové) vody. Jistě bude díky svým ziskům zejména v amerických análech zapsán jako film-milník (také se zde jasně jeví, jak jsou Oskaři provázány s komerční stránkou věci), ale k milníku má podle mě stejně daleko jako DiCaprio k dokázání, že obstojí v charakterní roli. Ne že by neuměl hrát (a v mnohých jiných filmech to i dokazuje - viz třeba Co žere Gilberta Grapea?), ale tady prostě není co hrát... Celý film mi připadá jako takový filmový plakát. Ne že by to byl špatný plakát, dokonce je to skvěle udělaný plakát. Ale obraz, plátno to prostě není... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Milostná linie mi přijde dost nezajímavá, neoriginální, málo vtipná a prostě nudná - tj. první polovina filmu je pro mě utrpení. Pak se ovšem v dálce objeví ledovec začne to. Akční scény jsou velkolepé, geniálně natočené, podbarvené skvěle padnoucí Hornerovou hudbou a prostě jsou strhující. Kdyby Cameron tu první část zkrátil, mohlo to být za pět. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (384)

  • Český kaskadér Martin Hub, který si zahrál i malou roličku (stejně jako například v Zachraňte vojína Ryana, 1998), v čase premiéry vyprávěl: "Hraju tam českého pasažéra, kterého kvůli tomu, že je z chudších vrstev, zastihne voda ve spodním podlaží lodi, kde se snaží zachránit svého synka. Má krátký dialog s postavou Leonarda DiCapria a začne utíkat pryč. Vybere si ale špatný směr a chodba je i s ním prudce zaplavena. Točili to tak, že nechali vodu z připravených kontejnerů (jeden je větší než nákladní vagón) prorazit dveře. Nejdřív se to snažili udělat ve studiu. Jenže jim tam nevyhovovalo množství vody. Byla po pás a nebylo z toho jasné, co její proud udělá s člověkem. Přidali další kontejner - vody bylo tak po prsa, ale to nestačilo. Tak se rozhodli postavit celou chodbu lodi, ve které se to má odehrávat, venku a kontejnerů tam dali šest. Neměl jsem strach, ale nevěděl jsem, co se mi může stát - jediné, co jsem si předtím zkusil, byly ty dva kontejnery. Faktem je, že bezpečnostní opatření neponechávala nic náhodě: na konci chodby pokračoval koridor, u kterého bylo rozestavěno kolem čtyřiceti záchranářů, včetně mých kolegů, kteří mě měli chytat až poletím s proudem vody ven. Tak jsme se do toho dali. Nejdřív jsem stál od dveří sedm metrů, a to jsem viděl jen stěnu vody, jak se na mě řítí, ale stačil jsem se otočit a nějak se na náraz připravit. Jenže režisérovi se to pořád ještě nelíbilo. Měl pocit, že je na mně vidět, jak se do té vody pokládám. Ta scéna se nakonec opakovala čtyřikrát. Potřetí jsem si říkal, že to snad není pravda, že se všechno daří bez zranění. Nakonec jsem stál jen metr od dveří a tam už se nedalo dělat nic jiného, než reagovat na dveře, které ten příval vody vyrazí. Náraz o stěnu mě omráčil, ale s tím proudem jsem vylétl ven tak rychle, že se mi nic víc nestalo. No, bylo tleskání. Kaskadérské práce si tam váží a když ještě k bezchybnému výkonu přidáte trochu toho herectví, jsou pro vás ochotni udělat první poslední." (NIRO)
  • Ve třetí třídě bylo 79 dětí, 165 žen a 462 mužů. Zachránilo se 27 dětí, 76 žen a 75 mužů. (Duoscop)
  • Americký spisovatel Morgan Robertson napsal v roce 1898 povídku „Zbytečnost“. Je o obrovské britské osobní lodi nazvané „Titán“, která je označena za nepotopitelnou. Tato loď v povídce v dubnu narazí v severním Atlantiku do ledovce a potopí se. Na palubě nebyl dostatečný počet záchranných člunů. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama