Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 2
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Režie:

James Cameron

Scénář:

James Cameron

Hudba:

James Horner

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton, Gloria Stuart, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, David Warner, Victor Garber (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (2 005)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Film, který nestárne a nikdy ani nezestárne. Jeden z nejkrásnějších a nejlepších filmů na světě ! Prostě krása ! Cameron nám už dnes nemusí nic dokazovat, on je opravdu bůh ! A ne jenom on. DiCaprio patří mezi nejlepší herce současnosti a v tomto filmu nám to dokazuje a skvělě mu u toho sekunduje Kate Winslet. Prostě nádherný film, který zcela oprávněně získal Oscara ! ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: P.S.: Koho Titanic nedojal, ten nemá srdce a duši. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Snad nejznámější katastrofický a romantický film. Myslím, že ho ani nejde neznat a nemít rád. Čím jsem starší, tím se mi víc líbí a tím víc u něj pláču. Celkově ve mě Titanic vzbuzuje něco vyššího. Možná i proto, že jsem se narodila 15. dubna :-)) A Leo s Kate byli naprosto úžasní..pro mě je Titanic nadčasový film. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Titanic som dakedy vôbec nemusel. Pre 10 ročné decko to bolo v kine prvú hodinu a pol veľké nudné utrpenie. Z nudy ma vytrhlo len pár šteklivých scén a druhá dynamickejšia polovica. Tak ma tie tri hodiny vtedy vyšťavili, že som spal takmer dva dni. Teraz po rokoch mám už k tomu filmu viac pochopenia. Oceňujem režisérove nápady a už ani prvá polovica mi nepríde taká nudná. Človek si už všíma po tých rokoch aj iné veci. Výprava je veľkolepá a film je plný detailov. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na prvních pár zhlednutí v TV umírněné nadšení díky všední rádoby nevšední love story, ale nyní po 12 letech a po čerstvém (a v mých očích o chloupek horším) Avatarovi v krevním oběhu konečně doceňuji Titanic naplno... Omamné kamerové záběry, pompézní výprava, působivý příběh s mladičkým a nevinným párem v centru, jejichž několik vskutku nádherných momentů se zarývá i do mého "dřevorubeckého" srdce... Mno, zkrátka stejně jako znamenal Titanic monument mezi plavidly, představuje i Cameronův Titanic monument v kinematografii velkofilmů. 9/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ať ho lidé nesnáší sebevíc tenhle film (který trh jako první miliardovou hranici a stal se nejúspěšnějším filmem historie) je úžasný. Skrývá v sobě všechny kouzla potřebná k podmanění davů. James Cameron navždy potopil ne titanic, ale všechny ostatní a dokázal, že on je jedním z nejlepších režisérů všech dob. Celých 194 minut filmu je nabito romantikou, perfektními herci, pro které to většinou znamenalo raketový vstup mezi hereckou elitu a každý s tímto otřesem kariéry naložil jinak. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (386)

  • Ve druhé třídě bylo 24 dětí, 93 žen a 168 mužů. Zachránilo se všech 24 dětí, 80 žen a 14 mužů. (Duoscop)
  • Lodní orchestr jako poslední píseň zahraje (předtím, než se úplně rozejdou se slovy: „Pánové, bylo mi ctí s vámi hrát“) slavnou náboženskou píseň „Nearer, my God, to Thee, nearer to Thee“, v češtině známou jako „Blíž k Tobě, Bože můj, vždy k Tobě blíž“, která se často hraje na pohřbech. (tommahol)
  • Na palubě Titaniku bylo 60 kuchařů včetně pomocníků. Měli k dispozici 34 000 kilogramů masa, 5 000 kilogramů čerstvých ryb, 3 400 kilogramů slaniny nebo 40 000 kusů vajec. Na mytí nádobí bylo najato 36 mužů. Zbytky jídla a vůbec všechny odpadky se v té době házely do moře. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama