Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 3
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Režie:

James Cameron

Scénář:

James Cameron

Hudba:

James Horner

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton, Gloria Stuart, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, David Warner, Victor Garber (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (2 005)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Titanic má to štěstí, že jsem na něm byl kdysi jako jedenáctiletý puberťák v kině a musím říci, že jsem se rozhodně nenudil, i když i už tehdy mě zrovna nepřesvědčil scénář a většina hereckých výkonů (příjemnou výjimkou dle mne byl Kate Winslet). Poslední dobou už však mám Titanicu po krk, zvláště když ho takřka každý týden dávají na satelitu, kde si ho přehazují RTL, VOX a Kabel1 a naposledy ho dávali dokonce po poledni; taková to bývala pecka. Pamatuji si, že když běžel poprvé v televizi (na RTL), mohly se nejprestižnější německé firmy porvat o sebemenší ždibečky reklamního času a samotný film se kvůli reklamám protáhl na dobrých 250 minut... Kde ty časy jsou? ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Cameron | Hudba: James Horner | Produkcia: James Cameron, Jon Landau | Distribúcia: Paramount Pictures (USA), 20th Century Fox (International) | Štúdio: 20th Century Fox, Paramount Pictures, Lightstorm Entertainment | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,843,201,268 $ || ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby sa tento film zostrihal na 40 minút, bola by to fantastická love story so smutným koncom a skvelými (a hoci ma aj ukameňujte) hereckými výkonmi Leonarda Retarda a Kate Winslet. Paradoxne najviac som sa nudil pri potápaní Titaniku, čo malo byť najfantastickejšou časťou filmu. Opäť nechápem Akadémiu a jej 11 oscarov, keď proti tomu stáli filmy ako As Good as it Gets. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady rozepisovat, jak je to strašně romantický a nebo že to má slabej scénář, protože to jsou kraviny. Tenhle film je jeden velkej milostnej příběh zasazenej do katastrofy a s tim se musí počítat a s tim se na to musí koukat. To je pak težký, když se de někdo koukat na dokument o Titanicu a dostane tohle. Prostě a jednoduše to je velkofilm se všim všudy. Nechybí nic, ať už jde o velkolepý scény, nádhernej příběh nebo úžasnou hudbu, Titanc tohle všechno splňuje a i přes svojí značnou délku nenudí ani chvilku a závěrená půlhodinka je úžasná. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak předně je to kvalitní film. Avšak o počtu oskarů by se rozhodně dalo polemizovat. V každém případě fakt, že tento film zná určtiě mnoho uživatelů čsfd, už napovídá, že tu mluvíme o nezapomenutelném filmu. Leonardo DiCaprio splnil to, co měl, ale nepřidal nic navíc (narozdíl od Co žere Gilberta Grapea) a výkony ostatních herců (snad s vyjímkou Kate Winsletové) lze pominout. Ale rozhpodně je tu poutavý příběh, skvělá kamera, výprava a také výtečná hudba. Film bych si do top 10 nepřidal, ale musím hodnotit 5*. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (386)

  • Během natáčení slavné scény, kdy voda pronikne skleněnou kopulí nad velkým schodištěm první třídy, nastal nebezpečný problém. Hned po střihu této scény se samotné schodiště začalo hnout, jelikož bylo nadnášeno vodou, a některé herce přímo ohrozilo i zranilo. Podporuje to teorii, že skoro celé schodiště z vraku lodi během klesání na dno vyplavalo na hladinu oceánu, neboť dřevo bylo nadnášenou vodou. Mimochodem na natočení této slavné scény, kdy voda pronikne kopulí, měli filmaři jen jednu šanci. Scéna byla finančně náročná a v případě neúspěchu by se podruhé nenatočila. (dan4815)
  • Oceán vydal 328 těl z 1 514 obětí, protože velká část z nich klesla ke dnu v trupu Titaniku. Některé zdroje uvádí, že se našlo 333 těl. Část z nich byla pohřbena zpět do moře. (Duoscop)
  • Po spuštění na vodu čekalo Titanic ještě deset dalších měsíců dokončovacích prací od osazení kotli a parními stroji až po zařízení interiérů. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama