Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ricky a Hopkirkové. O nějaké originalitě duchařské zápletky nemůže být řeč, romantická linka o přerodu dentisty hovada na dobrého člověka jede v zajetých kolejích (nesměla chybět tklivá píseň v období vrcholu toho přerodu i spěch „osvíceného“ za svou momentálně ztracenou vyvolenou) a v neposlední řadě, specifické komično Krémového tvarohového sýru dle francouzské receptury není můj Earl Grey. Dost důvodů tenhle hrnčířský kruh zastavit, ale díky pár povedeným hláškám, varování před praktikami newyorských nemocnic či ukázce bezohlednosti řidičů tamního MHD jsem nakonec zatnul zuby a sdílel s doktorem Pincusem to božské ticho.. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bylo to sice klišé jako poleno, které parodovalo už mnoho předešlých romantických komedií, ale jelikož zde hrál vynikající Ricky Gervais, tak šlo o nadprůměrné klišé. Díky tomuhle chlápkovi jsem se opravdu za srdce zasmál - viz jeho dávivý reflex. Téa Leoni je sympaťačka a spolu s Gervaisem tvořili sice nesourodou, ale o to více komediální dvojici. Zkrátka jsem se pobavil a to je hlavní. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Vynikající anglický komik ve službách USA. První hodinka filmu, jako by jste koukali na typického Gervaise, trapné situace, trapná ticha, trapné fory, zkrátka jak to má být. Pak začínáme plakat a romantit, tak jak jsme u klasických zamilovaných filmů zvyklý. Už už čekáme, kdy se všichni obejmeme ve velkolepém závěru, kdy si nakonec hlavní představitele zpočinou v náručí, podkresleném podmanivou hudbou. A hle konec sic emoční, za to celkem nestandartní, a tak to má být. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Mrzutý zubař (Ricky Gervais), který nemá rád lidi, po chirurgickém zákroku v nemocnici vidí nejednou duchy. A obzvlášť jeden (Greg Kinnear) mu nedá pokoj. Chce po něm, aby překazil svatbu vdovy (Téa Leoni) po něm. A jak to tak u podobných filmů bývá, i ten největší neruda potřebuje nebýt sám. Smutná komedie se v podzimním New Yorku, kde duchové číhají doslova na každém kroku. Na komedii málo vtipné, na drama zase málo vážné. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Město duchů je na pohled vcelku průměrný a nezajímavý film. Ať už svým hereckým obsazením či klasickou stavbou romantické komedie. Ale chyba lávky, při sledování se ze snímku stává velmi příjemná záležitost, která hlavně v první části dokáže vcelku dobře pobavit. Méně známé herecké obsazení zde není absolutně naškodu. Ač se všechno děje podle zaběhlého scénáře, tak můžu Město duchů vřele doporučit jako dokonalý relax. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Při natáčení prohlásil Gervais, že to je poslední film, ve kterém hraje a nemůže mluvit do natáčení. (don corleone)
  • Přestože se po střetu s autobusem stane z Pincuse (Ricky Gervais) nehmotný duch, je vidět, jak na jeho bílé tričko vrhá stín jedna z osob v davu, za nímž Pincus stojí. (GordonCZ)
  • Kristen Wiig se považuje za fanynku Rickyho Gervaise. Natáčení s anglickým komikem označila za splnění svého snu. (don corleone)

Reklama

Reklama