Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (367)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, u které se vždy dokonale pobavím. Je škoda že tenhle film má tak nízké hodnocení. Ford je prostě jeden z nejlepších herců a tato role mu padla naprosto skvěle,takže si divák užije veškerý humor a dodatečnou akci. Vynikající Harrison Ford, dobrá Anne Heche, legrační David Schwimmer. Na pustém ostrově dvojka k pohledání. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem viděla už několikrát a naposledy před hodně dlouhou dobou. Spojení Harrisona Forda a Anne Heche bylo skvělé. Anne ze začátku působila trochu hystericky a namyšleně, postupem filmu a při ztroskotání se z ní stává ale pbyčejná ženská, která ukazuje, že dokáže cokoliv i nad své síly. Navíc, kdo by se nezakoukal do Harrisona v jeho nejlepších letech? Oddechová napínavá romantika, která vždycky potěší a zabaví odpoledne či večer. Vždy si ho ráda pustím. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že ohraný námět pomalu ztrácí hrany a reliéf, příšerný David "Plavec" Schwimmer jako hřebík v rakvi čekající na zatlučení. Jak zničit svou vlastní loď? Střílejte pod úhlem 90° vzhledem k zemi rovnou vzhůru, střela se někde v atmosféře unaví, otočí a pak už je jen vaše. Ford zkrátka musel hrát ve všech typologicky akčních filmech. Jedno z mála plusů je to, že režisér je z Komárna :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Uhoněná a paličatá šéfredaktorka módního časopisu, která má na pohádkové dovolené vypnout a možná dostat zásnubní prstýnek, šarmantní stárnoucí samotář, který se coby charterový pilot bezstarostně prohání nad tichomořskými ostrovy. Ona je úspěšná a jejich vztah je jaksi bez jiskry a „jen“ spolehlivý, on má rád alkohol, je bezprostřední, přímý a rád si užívá s mladými domorodými dívkami. Holt protiklady se přitahují, protože tihle dva nakonec ztroskotají a velké ostrovní sólo může začít. A právě celé je to postavené na rozdílných charakterech a dvou hereckých jistotách. Protože zoufale průměrný scénář nás jinak nepustí někam dál: jede podle zaběhlých šablon, ač tedy párkrát dokáže příjemně překvapit. Romance je nevyhnutelná, ale na můj vkus poměrně kvapná (jedno dvě gesta, jedno dvě milá slůvka a je to). A epizodu s piráty raději nebudu ani zmiňovat, ta se úplně nevyvedla. Harrison Ford je nicméně spolehlivý držák, víc se mi ale zamlouvala půvabná Anne Heche, která zvládá komické polohy a zároveň by zatraceně stála za hřích. Nejen na opuštěném ostrově. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Natočit dobrodružný film s Harrisonem Fordem v hlavní roli a hezkou holkou po jeho boku tak, aby onoho dobrodružství bylo celkově asi na dvacet minut, Ford byl za nesympatického blba, a ta hezká holka byla otravná jak peklo, to chce talent. Tedy jistý druh talentu - takový druh, kterým jsem doufal Reitman fakt neoplývá... ale bohužel jsem se mýlil. A on si tady ve své filmografii vybral dost slabou chvilku. 5/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo převážně v okolí Kauai na Havajských ostrovech. (Terva)
  • Letadlo, kterým Quinn (Harrison Ford) létá, je DeHavilland Beaver. Harrison Ford je licencovaný pilot, který vlastní DeHaviland Beaver. Musel ale získat několik certifikací, aby mu pojišťovna dovolila nejen létat, ale také létat s ostatními herci na palubě. (veronikajel)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama