Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (367)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie. Nejen na jedno použití. Harrison sice má na víc, ale nikoho myslím neurazí. Rozhodně tu jsou i vtipné momenty... Jeden z těch lepších filmů ve svém žánru... Na scénu, kdy padá letadlo a zfetovaná hrdinka z toho má radost, se nedá zapomenout. Bohužel, zapomenout se nedá ani na nulovou originalitu. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu projekce jsem myslel na dvě věci. Ta první byla, že poslední relevantní Indy (rozuměj: vzhledem k Fordově věku) měl vzniknout v průběhu devadesátek a že očekávaný Mangoldův příspěvek do série bude muset s ikonickou postavou pracovat asi stejně, jako svého času naložili Poláci s Hansem Klosem. Ta druhá, že ve 40. nebo 50. letech by Fordovu postavu hrál Bogart, a protože tenkrát pracovali v Hollywoodu lepší scenáristi, byl by to tím pádem i lepší film. Byť by v něm nebyl jediný záběr na hrdinku bez podprsenky. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Čekáte na něco, ale ono to nepřichází. Chybí více napětí a snaha hlavních hrdinů o nějakou větší akci. Člověk se vcítí, že je tam s nimi, ale oni ho ignorují. Nedovedu si představit, že by se mi osobně stalo něco podobného. Tomuto snímku by slušelo více romantických a sladších prvků a rozhodně by zasloužil pozornost jistých žen:) Je to škoda, protože z tohoto filmu šlo vyždímat dozajista rozhodně více. Chvíli jsem přemýšlel nad hodnocením, ale nakonec dávám jenom dvě hvězdy. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Natočit dobrodružný film s Harrisonem Fordem v hlavní roli a hezkou holkou po jeho boku tak, aby onoho dobrodružství bylo celkově asi na dvacet minut, Ford byl za nesympatického blba, a ta hezká holka byla otravná jak peklo, to chce talent. Tedy jistý druh talentu - takový druh, kterým jsem doufal Reitman fakt neoplývá... ale bohužel jsem se mýlil. A on si tady ve své filmografii vybral dost slabou chvilku. 5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Oddychová komedie, u které se příjemně pobavím po každém shlédnutí. Také jeden z mála filmů, který N@va opakuje v neměnném ročním intervalu, ale stále se na to nechá koukat. Harrison Ford jako starý mazák a Anne Heche jako baba, která se v průběhu filmu mění ze slepice na stále slibnější a více zamilovanější do Forda. Škoda, že se neobjevila ve vícero filmech. Talent na to určitě má. David Schwimmer mě příjemně překvapil hrající záletníka takového jak jsem na něj zvyklí z Přátel. Už jen to, že se příběh odehrává v Karibiku značí vtipnou, ale ničím vyjímečnou komedii určenou na příjemné strávení zimního večera. --- Můžeme ho tam dát. Ó ano můžeme ho přišít. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 74,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 164,8 mil. (NIRO)
  • Letadlo, kterým Quinn (Harrison Ford) létá, je DeHavilland Beaver. Harrison Ford je licencovaný pilot, který vlastní DeHaviland Beaver. Musel ale získat několik certifikací, aby mu pojišťovna dovolila nejen létat, ale také létat s ostatními herci na palubě. (veronikajel)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama