Reklama

Reklama

Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se svých obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život. Na každém místě činu však Longlegs (Nicolas Cage) zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu. (Continental Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (285)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Modlíš se?-Ne, nikdy jsem se nemodlila, ani jednou.-Modlitby nám nepomůžou...- Ano, matka měla pravdu, páč někdy je třeba vzít do ruky kvér. Solidní mysteriózní thriller, který ale v začátku sliboval více, než nakonec nabídnul. Herecky velmi dobré, po formální stránce není co vytknout. Atmosféra první třetiny je skvěle tísnivá, dost jí napomáhají temná hudba a tajemství. A pak se to postupně začne lámat a místo tísně se dostaví čekání. Možná to chtělo větší přesah k Satanovi, nevím, každopádně případ zas tolik nečekaných zvratů nenabízí. Snad kvůli velkému očekávání a těšení se na nějaký šok jsem nakonec mírně zklamán. Je to dobrý film, bomba však nikoliv. P.S. Cage by možná nebyl vůbec špatný v roli Jokera... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hail Nicolas Cage (alebo Hail Satan?). Už dlho som v nových hororoch nevidel takého creepy záporáka, akým bol jeho Longlegs. Hlavnou hviezdou, však, samozrejme, bola Maika Monroe. Asi by som ocenil o čosi menej doslovné finále, ale inak film za mňa nemal ďaleko do plného počtu. Sadol mi témou, prostredím, aj formou rozprávania príbehu. Kombinácia skvelého trilerového napätia a mrazivej hororovej atmosféry. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Během uplynulého půlroku jsem absolvoval vysoce prestižní odborně-teoretickou stáž v USA, což mi zároveň umožnilo podstatně rozšířit svou síť kontaktů v rámci filmového průmyslu. Díky svým četným konexím se tak k vybraným zahraničním titulům dostanu o poznání dříve než masové publikum. V případě Longlegs však po hříchu nebylo o co stát. De facto se jedná o sotva průměrný krimi-thriller s nefunkčními hororovými prvky, jenž nezvládá pracovat s napětím a jeho budováním. Perkinsova dosavadní tvorba se povětšinou vyznačovala jasným vítězstvím formy nad takřka anihilovaným obsahem, takže od snímku rozhodně nikdo nemohl čekat vysoce rafinovanou psychologickou hru po vzoru žánrových klasik typu Se7en, nicméně takto tristní scénář s absurdně předvídatelným dějem by nejspíše dokázal sesmolit kdokoliv z diváků po jedné lekci strávené na kurzu tvůrčího psaní. Na rozdíl od agentky Harker sice nedisponuji jasnovidnými schopnostmi, leč vyústění snímku jsem přesto naprosto přesně anticipoval už v jeho samotném úvodu. Ani kriminalistické aspekty příběhu bohužel nepřinesly tolik potřebný vzruch, jelikož Perkins evidentně hrubě podcenil přípravu, kdy agenty FBI vykresluje jako nějaké venkovské ňoumy, kteří se kupříkladu zaseknou i na jednoduché substituční šifře. Ve výsledku se tak Longlegs jeví jako plochý, chladný a prázdný film, kterému jakožto zdejší hororový expert mohu udělit pouze dvě silnější hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ vám chýbali časy, kde policajti namiesto vytiahnutia žalúzií efektne zapínajú baterky, máte sa na čo tešiť. S tými deväťdesiatkami ale treba byť opatrný, atmosférou a tempom je to oveľa viac podobné Perkinsonovmu debutu. Longlegs je vo finále nakoniec niečím iným, než sa na prvý pohľad zdá a to aj s prihliadnutím k tomu, že ste niekde započuli pointu. Okrem klasických trilerov Perkins, podľa všetkého, do príbehu metaforicky komponuje vlastné detstvo so slávnym otcom a celý príbeh môžeme vnímať aj ako veľmi voľne inšpirovaný istou starou legendou, potom aj identita vraha je konkrétnejšia. Ale Longlegs je aj všeobecne čitateľný, skúste si dosadiť do Maikinej postavy a jej minulosti samých seba a máte nad čím premýšľať. Detstvo nemal asi nikto absolútne dokonalé. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na celým filmu je nejzajíměvější náměť, propojení kriminálky a hororu v takovém pojetí jsem ještě neviděl. Má to hnusnou atmosféru a celkově film působí hnusně, ale to myslím pochvalně. Ze všeho tady šlo zlo a tíseň až jsem se těšil kdy už z kina vypadnu.  Skoro ke čtyřem, kvalitní řemeslo po všech stránkách. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Mimo marketingovou kampaň měl film rozpočet necelých 10 milionů amerických dolarů, což je částka, kterou film vydělal v den své premiéry. (Arigato)
  • Mnoho šifrovaných zpráv obsahuje pravopisné chyby a špatnou gramatiku, což odkazuje na šifry vraha z filmu Zodiac (2007), jež obsahovaly překlepy, které velmi často ztěžovaly jejich rozluštění. (Arigato)
  • Longlegs používá symbolové substituční šifry, číselné substituční šifry a Vigenèrovu šifru (s klíčovým slovem „Longlegs“ pro dekódování zpráv). (Claw)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

17.08.2024

Oblíbený herec Nicolas Cage (Con Air, Leaving Las Vegas) v posledních týdnech slavil ve světových kinech úspěch s malým hororem Longlegs, a ačkoliv mu kariéra v nezávislých filmových vodách v… (více)

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

25.07.2024

Před několika dny jste se zde mohli dočíst, jak se malý hororový krimithriller od studia Neon pod názvem Longlegs, v němž mladá herečka Maika Monroe (Neutečeš, Watcher) coby agentka FBI vyráží na… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Reklama

Reklama