Reklama

Reklama

Nechutně bohatá: Ghislaine Maxwell

  • USA Ghislaine Maxwell: Filthy Rich
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Prominentka Ghislaine Maxwell u soudu čelila obvinění, že sexuálnímu predátorovi Jeffreymu Epsteinovi dohazovala nezletilé dívky. Dokument, kde zazní i výpovědi obětí. (Netflix)

Recenze (11)

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Jo aha, toto je ta kauza Epstein a princ Andrew. Jako ostatní Netflixové seriály i tento umí celkem obstojně shrnout celou kauzu bez hluchých míst a vnucujícího názoru. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na to, koľko je o Maxwellovej dostupných informácií z voľne dostupných zdrojov, sa Netflix príliš nesnažil skĺbiť všetko podstatné. Chýbali mi tiež slová o tom, ako celá štruktúra s dievčatami fungovala, a pohľad psychológov na to, prečo obete Maxwellovej pomáhali. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Netflix by měl trochu zkrotit své tempo ve tvoření dokumentů a popřemýšlet nad jejich kvalitou a obsahem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zbytočne dlhý dokument, hoci má zaujímavé pasáže a svedectvá, ale celé to je zase skôr o Epsteinovi, o tom, akou zrúdou bol a že mu niekto pomáhal, ale inak to bol len veľmi úzky okruh zlých ľudí, ktorí zneužívali, nikto inak o tom nevedel. Asi preto sa Epstein obesil. Údajne obesil, vedel toho príliš veľa, vtedy sa v demokraciách zvyčajne potkneš o posteľ, vylúpneš si oko a obesíš sa. Takisto sa z obetí robia príliš veľké obete, ktoré chuderky si roky takto zarábali a teraz plačú, že ako im bolo ubližované. Ale doláriky im nikdy nesmrdeli. Veď aj preto to teraz robia. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Další portrét monstra vyšperkovaný bulvárním tónem s klepy. Přes svou délku 101 minut, která nedovoluje velkou hloubku, je dost času k vykreslení portrétu ženy, která nese stejnou vinu jako Epstein. Je to dívatelné a informativní. "Uměla večírku vdechnout život. Znala každého, byla oblíbená a velice temperamentní osobnost. Hýřila zábavnými sprostými vtipy. Taková přisprostlá krásná divoženka. Byla jako děvče  z bondovky - nebyla na jednom místě moc dlouho. Znala jedno procento lidí, kteří řídí svět. Nikdy nebyla moc vnímavá k citům ostatních. Kdyby byla žralok, byla by velký bílý. " dozvíte se od jejích známých. Pobavila mě společenská hra, kdy podle tvarů prsou se muselo se zavázanýma očima poznat, na kterou dámu páni sahají. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých netflix dokumentov, ktorý išiel mimo mňa. Tieto veci sa dejú a je veľmi zaujímavé, že sa to rieši dlhé roky po. Prečo? Chýbali mi tam dôkazy, nie len "svedectvá". A ešte aj dostali za to peňáze, to im vtedy asi nevadilo. A celkovo, Epsteinov príbeh ma nikdy nezajímal. 1 z 5 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě super ukázka toho, že to všechno nebylo jen o Epsteinovi....Stručně, ale důrazně ukázané, kdo byla Maxwell a doufám, že si tím plno lidí aspoň více doplní svoje otazníky v daném případu... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Další díl o nechvalně proslulém Epsteinovi, tentokrát se ale tvůrci zaměřili na jeho nejbližší osobu, jistou Ghislaine Maxwell, a nastínili její příběh a také to, jak figurovala v celé kauze okolo již zmíněného Epsteina. Vytknout by se dalo prakticky to stejné, co jsem vytýkal u předchozí minisérie. Zbytečně se hraje na city, snaha o vytvoření emocí se totálně minula účinkem, označování údajných obětí jako přeživší je až úsměvné, pluralitu zde opět nečekejte. Bohudík se nejedná o minisérii, ale o jeden dokumentární snímek, takže dokument zas až tak moc nenudí, nicméně vyloženě zábavný taktéž není. Jak dokument Nechutně bohatá, tak i minisérie Nechutně bohatý se každopádně musejí brát s velkou rezervou, oba dva počiny jsou těžce jednostranné, tendenční a neobjektivní, sloužit by měly především jako podklad pro další zjišťování, v žádném případě z nich nelze nic zásadního vyvozovat, teda mimo již známá a prokázaná fakta. Hodnocení asi zůstává stejné, chválím délku stopáže, nechválím o něco větší jednostrannost, takže v součtu mi to vychází tak nějak nastejno. 3/10. ()

koblenzer53 

všechny recenze uživatele

Kdo ví, ten ví.. :) kdo neví, možná tím lépe.. Tady je pouze odkryta špička temného ledovce, nicméně dokument o manželíkovi byl lepší, i když tam moc řečeno nebylo... Hold po tomhle si musíte zapatrat sami, tady toho moc není.. Řeči typu, že Epstein je největší predátor v tomhle obchodě, to by jsme se museli asi podívat na jeho ostrov, což je pouze pro vyvolené... Ale určitě zajímavý, jiný svět,jiné pravidla.. ()

Reklama

Reklama