Reklama

Reklama

Úžasňákovi

  • USA The Incredibles (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bob Parr, známý jako Mr. Úžasný, býval jedním z největších světových superhrdinů a zachraňování světa bylo jeho denním chlebem. Svůj superoblek musel pověsit na hřebík před patnácti lety. Dnes pracuje jako odhadce škod pro pojišťovnu a bojuje s nudou a rostoucím břichem. Se svou manželkou (bývalou Elastiženou) a třemi dětmi se pokoušejí žít normální život. Jeho chvíle ale přijde, když ho tajemný kontakt vyšle na vzdálený ostrov s tajným posláním. Tam zjistí, že génius zla připravuje ďábelskou pomstu světu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (763)

Matty 

všechny recenze uživatele

Film, který předběhl svou dobu a předpověděl masivní nástup superhrdinských filmů, z jejichž mytologie si na jedné straně utahuje tím, že ji přesazuje do rámce rodinného dramatu o mužské krizi středního věku, a na straně druhé k ní vyjadřuje respekt věrnou nápodobou ikonografie komiksů od padesátých do sedmdesátých let. Opravdu chytrý a nadčasový žánrový pastiš nejen pro znalce starých filmů a komiksů, ale pro celou rodinu. 85% Zajímavé komentáře: Adrian, berg.12, choze, anais, Indy ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší - americkou trapnost s nesympatickými animacemi. A byl jsem překvapen - animace celkem v pohodě, ale oproti Jak vycvičit draka nebo Na vlásku postrádají roztomilost; a až do objevení záporáka a všeho primitivně dětsky klišoidního, co se kolem něj točilo, to byl fajn rodinně-akční film s vtipnými střípky. Skoro mě to láká ke 4 hvězdám, ale nemůžu, brání tomu několik otřepaných scén, které film zabíjejí; je to moc černobílé. # Tvůrci si vypůjčili kousek hudby z Bonda a jednu honičku z Hvězdných válek - dobré zpestření. # příběh 6 | hudba 7 | humor 3 | akce 8 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi ve srovnání s dalším potenciálním animovovaným hitem roku 2004 - Příběhem žraloka - rozhodně uspěli více, a zaslouženě. Jako ryze rodinnou zábavu bych je ale nehodnotil - jednak si myslím, že se bude líbit spíše odrostlejším dětem (které už chodí do kina raději bez rodičů) a jednak přece jen není u nás až tak "zaběhaná" komiksová kultura, tudíž příběhy o superhrdinech nemusí u dětí zaznamenat patřičnou odezvu. Jako dospělák jsem se ale bavil dost slušně, i když musím poznamenat, že drtivá většina komiksových příběhů je o jednom a tomtéž. Mění se jen hlavní postavy, případně zbraně. Tak, a teď se do mě pusťte. :-)) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Je skvělé vědět, že cokoliv natočí PIXAR, bude prostě dobré. Úžasňákovi mě velmi překvapili, čekala jsem klasickou animákovou komedii, ale on to byl spíš akčně - supermansky -dobrodružný film. Krásné animace, nádherné charaktery postav, výborný napínavý děj, co dodat. Jeden z nejlepších animáků, co jsem kdy viděla. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl nepokrytě nadšen, ale jak se příběh rozeběhl, začal jsem srovnávat. Ze začátku to mělo větší šmrnc. Chvilkami mi připadalo, že na mě něměl snímek takovou razanci, jakou by měl mít. Některé scény mě nechytly. Také to zdůrazňování rodinných pout je IMHO zbytečné - už to tam beztak je a vnímavý divák si to najde. Ale jinak - úžasňákovská animace a na dětského diváka velice promyšlený scénář. Takže tak. Asi tak. Budu se muset podívat ještě jednou. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (83)

  • Postavu návrhářky kostýmů namluvil režisér a scenárista Brad Bird. (Lorge)
  • Větší čáast příběhu se odehrává ve městě zvaném Metroville. Je to kombinace Metropolisu a Smallvillu, měst ve kterých žil a vyrůstal Superman. (HellFire)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Reklama

Reklama