Reklama

Reklama

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě. V důsledku toho utrpěly významné hedgeové fondy a nezávislí short selleři zničující finanční ztrátu. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (121)

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Erik Meldík v americkém filmu? Ano je to tak, i on se tam na pár scének objeví, avšak nikoliv jako herec, ale jako influencer komentující tehdejší dění na burze. Co se filmu týče, jedná se o originální snímek vysvětlující co se to k čertu vlastně stalo na Wall Street s kauzou GameStop. Snímky podle skutečných událostí mám rád a když se k tomu přidá kvalitní herecké obsazení (ano, mluvím hlavně o Paulu Danovi), vznikne z toho snímek, který s čistým svědomím doporučím každému, kdo se zajímá o finanční trh či má rád jak obyčejní lidé vyjeb*u s pracháči na Wall Street. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Povedený a zábavný film o tom, jak se obyčejní lidé postavili lidem z Wall Street a připravili je o jejich prachy. Režisér Craig Gillespie je velmi šikovný režisér a už několikrát mi ukázal, že umí točit filmy podle skutečných událostí. Gillespie točí filmy, aby byly zábavné, působivé, stylové a byly taky svým způsobem dravé a odvážné. A to se mu povedlo i s jeho nejnovějším filmem. Peníze těch tupců nám představí neuvěřitelný příběh, a je nám to prezentováno, tak abychom celou situaci pochopili a užili si tu bouři, kterou to vyvolalo. Gillespie to vysvětlí jednoduše a srozumitelně, a o to více si film užijeme. Režisérovi se povedlo sehnat velmi šikovné obsazení, které umí prodat příběh. Paul Dano má hodně civilní roli a je v ní skvělý a zábavný. Seth Rogen si svou roli užil a zahrál to moc dobře. I když je to dobrý film, úplně mě neohromil. Možná je to tím, že příběh už známe díky jeho nedávnému výskytu. V některých ohledech tato známost filmu pomáhá, ale v jiných zase ne. Navíc mi přišlo, že tempo je nekonzistentní, chvíle skutečného zaujetí se střídaly s obdobími, kdy se mi zdálo, že můj mozek jede na autopilota. Určitě to není na stejné úrovni jako například "Vlk z Wall Street" nebo "Sázka na nejistotu", ale sám o sobě obstojí dobře. /70%/ ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky filmů Sázka na nejistotu a Vlk z Wall street absolutně povinnost a mě až šokovalo, jak se z neznámého filmu povedlo ve mně probudit takové nadšení, ačkoliv už jsem před samotným zhlédnutím tušil, že mě to bude bavit. Přitom taková velmi nenápadná záležitost, kterou nejspíše velká část i filmových fandů opomene a musí mít člověk k tématu trošku vztah, aby ho Dumb Money pohltilo. Je tu pár lidí, co filmu dělá v Česku osvětu, tak snad se z toho stane ona moderní klasika. :) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Povedený a zábavný film o tom, jak se obyčejný lidé postavili lidem z Wall Street a připravili je o jejích prachy. Režisér Craig Gillespie je velmi šikovný režisér a už několikrát mi ukázal, že umí točit filmy podle skutečných událostí. Gillespie točí filmy, aby byly zábavný, působivý, stylový a byly taky svým způsobem dravý a odvážný. A to se mu povedlo i s jeho nejnovějším filmem. Peníze těch tupců nám představí neuvěřitelný příběh, a je nám to prezentováno, tak abychom celou situaci pochopili a užili si tu bouři, kterou to vyvolalo. Gillespie to vysvětlí jednoduše a srozumitelně, a o to více si film užijeme. Režisérovi se povedlo sehnat velmi šikovné obsazení, které umí prodat příběh. Paul Dano má hodně civilní roli a je v ní skvělý a zábavný. Seth Rogen si svou roli užil a zahrál to moc dobře. Líbil se mi výkon Nicka Offermana a Vincenta D'Onofrioa, protože oba pány jejich role evidentně hodně bavili. I zbytek obsazení je super - Sebastain Stan je parádní. Jediný, kdo mi nesedl je Pete Davidson, který hraje Petea Davidsona. Peníze těch tupců je zábavný a dobře natočený film, který mi dost sedl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zaručeně pravdivý příběh o neuvěřitelném příběhu člověka, kterého vytvořila současná doba a její možnosti. Příběh je totiž o chytrákovi, který vydělal na absurdním, ale promyšleném investování do společnosti GameStop (Něco jako u nás JRCčko). Tématický příběh, který starší generace nepochopí a mladým řekne jen v případě, že budou mít nějaké ekonomické povědomí. Ve zkratce tedy dost specifická záležitost s dost specifickými dialogy a průběhem. Což, mě napadá, je u Setha Rogena a filmech, ve kterých hraje, dost typické. Nejsou pro každého. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v New Jersey (Morris - katolícka univerzita Saint Elizabeth, Essex, Hudson) od októbra do novembra 2022. (Arsenal83)
  • Steve Cohen (Vincent D'Onofrio) nosí v jedné scéně čepici s logem baseballového klubu New York Mets. Skutečný Steve Cohen je vlastníkem tohoto klubu. (HellFire)
  • Když se objevují autentické záběry reakcí některých youtuberů, tak se na moment objeví í český youtuber Erik Meldík z ViralBrothers. (Posheidon)

Související novinky

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

14.12.2023

Nadcházející filmový příspěvek do světa monster od studia Universal mění svého hlavního představitele. Podle oznámení z roku 2020 si v nové verzi hororu Vlkodlak měla hlavní roli zahrát populární… (více)

Reklama

Reklama