Reklama

Reklama

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě. V důsledku toho utrpěly významné hedgeové fondy a nezávislí short selleři zničující finanční ztrátu. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (122)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nezaujímavá téma, gambleri na burze ma extra neinteresujú, avšak pravdou je, že mužom v oblekoch na otlak siahať netreba, kruto sa vám to môže vymstiť. A hoci tento boj bol ukázaný priam ako komunistický, teda ako ten pravý proti vykorisťovateľom, vidím v tom skôr závisť, pretože každý chce aspoň kúsok z koláča, aj ten, čo majiteľov koláča naoko nenávidí, pritom by chcel byť na ich mieste. Rádoby pozitívne vsuvky s miešaným lesbickým párom a mužom, čo mužom vraj nie je, hoci sa na ňom zasekáva i najlepší zastrihávač Braun, neviem presne zhodnotiť: sú reálne a bolo to s nimi všetko tak, ako ukázali? alebo sú tieto postavy a ich úloha zveličená len preto, akú povinne korektnú dobu žijeme? Obávam sa, že bé, bé bé je správne. Navyše táto dráma je nehybná ako Enrique Iglesias na koncerte, veľa dialógov o tom istom a to všetko preložené takým podivným lasagne, kde na vrchu je fuck, ďalšia vrstva shit a potom základná vrstva sú odvodeniny od týchto odborných výrazov, aby sme všetci na sto percent vedeli, že hlavní "hrdinovia" sú mega nad vecou. Pritom sú plytkí ako hroby bielych koní mafie zo Žitného ostrova. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Erik Meldík v americkém filmu? Ano je to tak, i on se tam na pár scének objeví, avšak nikoliv jako herec, ale jako influencer komentující tehdejší dění na burze. Co se filmu týče, jedná se o originální snímek vysvětlující co se to k čertu vlastně stalo na Wall Street s kauzou GameStop. Snímky podle skutečných událostí mám rád a když se k tomu přidá kvalitní herecké obsazení (ano, mluvím hlavně o Paulu Danovi), vznikne z toho snímek, který s čistým svědomím doporučím každému, kdo se zajímá o finanční trh či má rád jak obyčejní lidé vyjeb*u s pracháči na Wall Street. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další pravdivý strhující a napínavý příběh dle skutečných událostí, který chytne za koule a nepustí. Klidně bych ho zařadil jako bratříčka letošních Air a Tetris, Jde o boj Davida s Goliášem, kde skupina amatérských investorů vsadí na firmu Gamestop, že nezkrachuje a rozcupují tím Wall Street, otřásnou světem a zapíšou se do historie a to díky jednomu muži, který to celé rozjel. Sympatický Paul Dano podává skvělý herecký výkon a na druhé straně potěší i Seth Rogen, který hraje arogantního pracháče. I pro člověka, který není obeznámen s burzou a akciemi je film podán řekněme jednodušeji, aby se i neznalý divák mohl orientovat. O humor se zde stará Pete Davidson a celkový tón filmu je hodně feel good. Jakmile začne jít do tuhého, tak začne příjemná stresující gradace, kdy to opravdu začne být i napínavé a fungují emoce, takhle to šlape až do finiše, kde dojde i na můj oblíbený soudní proces. Dumb Money servíruje svůj příběh s ohromným stylem a zábavou, že si jej může užít prakticky kdokoliv. 8/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Rozkokošný příklad toho, jak si zdegenerovaný had hezky začíná požírat vlastní ocas. Dříve jen nenažrané kokotporáty vyvinuly ke klasickým akciovým trhům sqostný nástroj na odírání debilů – dostihy a sázky s virtuálními penězi a pseudofinančními deriváty, de fuckto vytvářející perpetuální zisky na základě gamblingu s cizími a někdy i neexistujícími majetky. Zejména qůli tomu poté vyklíčily na základech z hoven nenažrané bolševické kokotporáty, které vyvinuly sqostný nástroj na šmírování a manipulaci slaboduchého stáda – asociální sítě. Zpočátku nádherná symbióza a podpora nekalých rejdů, kdy si například autistický, hrabivý pamrd Dubový Pižmoň jen tak uprdnul na Tvítru, protože mu bitové mince kurvily investiční portfolio, a za půl hodiny pár miliónů spokojených dicků vztekle kopalo do svých kůl předražených, ausšusových Tesel na lízink s parádním grýndilinským dojezdem od zásuvky k zásuvce. A najednou bác ho! Asociální mentálové a socky se náhle naučili naprosto kontraproduktivně a v rozporu se stranickou linií síťově se masově spojovat proti té Fortuně a decentralizovaně solidně vyšórtovávat zkurvencům ze Stěnové ulice jejich porfolijka, čímž vlastně v konečném důsledku mile pomrdávají i jejich neomarxistické spoluspiklence, kteří u nich ve velkém točí prachy, dříve nabyté výše zmíněnými spekulacemi se vzduchoprázdnem. No roztomiloučký tojflkrajs, není liž pravda? Třeba nakonec bude stačit si jen počkat, až se ten plaz prokouše k hlavě a neviditelná ruka trhu ukáže prostředník všem těm cyklickým demagogickým vypičencům a velkoobchodníkům s bublinkami do vodováh, což nepochybně povede jak ke značnému ozdravení světové ekonomiky, tak i svobodného kritického myšlení. Ač názvem nepokrytě parazitující na dnes již klasickém a sqělém, starém dobrém předderivátovém hobitím tunelování Devitovic Dankem, navíc s patrně poslední parádní rolí sympatického hereckého velikána Jirky Klováka, jedná se o film vcelku zábavný a svižný. Nicméně jeden rozškrábaný strup prostě musím odebrat za to, že to kromě Pavlíka Danka a jeho staré osadili skoro samými mimořádně slizkými až odpornými neherci, a druhý za bezprecedentní heterofobní rasistickou diskriminaci a vkusrvoucí hudební podkres vypatlanými negerskými recitátory a recitátorkami. Taxi možná raději pusťte tu klasiku anebo plyn. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený biografický film, který se zaměřuje na jednu z nejbizarnějších událostí, které zasáhly svět peněz před pár lety v době covidové. Parta lidí se domluvila, že skoupí akcie GameStopu, čímž navýšili jejich cenu a ukázali zdvižený prostředníček velkým hráčům z Wall Street. Člověk, který se v tomto světě ani trochu neorientuje se bude určitě ztrácet, ale většinu jinak zvládli na jedničku. Když už jsem zmiňoval Covid, je až neuvěřitelné, jak nám připadá, že to bylo vlastně dávno, i když nebylo... a celou situaci s rouškami, očkováním atd. zvládli tvůrci taktéž zobrazit naprosto organicky, že nebylo třeba ani nic vysvětlovat, jelikož jsme si tím všichni prošli. Film měl pochopitelně občas hlušší místa, ale tím trpí většina těchto biografických filmů, jelikož některé věci nutné ukázat je, čímž se to trošku táhne. Poselství "chudí vs. bohatí" bylo víceméně jasné, i když je zrovna celý tenhle svět financí malinko jiný. "Cameo" Erika Meldika z ViralBrothers příjemně překvapilo, zahraniční influencery jsem pak víceméně nepoznal... ale aspoň tam máme českou stopu. Hodnocení: 75 % ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Události popsané ve filmu se ve skutečnosti odehrály v delším časovém horizontu. Keith Gill (Paul Dano) poprvé pronesl slavnou větu: „I like the stock“ na Redditu v lednu nebo únoru 2020. Akcie GameStopu začal nakupovat už v roce 2019, tehdy za pouhých 5 USD za akcii. Teprve s příchodem pandemie covid-19, kdy cena spadla na 3 USD a Keith přišel o práci, začal aktivně studovat akciový trh a své poznatky sdílel na sociálních sítích. A důvod? Keith věřil, že mladí Američané, zavření doma většinu dne, začnou hrát z nudy videohry. Tahle myšlenka začala potupně získávat na oblibě a finančníci z Wall Street ji naopak naprosto zavrhovali, načež byli po zatlačení do kouta přinuceni hrát špinavou hru. (HellFire)
  • Když se objevují autentické záběry reakcí některých youtuberů, tak se na moment objeví í český youtuber Erik Meldík z ViralBrothers. (Posheidon)

Související novinky

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

14.12.2023

Nadcházející filmový příspěvek do světa monster od studia Universal mění svého hlavního představitele. Podle oznámení z roku 2020 si v nové verzi hororu Vlkodlak měla hlavní roli zahrát populární… (více)

Reklama

Reklama