Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (254)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Původní Nemocnici jsem neviděl a tak jsem nebyl zatížen očekáváním. Osobně se klidně přiznám, že se mi to docela líbilo. Ano, nebyl to žádný extra zázrak, ale pořád šlo o tehdejší průměrnou seriálovou tvorbu. Rozhodně to nebyl takový propadák, jak by se z hodnocení mohlo zdát. Spoustu hodnocení tady je bezobsažné prohození, že je to blbé a horší než původní řada. Nicméně důvody už tak často uváděné nejsou. ()

Tamdydam odpad!

všechny recenze uživatele

Tento seriál je podle mě v náší kotlině velmi přelomový a významný. Pokud se nemýlím, tak právě on odstartoval lavinu těch nejzhovadilejších seriálů, jeké kdy u nás vznikly ( Ulice, Ordinace v růžové zahradě, Velmi křehké vztahy pro velmi pevné nervy... ). Viděl jsem několik celých dílů ! a musím říct, že mě to vysloveně naštvalo. V novinách se neobjěvil jediný spravedlivý komentář, ztrapnila se v tom polovina mých oblíbených herců, vyhodilo se na to prachů, jako snad doposud za žádný český seriál,... Děs běs. Hudba strašná, děj stupidní, dialogy k pláči, scény z operačního sálu připomínající krvavá jatka,... Ale zas mě těší, že další pokračování už horší být nemůže ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Totální krok vedle. Petr Zikmund nepochopil, v čem tkvělo kouzlo Dietlova seriálu a narouboval sem všechno možné, včetně multikulti a genderových otázek, které ve skutečnosti obyčejné lidi nezajímají. Postavy se chovají, s prominutím, jako idioti, ne jako lidé. Scénář jim něco předepisuje, tak to herci odehrají, ale každá z postav se chová jak v Ordinaci v růžové zahradě - když se scenáristovi zlíbí, může se ze sparťana stát slávista, z optimisty hnedle pesimista. Navíc se seriál bojí jít do konfliktů - tedy reálných, skutečných, současných, nikoliv pseudointelektuálních. Postavy jsou více vyhraněné buďm směrem k dobru, nebo ke zlu, chybí ona Dietlova psychologická prokreslenost, kdy i nerudného dědka v podání Kopeckého divák chápal. O detailech, které si zde cucají autoři z prstu a neodpovídají moc realitě, snad už darmo mluvit. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné a špatné pokračování osudů legendární nemocnice na kraji města je nemožným rejžováním na slávě svého předchůdce. Nemocnice na kraji města měla své nedostatky, ale byla výborně napsaná panem Dietlem a výborně lidsky zahraná představiteli rolí doktorů, sestřiček i pacientů. Každá postava byla hutná a propracovaná a celé to vyznělo mile a díky několika postavám, kterým vévodil vynikající doktor Štrosmajer pana Kopeckého, i velmi zábavné. Pokračování po čtvrt století je nudné, plytké, režie je nefbez efektu a o ničem, herecké výkony nevyrovnané, scénář je klasicky nereálny a podivný (i když se snaží nabádat k odsuzování rasismu), postavy jsou ploché a celé to vyzní studeně a nezajímavě. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Já tady měl pár komentářů už v průběhu seriálu. Nakonec jsem všechno smazal a "s napětím" čekal na konec (je fakt, že poslední díly jsem u počítače spíš poslouchal než na ně koukal). Nemusel jsem ! Bylo to stejně špatné až do konce. Všechny nectnosti už tady ostatní vyjmenovali, takže bych už jenom opakoval vyřčené. Pokusil jsem se nalézt něco fakt pozitivního a na rozdíl od Tosima mě nezaujala ani uvedená mladá herečka, která měla taky příšerné chvilky. Tak jedině snad Iva Janžurová, na tu je vždycky spoleh, a z nových postav asi Saša Rašilov. Toť vše.... Prostě - do téhle řeky tvůrci vstupovat neměli.......... ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Vašek Pěnkava (Josef Dvořák) volá doktorce Machovcové (Barbora Hrzánová), že je už skoro poledne a ona se nedostavila. Když k ní později přijde do bytu, omlouvá se, že ji vytáhl tak brzy z postele. (rakovnik)
  • Role Hany Maciuchové se v této série jmenuje Milada, v první sérii však ztvárnila Alenu. (hermiona)
  • Den před natáčením spadla na Ivu Janžurovou při představení Marie Stuartovny v Národním divadle těžká kulisa. Herečka si jako zázrakem odnesla jen lehká zranění. (blackrain)

Reklama

Reklama