Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý losangeleský drogový dealer se snaží napravit, ale minulost a vztahy s podsvětím mu zajistí místo v hledáčku protidrogové policie, mexických agentů i mexických drogových kartelů. (Filmbox)

Recenze (107)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vraj - o najpravdivejšom a najsilnejšom chlapskom priateľstve a ťažkej skúške, pred ktorou sú postavení. Jeho hrdinami sú dvaja kamaráti, ktorých život postavil proti sebe. ..Nemal som vôbec pocit, že to bolo o tom, čo písal popis snímky. Tak nudný film som už dlho nevidel. Herecká trojica ma síce poriadne nalákala a nabudila, ale zostala kruto nevyužitá. Film sa neveľmi neskúsenému režisérovi Robertovi Towneovi úplne nevydaril a z deja nie som schopný popísať ani jednu jedinú minútku. Vlastne ani neviem, o čo vo filme poriadne išlo. Je pravda že s Michelle Pfeiffer som ešte teraz slabý v rozkroku, ale inak bieda a utrpenie. Za tých pekných 111 minút sa tu neudialo absolútne nič zaujímavé alebo nebodaj akčné. Neviem prísť na to, čo zlákalo hviezdnu trojku, objaviť sa v tejto snímke. Scenár to určite nemohol byť. Mimochodom, na tú dobu celkom slušný finančný rozpočet a prd z toho. Hrozné. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Potřebuju 10.000 dolarů, Macu !! Ten Mercedes se zadřel !!" - "Ještě je v záruce !! Jen jim ho tam pěkně vem !!" - "Aaah, víš co je to za blbce ?? Tvrdí, že jsem nedolila olej !!" ;) Protože právě zde výborně dokazuje, jak nesmírně nadaným, jedinečným a hrátkami se syžetem posedlým je vlastně scenáristou, jisté je pouze jedno, Robert Towne píše jedny z nejzajímavějších a zároveň nejkomplikovanějších příběhů v Hollywoodu, v nichž nic není dané, nic není takové, jaké se být zdá, přičemž vždy hledá tu nejsložitější možnou cestu k rozuzlení, které diváka stejně mnohdy neučiní moudřejším.. Jeden si hned vzpomene na tu lahůdkovou Čínskou čtvrť.. A tak Teguila Sunrise poměrně silně se vzdalující běžným žánrovým konvencím, ač silně doplácí na neschopnost očistit, či zdůraznit hlavní dějovou linii, když to samotné skládání toho puzzle utvářejícího fabuli dá divákovi pořádně zabrat, platí za opravdu velmi velmi zajímavý snímek s opravdu velmi velmi zajímavými charaktery v příběhu o zkoušce, nejen láskou k jedné téže ženě, chlapského přátelství.. Zvlášť Gibsonův Mac "Neříkejte mi Dale" McKussic coby paradoxně upřímný grázl v kontrastu k postavě Kurta Russella zůstává zahalen tajemstvím vlastně až do samotného konce.. Výborně obsazená, skvostně odehraná i silně atmosférická záležitost, které prostě škodí Towne s tím svým paličatým hraním si na kouzelníka, co tahá z klobouku jednoho králíka za druhým ještě půl hodiny po představení.. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Opět nostalgie jak bejk a tomu odpovídá i hodnocení. Z hlediska akce je to mírná nasládlá slabota, ostatní pasuje tak akorát. Příběh nic moc, celkově příjemné k navození vzpomínek a uvědomění si běhu času, který je neúprosný ke všemu. Po jedné hvězdě každému z modrooček, alespoň tady se na dvě hoďky zastavil čas tím lepším směrem. ()

Wade W. 

všechny recenze uživatele

Myslel som si že to bude običajný akčný 80 kový film s Gibsonom(čiže niečo ako smrtonosná zbraň) kvôli tunajšiemu hodnoteniu a pritom to bol prekvapivo scenáristicky inteligentný romantický thriller s prvkami komédie. Zaujímavé je, že Michelle Pfeiffer tu vzruší človeka len tým že číta menu v reštaurácii. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Převážně konverzační thriller vezoucí se na poklidné bázi příběhu plného strnulých tezí kolem překupnictví drog a jedné romance. Spojení těchto dvou témat bylo zpracováno s povděkem k samotnému ději což možná vede i k poněkud nesmělému pohledu na danou věc. Místy se tempo vleče, takže to občas vede k nudnosti a nezájmu. Zkrátka to postrádá určitou invenci, vizi, a dynamiku. Scénář však není napsán zrovna nejhůř. Své opodstatněné kouzlo námětu příběh má a herečtí velikáni tomu dodali vše co mohli. Snímek leckoho nenadchne ale to už je takový úděl. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Úloha Nicka bola ponúknutá Patovi Rileymu, ktorý v tom čase pôsobil ako tréner Los Angeles Lakers. Keď ju odmietol, producent Thom Mount ihneď kontaktoval Kurta Russella. (m.a.t.o.)
  • Agenta  Maguire (J.T. Walsh) nosí hodinky značky Rolex Submariner a detektív Nicholas (Kurt Russell) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)

Reklama

Reklama