Reklama

Reklama

Kathy (Jodie Comer) je tvrdohlavá holka, která si nikým nenechá kecat do života a je dost svobodomyslná i na poměry Ameriky přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Když v baru, do kterého slušné holky nechodí, narazí na mladého motorkáře Bennyho (Austin Butler), jenž má podobnou krevní skupinu, okamžitě to mezi nimi začne jiskřit. Benny je členem motorkářské party „Vandals“, neformálního seskupení milovníků bezstarostné jízdy, vedeného majitelem baru Johnnym (Tom Hardy). Chuť svobody je nakažlivá a brzy jí podlehne i Kathy. Jako bystrá holka si ale začne všímat i negativních věcí, které růst motorkářského gangu provázejí – čím dál násilnější boje s konkurencí, střety s policí a nelegální aktivity, které zajišťují organizaci příjmy a udržují ji v chodu. Protože Kathy Bennyho miluje, nechce, aby skončil v base nebo s kulkou v těle, a snaží se pro něj najít únikovou cestu z gangu. Je otázkou, jestli taková cesta vůbec existuje, a pokud ano, jestli se po ní Benny vůbec chce vydat. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 7

Recenze (93)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Motorkári sú tí klasickí kári šesťdesiatych, sedemdesiatych rokov. Kožená bunda, nedbalý porast na zaprášenej tvári, dych po dvanástej whiskey zmiešanej s nedofajčenou imitáciou marlborky a každé druhé slovo nadávka - proste tí slaboduchí chlapi starých čias, kedy nebola ešte známe, že správny chlap po a) nemusí mať penis a po b) najdrsnejší je v ružových lodičkách a v obtiahnutom tričečku sŕkajúci zo sójového latéčka a nadávajúci na prdiace kravy, nemysliac tým svoje exspolužiačky. Týmto motorkárom ale chýba poriadny príbeh, lebo výborne hrajúci, no stále huhňajúci Hardy a nejaká mŕtvolka či zhorený bar vôbec nestačí, nemá to akciu ani pôsobivosť, skôr len kontinuálnu nezáživnosť. No a Jodie Comer, o tej písali nedávno, že nejakí vedci vypočítali, že ona je najkrajšia žena na svete, ako keby tie všetky ženy aj videli. Nuž, po vzhliadnutí tohto snímku asi nikto nebude toho názoru. A hoci ju mám rád, tak herectvo typu "vypučím si oči" ma tiež neoslovilo. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Tohle nemá být film co půjde bojovat o Oscary, ale jde o vzdání hold jedné sympatické motorkářské partě. Film (respektive způsob vyprávění, které pochopí každý) určitě nesedne všem divákům, ale že by se vyloženě nepovedl? To ani náhodou! Herecké výkony všech zúčastněných jsou na vynikající úrovni, to prostě musí vidět každý, kdo už má něco nakoukáno. Zároveň výběr hudby byl povedený, ale dokázal bych si představit z toho vyždímat ještě o trochu více. Film mě moc bavil a pokud jste nadšenci do atmosféry amerických 60./70. let, budete se bavit stejně jako já. Moc příjemný film. ()

Reklama

Baronne 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. První půlka o dost zábavnější než druhá. Poznávání členů starý bandy a podobnost s mafiánskou hierarchií. Butler je stejně jako Chalamet nová superstar, po boku Hardyho, kterej předvedl výkon tak na 80% podobnej tomu ze Země bez zákona a nutno říct, že gangsterská role mu svědčí. Reedus a Shannon fascinující maskování (Reedus trošku Death Stranding vibe). Druhá půlka slabší, pomalejší, komornější a smutnější. Nicméně hodnotim i tak jako nadprůměr. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

S velkým burácením vjíždějí do kin Motorkáři v režii Jeffa Nicholse a kinosál je v mžiku přeplněn hřmotným zvukem motorových bajků s dvěmi pneumatikami dráždící svým dotekem zemský povrch. Tom Hardy je po dlouhé době opět v hereckém sedle a navíc v roli, která mu nadmíru sedne, evidentně si potřeboval na chvíli oddechnout od jiu-jitsu, ve kterém v nefilmovém světě kraluje. Austin Butler po snímku Elvis sundal z loken černou barvu a stal se z něho motorkář tělem i duší. Michael Shannon je jako vždy skvělým dílkem doplňující filmovou skládačku. Kdo má rád motorky, 60.-70.léta, stylovou dobovou muziku, motogangový příběh inspirovaný skutečným životem klubových motorkářů si určitě přijde na své. Film má nějakou tu díru v galuskovém plášti, ale ve výsledku je to fajn podívaná. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film, který ale nebyl natočen pro mě, tematicky i emocionálně mě úplně minul - a kdybych na něm nebyl v kině (díky za ČSFD projekci), asi bych ho do konce ani nedal. Neumím se naladit tak, abych v těch postavách viděl alespoň částečně sympatické svobodomyslné rebely. Pro mne všichni od začátku vyznívali jako nezodpovědní budižkničemové. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (14)

  • Niekoľko hercov sa muselo kvôli svojím rolám naučiť jazdiť na motorke, vrátane Butlera, ktorý spomenul aj nehodu: "Robili sme nočný záber a narazili sme na mokré listy, a ja som spadol, ale našťastie som pristál na nohách." (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo v Cincinnati v štáte Ohio v októbri 2022 a skončilo sa v decembri toho istého roku. (Arsenal83)
  • Jeff Nichols obsadil Jodie Comer po tom, čo zasadal v dvoch porotách, ktoré ocenili jej výkon v sólovom broadwayskom predstavení "Prima Facie" a počul o nej samé dobré veci od Adama Drivera, ktorý s ňou hral vo filme Posledný súboj (2021). Sám si ju potom šiel pozrieť v divadle Harold Pinter Theatre na West Ende a jeho voľba bola potvrdená. (Arsenal83)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Reklama

Reklama