Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (378)

hirnlego odpad!

všechny recenze uživatele

K tomuto "výtvoru" cítím ze záhadných důvodů takřka bytostný odpor (možná kvůli postavě Annie, možná kvůli nesympatické herečce samotné a možná i kvůli spoustě trapných scén a - ne, radši po mně nějakou bližší specifikaci nechtějte - prostě...PÍ-ČO-VI-NA), takže jinam než do odpadu ho šoupnout nemůžu... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nechtěně zábavná hovadina, při které má bránice dostala pořádně zabrat. Film vypadá skoro jako parodie, ale to, že je míněn vážně, jeho komičnost ještě zvyšuje. Ať jde o scény s vylitým nitroglycerinem, či horolezkyní visící na skalní stěně, v pohodě překonávající i lavinu. Vrcholem všeho je pak setkání jedné z postav se svojí zmrzlou manželkou v prostředí papundeklových kulis, to už jsem prostě nevydržel a svíjel jsem se smíchy. Měl jsem pocit, jako bych se díval na sled skečů od Monthy Python. Tuhle komedii bych pouštěl horolezcům v base-campu před výstupem, pobavili by se a při nějakém splínu by si prostě vzpomněli na Vertical Limit a hned by se jim lezlo lépe :o). Jinak O´Donnell je zoufale necharismatický a navíc špatný herec a lavina všemožných klišé je vážně smrtící. Mám rád filmy z horolezeckého prostředí, hory mně odjkaživa fascinovaly, ale tohle vážně NE.....A mimochodem, úvodní scéna je ukradena ze staršího francouzského filmu "Pozvednu svůj hrob výše", kde se nachází navlas stejná situace. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mohl to být akční nářez, ale omezilo se to jen na dvě výborné akční scény. Jedna je hned na začátku a druhá někde uprostřed filmu. Zbytek je dost podivný a nelogický. Některé scény jakoby na sebe ani nenavazovaly a o nějakém napětí nebo dynamice si může režisér Campbell nechat zdát. Film dost zprasil. Obsadit Chrise O´Donnella nebyl rovněž dobrý tah. Do role se nehodil. Pochvalu zaslouží kamera, která vykouzlila několik dobrých záběrů, výše zmíněné dvě akční scény a snesitelný hudební doprovod. Jenže nemíním chválit technickou stránku filmu. Scénář byl hrozný a režie to nijak nevytáhla nahoru. 40% ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla dát i vyšší hodnocení, ale když si tu čtu rozhořčení vás, co s lezením máte zkušenosti, uvažuji skoro o odpadu. I já viděla ve filmu spoustu nesmyslů, ale to jsem ještě netušila, že nesmysl je to celé. Nesnáším, když tvůrce počítá s tím, že většina lidí je "blbejch" a nepozná nic! ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Útok na citové pasti diváků aneb naši hrdinové se při výstupu v problémech snad ani vyznat nemohou. Samozřejmě si k výzstupu přizval Vertical Limit kameramana par excellence, ale to je asi tak všechno. Propracovanější charaktery postav byste ani pod lupou určenou hodinářům nenašli a jediné, co funguje bez zadrhnutí jsou klasické Hollywoodské neduhy, kterými je snímek prošpikován do nejmenšího detailu. Závěr je nejen jasný, nicméně i nevzrušivý a pokud divákům nezáleží na postavách, tak je něco špatně už od základů. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Režisér Martin Campbell točil poprvé ve své domovině (Nový Zéland). (džanik)
  • Dvě filmové postavy, Tom McLaren a Frank Williams, dostaly svá jména podle úspěšných závodníků formule 1. (džanik)
  • Ve filmu hraje sám sebe známý horolezec Ed Viesturs. (džanik)

Reklama

Reklama