Reklama

Reklama

Infiesto

  • Španělsko Infiesto
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V chaotické době pandemie pátrají dva detektivové po únoscích mladé ženy a odhalí přitom, že celý případ je součástí ďábelského plánu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nakoniec celkom solídny príbeh s trošku trápnym covidovým podtextom ale na vykreslenie dôvodu konania niektorých postáv bol dôležitý ale to opakovanie o nasadení rúšok vyznelo s odstupom času trápne. Čo nechýbalo bolo to že chlapci kričali viac ako dievčatá, už aj pri vraždení sú silnejšie mladé sebavedomé ženy, teda dievčatá. Celkové hodnotenie 56% vystihuje kvalitu filmu objektívne. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Spanielska krimi detektivka zabalena v sepiovom filtry, ktora sa inspirovala Fincherovkami. Obsadenie ako i herecke vykony su na slusnej, profesionalnej urovni ako i rezia. Co vsak podkopava nohy je scenar, ktory sa nevyhne mnozstvu klise a momentom ked si musi divak tukat na celo a neveriacky krutit hlavou pri stupidnych rozhodnutiach hlavnych postav. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vypadá to tak, ako keby tvorcovia použili veľmi začiatočné nápady z prvej série True Detective. Zamiešanie pandémie COVID-19 do filmu v podstate nemá žiadny vplyv na príbeh (nikam ho neposúva). Atmosférou to chce napodobniť príbuzný škandinávsky pocit, to sa mu však darí len čiastočne. Trochu lepšie vedenie príbehu (a absencia COVID-19) a hlbšia spolupráca medzi vyšetrujúcim duo by film mohli posunúť na trochu vyššiu úroveň. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Neslané, nemastné....Takový polotovar, který má dobrý základ, kterým je příběh - spíš myšlenka příběhu ve které hraje prim pandemie Covidu a fanatická sekta, jejíž členové věří, že musí obětovat lidské oběti, aby zastavili pandemii, kterou považují za počátek konce světa. Ano nezní to špatně. Jenže provedení je velmi tristní až dětinské. Autor jednoduše nedokáže vymyslet kriminální zápletku tak, aby její odhalování a rozplétání působilo profesionálně a pro diváka atraktivně. Příběh nepůsobí tak hlubokým a "temným" dojmem, jakým by mohl. Je zde i jakýsi pokus přiblížit divákovi hlavní dvojici vyšetřovatelů a nastínit jejich osobní problémy - i toto se zde minulo účinkem a nedokázalo to vzbudit sympatie. Film tak obsahuje spousty rozporů a vypomáhá si vyloženě náhodnými odhaleními a prapodivnými kroky vyšetřovatelů. Je to celkem škoda, protože ty herci měli na to zahrát v perfektním temném a sektářském krimi filmu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dvojice detektivů s osobními problémy, únosy spojené s rituálními vraždami, industriální prostředí, filtr jak kdyby nedávno vybuchl poblíž vulkán a deštivé počasí, kvůli kterému by detektivové Somerset s Millsem límce kabátů nezvedali. Karty, které zamíchal krupiér Covid, aby je pak rozdal na hrací stůl od firmy Cliché. I ten Columbo, co dělá zásadně sám, má při zatýkání kryté záda a teď nemyslím baloňákem.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Při přestřelce u poustevny používá bratr otčíma oběti československou útočnou pušku vz. 58 P. (Viacslav)
  • Zhruba ve 45. minutě filmu se v záběru objeví traktor československé výroby Zetor. Podnik na výrobu traktorů vznikl po 2. světové válce jako součást Zbrojovky Brno. (BrianStorker)
  • Názov filmu je skutočným miestom: Infiesto je malé banícke mesto patriace do samosprávy Piloña v Astúrskom kniežatstve (na severozápade Španielska). Nachádza sa asi 39 km od Ovieda a má 2400 obyvateľov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama