Reklama

Reklama

Fallout - Season 1

(série)
Trailer 4
USA, 2024, 7 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (53)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se extrémně! Jsem velký Fallout fanoušek, hrál jsem Fallout 3 a New Vegas a zpráva, že se chystá seriál, mě potěšila opravdu až na měsíc. A taky že ten výsledek stál fakt za to! Nejen že se seriál přesně drží herní předlohy - tzn. vaulty, různé frakce, typické Fallout předměty, zbraně a nepřátelé -, on také přidává něco víc! Máme tu totiž 3 velice sympatické ústřední postavy, z nichž je Lucy McLean nejlepší, vtipné hlášky, trefné dialogy a děj, který je velice dobře promyšlený, větvený a má potenciál na to, aby přiklepl seriálu hned několik dalších sérií (protože zájem by tu o to rozhodně byl, když se teď ta fanouškovská základna rozrostla)! Za mě tedy podtrženo sečteno naprosto famózní 1. série, která mě upoutala jak nic. Teď nezbývá než doufat, že si tvůrci udrží tuto vysoko nasazenou laťku! Vyhodnocení: Ten poslední díl!? To bylo mega drsný! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Fallout balancuje mezi 3 a 4. Dalo by se předpokládat, že pro skalní fandy hry to bude spíše 4 a pro neznalce opak. Z pohledu člověka, který slavnou gamesu nikdy neviděl a nehrál forma jasně válcuje obsah. Pominu fantastický kukuč a trikovou stránku, která je u projektu vysokých ambicí samozřejmostí. Víc potěší ohromné množství hlášek, cynického humoru, různých gadgetů a vychytávek, nápaditých kreatur i skvělé kulisy. Příběh rámuje poměrně intenzivní socio/politický podtext, který je v současné době aktuální. A ty nenápadné narážky na současné světové dění jsou všechny povedené. Z herců stojí za to Goggins a Ella Purnell má příjemně přiblblou postavu. Avšak Aaron Moten, který vypadá jako Denzel Washington z roku 1998 moc nebaví a jeho postava také ne. Za ten originální futu-retro přestylizovaný vizuál přece jen za 4, ale těsně. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako "nehráč" som v nevýhode, pretože som pred sebou videl "iba" mix The Last of Us, Silo, Wayward Pines a potom viacerých postapo filmov. Najviac ma seriál bavil v momentoch, kedy najviac pripomínal talianske béčka z osemdesiatok (a potom v závere pri prepojení línií), najmenej pri "vate" na cestách. Niežeby sa na nich nedialo nikdy nič dôležité či zaujímavé. Každopádne mám dojem, že toto je látka určená pre znalcov predlohy a "zvyšok" bude mať na výsledok zrejme veľmi rôznorodé názory. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si člověk tak hraje hru a chodí po světě ve 2D grafice Fallouta 1 a Fallouta 2 a po letech někdo stvoří film, který by jako oživil mise a různé vychytávky z tohohle světa potom co spadly bomby. Nikdy nezapomenu na ty chvíle, kdy jsme to s bráchou hráli a vydávali se do světa neskutečných útrap a zvláštních úkolů a tvorů. Seriál je jako obarvení příběhu, který byl dokonalý stejně jako svět, který jsme hráli. Všechny ty detaily od víček od Nuca Coly až po energozbroj....moc díky zase to žije. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Úchvatně zhmotněný postapokalyptický retrofuturistický svět sám drobně narušuje plynulost vyprávění (dělícího se navíc do čtyř směrů plus předválečné flashbacky), avšak to vůbec nevadí. Tady stojí za to se zastavit v každé lokaci, prozkoumat ji a prohodit pár vět se svéráznými obyvateli – jako tomu přesně je v každém kvalitním počítačovém RPG. Tvůrci seriálu s fandovstvím, úctou i znalostí zasazují nový příběh do léta vyvíjené videoherní série se všemi jejími typickými znaky (včetně groteskního násilí nebo cynického humoru). Grafiku a design přebírají víceméně 1:1, vlastně je ještě povyšují velkolepou výpravou a rekvizitami s citem pro detail. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Během schůzky v budově Vault-Tecu můžeme u stolu za jmenovkou ROB-CO spatřit pro hráče herní série velmi známou postavu Roberta Edwina House, který se proslaví především jako vůdce poválečného New Vegas Stripu a majitel kasina Lucky 38. Jako drobný ester-egg jeho postava v seriálu zmíní, že by jiný člen schůze prodělal i kdyby řídil kasino. (LucasAbelle)
  • Ve scéně, kdy jde Lucy (Ella Purnell) do zbrojnice, můžeme vidět na stolku české náboje Sellier & Bellot. (UncleMorty)

Reklama

Reklama