Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 3
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (361)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Škoda. Ako zarytý fanda série som veril, že to bude na mňa fungovat. Lebo dvojku mám síce na nejakom pomyselnom piedestáli izometrických rpg, no nostalgicky musím priznať, že som si dávno-pradávno užil aj ten facelift, čo tomu spáchala Bethesda, potažmo Obsidian. A nie, žeby som si z tohoto televízneho fanservisu občas s úsmevom čosi nevyzobal. Vlastne som si to dal takmer na jeden záťah, no problemo. No ako celok je to skôr také cosplayové hranie sa na hru. Síce s povedomou a sympatickou estetikou, brutalitou, hudbou atď.... ale tá nádejne nastrelená atmosféra sa rosypáva s pribúdajúcimi postavami a epizódami len v nejaké kulisy, v ktorých tá story v závere už mala bližšie k teenegerským Hunger Games, než k tomu depresívnemu cynickému postapu, na ktorom som bol odkojený. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám to štěstí, že jsem fanda nových her (3, 4, New Vegas a 76), mám holt rád styl RPG Bethesdy, jejich hry se dají hrát dokola a pokaždé jinak, platí jak pro Fallout, tak pro Skyrim. Falloutu jako seriálu jsem se trochu obával a skoro to naplnilo moje obavy, ale obrovskou měrou jsou za mě vykonpenzovány odkazy na hry výše zmíněné, poznal jsem hromadu easter eggů, propojenst s lore her, je to čistej fan servis pro lidi, kteří mají rádi nové Fallouty, ti dinosauři co honí nad jedničkou a dvojkou, holt to není pro ně. Efekty jsou chvilkama až přepálený a praktický efekty někdy až moc průhledný (maska Goginse). Herecky fajn, příběh mě upřímně ani moc nezajímal, užíval jsem si vizuál a svět Falloutu, stejně jako ve hře. Ale jakmile zazněla titulní melodie Falloutu 4, byl jsem spoko. 4* a.k.a 85% ()

Reklama

Zek 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tak kdysi jsem zkoušel hrát třetí díl a vůbec mě to nebavilo. Proto jsem od Fallouta dal ruce pryč a nějak jsem se o hry už nikdy nezajímal. Tím pádem jsem od seriálu vůbec nic nečekal a asi tohle bude i ten hlavní důvod, proč mě seriál hrozně bavil. Hlavní tři postavy mají každý svůj vlastní příběh a musím říct, že mě ani jeden nenudil. Absolutní pecka, ale přijde v momentu, kdy se potkají a každý má rozdílné pohledy na danou situaci a řeší to i po svém, což jsem bral jako takový easter egg z rpg her. Od začátku jsem hltal, každou scénu a byl mile překvapen kam se příběh posouvá a kam až došel.  Ne vše vypadá, tak nádherně jak se na první pohled zdá a ne všichni jsou ty kladný a záporný postavy. Výborné zakončení první série, které zodpoví spousty otázek, ale taky zároveň otevře dveře pro další příběh na který se už teď hodně těším. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jakožto předlohou nepolíbený fanoušek Jonathana Nolana, Lisy Joy a především Westworldu můžu říct, že tohle bylo skvostný navázání na jejich předchozí práci. World-building na jedničku, postavy krásně komplexní, Walton Goggins si smlsnul na každé scéně, strašně mě bavila celá jeho flashbacková linka, černý a často i dost absurdní humor tomu seděl jako hrnec na prdel, a nebýt faktu, že mě maličko zklamalo vyústění (aneb čekal jsem to trochu přísnější), byl by to vlastně i horký adept na seriál roku. Takhle zůstal Fallout (8,5/10) nejen za The Last of Us (9,5/10) jako nejlepší videoherní adaptací, ale i letošním Shogunem (9/10), který přece jen jel příběhově trochu větší bomby. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Dobrý a povedený seriál, který mi několikrát vykouzlil úsměv na tváři a dost jsem si ho užil. Neznám hry, neznám příběhy a reálně jsem o seriálu věděl jen to, že se odehrává v post apokalyptickém světě, a že tady bude Walton Goggins bez nosu. Bez znalostí her a příběhu se mi k seriálu přistupovalo snadněji, než kdybych byl fanoušek a viděl všechny ty rozdíly, chyby nebo špatné tvůrčí rozhodnutí. Čistě z mého pohledu musím tvůrce seriálu velmi pochválit, jelikož vytvořili funkční a zábavný seriál, který má dobré a zajímavé postavy, parádní vizuální stránku, hudbu, kameru a dost černého humoru plného krve. Osobně si mě seriál získal hned v první epizodě a já jsem byl velmi příjemně spokojený. Spokojenost mi vydržela až do konce, ale pár zádrhelů bych na cestě ke konci našel. Tempo některých linek bylo pomalejší, některé vedlejší postavy do počtu a určitě bych se nezlobil, kdybych se dozvěděl mnohem více, jak se věci mají, jak svět funguje atd. - počítám, že na tyhle otázky dostanu odpověď v dalších řadách. Ella Purnell mi v této roli hodně sedla a já si její výkon dost užil, a fandil jsem jí. Aaron Moten není špatný herec, jen mi několikrát přišlo, že tlačí na pilu až moc. Walton Goggins si krade desítky scén pro sebe a je v této roli perfektní. Fallout je dobrý a zábavný seriál, u kterého se těším na další řadu, ve které se dozvím více o tom, co se děje. 7,5-8/10 ()

Galerie (173)

Zajímavosti (24)

  • Scéna, ve které technik Vaultu 33 sdělí Overseerům, že se rozbil vodní čip, je odkazem na úplně první herní „Fallout“, ve kterém hledání vodního čipu bylo hlavní zápletkou. (UncleMorty)
  • Ředitel společnosti Bethesda Softworks, která videoherní sérii vydává, Todd Howard, působil u seriálu jako výkonný producent. (PavelVanekArt)
  • Ve výloze obchodu můžeme vidět předválečný PIP-Boy 2000 Mark VI. Stejný přístroj pak má hráč k dispozici ve videohře „Fallout 76“. (Veskoslav)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama