Reklama

Reklama

Gladiátor II

  • Slovensko Gladiátor II (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film se zaměřuje na příběh Luciuse (Paul Mescal), syna Lucilly (Connie Nielsen) a synovce Commoda, prohnaného syna římského vůdce Marka Aurelia, který zavraždil svého otce, zmocnil se trůnu a skončil v gladiátorské aréně s Maximusem, který, ač smrtelně zraněn, císaře probodl a pak se odebral do podsvětí, aby se shledal se svou mrtvou ženou a synem. Maximus zachránil chlapce i jeho matku a zároveň pomstil svou vlastní rodinu, což na mladého Lucia silně zapůsobilo. (TommyZR)

(více)

Diskuze

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

Merneron

No však toto, pretože na konci jednotky to vyzeralo, že nastanú lepšie časy, čiže dúfam, že v 2ke bude dobrý dôvod nato, prečo vlastne je všetko po starom a k vláde sa dostali hentí dvaja. Hlavne, ak sa to dostalo do starých koľají, tak je celkom divné, žeby postavy Nielsenovej a Jacobiho prežili, Rimania mali vo zvyku robiť čistky podobné Stalinovi :D , takže to trošku nedáva zmysel. Ale tak historická presnosť a Ridley Scott, to nejde dokopy (najmä potom, čo povedal na margo historikov, dosť sprosté vyjadrenie). 

Uvidíme :) , najväčší "red flag" je pre mňa David Scarpa, už len tá hláška z traileru "eat war" je známkou scarpového scenáru, ktorý nebude dva krát závideniahodný. 

 

Inak, keď sa ešte vrátim k Denzelovej postave, mne to osobne až tak nevadí, že ho race-swappli, pretože to nie je tá istá postava, ako z histórie, je to v podstate tá istá postava, ktorú hral Reed v pôvodnom Gladiatorovi, len naňho capli meno Macrinus, a pokiaľ viem, Macrinus nebol otrok ani gladiator (boli to len fámy). 

Nick321

Nick321 (hodnocení, recenze)

Nooo, po shlédnutí traileru začínám mít trochu obavu, aby to nebyla další současná tuctová americká kktina. Snad si to ponechá aspoň špetku důstojnosti z prvního filmu. 

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Lima

Takže to oddeľovanie informácií je problém! No nič, keď budeš "na scéne", dám si na to zvlášť pozor.

Lima

Lima (hodnocení, recenze)

mm13

A co na ty tvoje cancy chceš za reakci, klaune? Píšeš o traileru a sračce a hned dalším slovem pokračuješ o Scottovi, aniž bys to nějak oddělil. Blábolíš o tom, že je arogantní, aniž bys ho nějak blíže znal, s jistotou tvrdíš, že má problém natočit sračku, ale fakta jsou jasná - za posledních 10 roků natočil 6 filmů, z toho 3 jsou skvělé, 2 průměrné a jeden špatný, přičemž vizuálně jsou výrazné všechny. Co by za to jeho stejně staři kolegové z branže dali, lekhá stagnace je přirozená, kvalita filmů na sinusoidě je u každého tvůrce normální. Scott je na svůj věk velmi vitální a v obrazové fantazii nepolevující, zatímco ty jseš jenom hrdina za compem, který se zmůže jenom na frustrované výstřiky a odsudky, které nemá argumentačně podložené. Takových, jako ty, je bohužel plný internet.

na příspěvěk reagoval mm13, Yoshitsune

MoziMedve

MoziMedve (hodnocení, recenze)

meti

Myslím, že zmínku o napouštění kolosea si neodpustili snad ani v jedné encyklopedii nebo jiné knížce kde jsem o něm kdy viděl coby jen odstavec. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

meti

"Starověcí písaři zaznamenali, že během raných dní Kolosea byla budova využívána pro naumachiae (běžněji známé jako navalia proelia) čili simulované námořní bitvy. Při inauguračních hrách pořádaných Titem v roce 80 bylo Koloseum napuštěno vodou, aby mohly být ukázáni speciálně trénovaní plavající koně a býci"  viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Koloseum

helrohir

helrohir (hodnocení, recenze)

meti

Určite je to dohľadateľné kdekoľvek na internete. Ja osobne som túto informáciu prvý krát zachytil v nejakom dokumente o Colosseu, ktorý som videl už dosť dávno, ale utkvelo mi to v pamäti. 

Hochmeister

Hochmeister (hodnocení, recenze)

Trochu opožděně se k tomu vyjadřuji. Z traileru jsem zklamán, ale né překvapen. Ano vím, že film Gladiátor není historicky super přesný, ale měl aspoň solidní míru autentičnosti.

Vzhledem k tomu, že je rok 2024, není mi překvapením, že udělali blackwash nějaké postavy z předlohy (v tomhle případě člověka z reálné historie, císaře Macrinuse), ale že oni ještě k tomu udělají whitewash císařů Caracally a Gety, kteří jako římané kartáginského původu by měli mít typický středomořský vzhled, to jsem nečekal.

na příspěvěk reagoval Smth

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Já teda vím, že co se týče trailerů, tak se běžně stává, že je scéna sestříhaná vytrhnutě z kontextu a ve filmu je trochu jinak a rozvedenější, ale přesto mám obavy: Nebude to, že se nosorožec rozběhne na Mescala, ten mu hodí píseček před očička a nosorožec to napálí do zdi, že ne? 

Asketa

Asketa (hodnocení, recenze)

Lima

Anebo taky trailer dost čast stříhá člověk, co stříhá film. A ten trailer je prostě sračka...

Uživatel Asketa smazal svůj příspěvek.

helrohir

helrohir (hodnocení, recenze)

Kincl

Námorné boje v Koloseu, tzv. naumachia sa naozaj odohrávali, hoci pravdepodobne nie tak často ako bežné gladiátorské zápasy.

na příspěvěk reagoval meti

Lima

Lima (hodnocení, recenze)

mm13

Výrobu trailerů zajišťují specializované firmy, které se tím živí. Režisér na jejich podobu nemá vliv. Napřed si něco o trailerech zjisti, než začneš něco plácat.

na příspěvěk reagoval mm13, Asketa, Asketa, mm13

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Tak jasný že musí vymyslet nějaký wow moment, ale vybrat nosorožce mi přijde na hlavu plus ten velký bazén už vidím jak to celé utesni, aby ta voda neutikala pokud je to Teda stejná aréna kde se pak válčí na souši 

na příspěvěk reagoval helrohir

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Kincl

Ja ani neviem či je to vôbec možné osedlať nosorožca. Patrí k najagresívnejším druhom. Ale dnešné publikum by sa asi nudilo na 4 tigroch na reťazi. 

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Trailer prezradzuje priveľa. Ako ma divákov zapôsobí scéna s nosorožcom, keď sme ju v traileri videli celú ? 

na příspěvěk reagoval Kincl

Merneron

Merneron (hodnocení, recenze)

jim_clark65

No, nevieme prečo Lucius, jeden z možných nástupcov na trón skončil mimo, keď jeho matka očividne ostala v Ríme. Nechápeme z traileru ani dôvod, prečo svoj pôvod tají a prečo bol súčasťou inej odľahlej frakcie, ktorá očividne vzdorovala Rímu. Vieme ale, že zápletka v podobe zlosti voči Rímskym légiám a ich veliteľovi bude nosnou témou, pričom uznávam, že je to dosť podobné ako v jednotke, avšak oproti tomu, čo dostávame teraz v kinách je toto stále film, na ktorý zájdem stokrát radšej. I jednotku by som v kine videl skôr než čokoľvek, čo teraz vychádza. Mne ide o ten feeling. A ten mám z tohto filmu dosť podobný. V originál traileri to len kazí hudba inak je to na ochutnávku celkom nadpriemer.

na příspěvěk reagoval jim_clark65

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Merneron

Trailer ma presvedčil...zájisť na YT a (aj sem) len pre kvôli komentárom, len pre tú zábavu. 

 

Merneron: To už je znesiteľné, ale napriek tomu obsahavo v tom nevidím nič. Je toľko námetov, do ktorých sa môže investovať pre kvalitné zfilmovanie, ale štúdiá robia zbytočné pokračovania. Paramount Pictures už sa tiež ide dole vodou.

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

Merneron

Ale tá zápletka je v podstate "copy paste" jednotky, nie? Pascal nejakým spôsobom zaviní smrť hentej Amazonky, ktorú chce Mescal pomstiť. Denzel hrá tú istú postavu, ktorú hral v jednotke Oliver Reed, on ho nejak nájde po bitke, kedy bude Mescal psychicky a fyzicky na dne, dá mu šancu sa dostať do Kolosea, ako gladiátor, BUM! = no nie je to Gladiator z roku 2000? :D :) 

na příspěvěk reagoval murkl, Merneron

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Lima

Ten trailer je sračka, Scott, čím je starší (a arogantnejší), tým má menší problém natočiť sračku = obavy a frustrácie a z toho plynúci charakter diskusných príspevkov sú na mieste!

na příspěvěk reagoval luka4615, Lima

Lima

Lima (hodnocení, recenze)

Tady se zase vyrojilo frustrátů, kteří by nebyli schopni natočit ani křečka pobíhajícího v kolečku, ale přesně vědí, jak by to natočili oni, hejtujou člověka, který zanechal hlubokou brázdu ve světovém filmu, a ještě jako bonus tomu na základě 2 minut predikují propadák. Jděte se vysrat, chytrolíni.

na příspěvěk reagoval mm13

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

imriska51

Tiež si myslím.  Vždy keď počujem JayZ-ho ,  tak som v myšlienkach v starovekom Ríme. John Spartan by povedal: "Pasuje to k sebe ako ihla a niť" 

imriska51

imriska51 (hodnocení, recenze)

Bude to bomba! Tá hudba sa tam maximálne hodí! Ja tipujem blízko 100 % na CSFD! 

na příspěvěk reagoval JUWA

DvoRSTA

DvoRSTA (hodnocení, recenze)

Ridley Scott si chce na stará kolena dokázat, že dokáže natočit opět kasovní trhák. Bohužel tato doba je pryč a pouhé CGI už lidi nenadchne jak v roce 2000.

Zavael

Zavael (hodnocení, recenze)

že vás to furt baví riešiť, kto má mať aký odtieň farby pleti... pochopil by som, keby vás rozčuľovali nezrovnalosti v historických reáliách v podobných filmoch. To by aspoň malo reálny dopad na príbeh. Ale že vás furt a dokola baví zaoberať sa tým, že tam dali afroameričana miesto belocha, alebo ženu miesto muža... veď je to z pohľadu filmu jedno

thornhill

thornhill (hodnocení, recenze)

Scott točí tie historické filmy na jedno kopyto . Nič nečakám od toho, snáď to bude aspoň trochu zábava

VashCZ

VashCZ (hodnocení, recenze)

Ajaj. Dle traileru to vypadá na další novodobou sračku. Riddley už asi bude pěkně starý, takže to za něj přebírají z moderní filmařiny.

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Trailer dost vypadá na vykrádání jedničky. Uvidíme, můj tip je cca 55 % zde na ČSFD. 🙂

na příspěvěk reagoval Dadel

John5

John5 (hodnocení, recenze)

Už sa na to teším, ale ta rapova hudba v traileri je niečo hrozné. 

Související novinky

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

15.12.2023

Zatímco jiní v jeho věku řeší nejšetrnější pleny, Ridley Scott si ke svým sedmaosmdesátým narozeninám nadělí další režijní počin. Tahle legenda se totiž rozhodla, že nepoleví v každoročním nadělování… (více)

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Reklama

Reklama