Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

genetique 

všechny recenze uživatele

Carpenter v akčných vodách pláva rovnako dobre ako v horrorových. Pomerne prevratný akčných film, ktorý sa zaslúžil aj o rozvoj žánru, ale zároveň nastavil latku veľmi vysoko. Je tu síce pár momentov, ktoré v scenári reálne absolútne nesedia, hlavne v závere, no inak to je akčná jazda ako má byť, so skvelou hudbou a bez zbytočných kecov a omáčok. 75%. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchá premisa (gang zaútočí na policejní stanici) a komorní film, ve kterém se toho na jednu stranu tolik nestane, ale na druhou stranu sledujeme pevnou režii, skvělé postavy a dobře napsané dialogy. Carpenter opět vytvořil originální soundtrack a ukázal, jak versatilní dokáže být. Docela mi chybí tyhle staré filmy, kde se ženy neopíraly do mužů, aby působily silně. Dnes je to samá Mary Sue – pomrkávám na tebe, Disney. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Film, kterým Carpenter nejen ukázal jak se za málo peněz pořizuje hodně muziky, ale také zahájil útok na trůn krále napětí, na němž se pak se svými minimalistickými peckami udržel téměř celou dekádu. Malý rozpočet, jednoduchý příběh, který si ve své téměř absurdní zápletce neláme hlavu s logikou, stručné dialogy, minimalistická hudba, svícení i herecké výkony, které přesto nejsou ploché. To vše slouží jedinému. Gradaci dokonale šponovaného napětí. A jako bonus černý humor a sympatická nekorektnost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

N.W.Refn v souvislosti s Drive trefně poznamenal, že každý velký film musí disponovat pěti věcmi: násilím, romancí, skvělým obsazením, americkou mytologií a devadesáti minutovou stopáží. Carpenterova Noc oživlých gangů má vše, krom dobrých herců a romance, která byla vzhledem k omezenému času i prostoru mírně ošizena. Syntezátorová hudba, vysokofrekvenční pískot, ústřední bass motiv pro "New Year´s Day" od U2 - to všechno šlape, ale film je navzdory pověsti až příliš politický korektní a Johnny Tesař si dává setsakramentský pozor, aby byl ten správný rasový mix na obou stranách spektra postav. Další z kultů, co to kolem mě vzal objížďkou a může si tam pan režisér dát scén ohledně nevýhod trvání na vanilkové zmrzlině třeba tucet.. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se dost těšil. Jednak se mi kdysi líbil remake, jednak tenhle jediný film jsem od Carpentera nikdy neviděl a marně sháněl. A bylo to moc dobré i když jinak, než jsem čekal. Carpenter sice uměl sci-fi i další žánry, ale v jádru to byl hororový režisér. A tohle je akční film s několika přestřelkami, ale v jádru horor, či spíše zombie horor ale Noc oživlých mrtvol. Na opuštěné policejní stanici je jeden polda, dva muklové a jedna sekretářka a dovnitř se dobývá gang. Nejsou tu ovšem žádné debaty, ultimáta, taktika... gang útočí jako zvířata, derou se dovnitř okny, kanály jako bez rozmyslu či strachu o život, závěrečný útok na barikády jakoby ze zombie hororu vypadl. I přes prkenné herce, dlouhý rozjezd a nulový příběh je to prostě parádní syrová béčková jízda s nádechem nastupujících osmdesátek. A samozřejmě nechybí minimalistická Carpenterova "hudba". Solidní 4* a akční film roku 1976. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Austin Stoker a Darwin Joston si spolu posléze zahráli i ve sci-fi hororu Time Walker (1982). (Lorge)
  • John Carpenter vytvořil soundtrack během tří dnů. Samostatně ho začalo prodávat až v roce 2003 francouzské hudební vydavatelství Record Makers. (HellFire)
  • Zatímco hlavní hrdina je na začátku poslán na 9. okrsek 13. obvodu, film se jmenuje Přepadení 13. okrsku. (Lorge)

Reklama

Reklama