Reklama

Reklama

Sting

Trailer 2

Obsahy(1)

Za chladné a bouřlivé noci v New Yorku spadne z nebe záhadný objekt a prorazí okno zchátralého činžovního domu. Je to vejce, z něhož se vyklube podivný pavouk. (TommyZR)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (68)

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Možná někdo zapomněl do žánru uvést sci-fi? Ale ok. Holka co adoptuje pavouka z vesmíru co se zpočátku zdá jako roztomilá pískací hračka, dá mu roztomilé jméno, nejen, že ho zpočátku krmí sama, on se postupem času začne obsluhovat sám. Tomu říkám domácí mazlíček, postará se o sebe sám. Rád prolézá ventilační šachty činžáku stejně jako jeho panička a dostane se téměř všude kam zrovna chce a kde uvidí cokoliv chutného k snědku. Chvilkami mi přišel děj celkem dost absurdní. Nevím čím to je, že většina hororů obsahující hmyz, bývá většinou zklamáním. Přitom jsou pavouci jedny z nejzajímavějších tvorů. A abychom těch pavouků neměli málo, pak zrovna v kině běží další pavoučí párty, tentokrát ve Francii s názvem "Vermines" (Havěť). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ehm, nezapomněl tu "náááhodou" někdo do záhlaví doplnit škatulku "komedie"? Třeba i jako varování? Po nedávném průseru od žabožroutů je tady totiž další moje letošní pavoučí zklamání. A dvojnásobné, protože od tvůrce pětihvězdových Wyrmwoodů. Komu je probůh tenhle film určený? Věděl to vůbec sám rejža/scénárista? Snad dětem? Ano, to jsem si dlouho myslel, protože ca 80% děje (a celá první polovina) se nese v duchu rodinných středoproudových pseudohorrorů, jakými byli svého času třeba Špílbergovi Poltergeisti. Ovšem na druhou stranu film v druhé půli obsahuje několik málo scén, které bych asi dětem (aspoň těm předpubertálním) radši nepouštěl, nechtěl-li bych jim způsobit psychickou újmu. Takže tedy soft horror pro mládež okolo 12-15 let? Asi. Ale kdy už se sakra začnou točit plnotučné horrory pro nás dospělé? Hmmm... V rámci objektivity musím ale rejžovi i pochválit několik výrazných postav, například obě pološílené babky, španělskou vdovu, podivínského korejského souseda, nebo vyloženě komediální figurku hubiče hmyzu. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jako z vesmíru už spadlo už ledacos Critters, Věc, Predátor. E.T. a teď i vesmírný pavouk, který si píská při lovení ? Měli bychom Zemi oplotit, protože tyhle migranty u nás nechceme ! Ale jinak je slušná podíváná a dobře atmosférická, dost tomu pomáhá i to, že barák je dobře navržený a venkovní sněhová bouře, tomu dává ten správný punc konce světa. Hlavní rodinka je správně sympatická a dost sem jim fandil, ale i zbytek postav neni k zahození, až tedy na tu čarodějnici, ten vtip s koštětem nikdy neomrzí. Pavouček, je dost vykutálený, napodobuje zvuky, je nemilosrdný a přestože ho ze začátku skoro moc nevidíme, tak od poloviny, se začne ukazovat a je tedy o co stát, jelikož je to řádně ošklivá bestie. A jediné, co bych filmu mohl vyčíst, je to že s tou brutalitou se dost drží zkrátka, až na jedno zabití, je to dost mimo kameru a to zamrzí. Jako jasně, rozpočet tady byl menší, než samotná délka filmu (fakt to rychle uteklo), ale i tak to zamrzí. Nicméně je to slušný horor a to se cení. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Arachnofobici letos zažívají krušné časy. Letos tady mámě Havěť, která byla povedená z mnoha důvodů a teď Sting. To oproti mnohem reálněji pojatější Havěti sází na sci-fi linku o jednom malém pavoučkovi z vesmíru, který se rapidně zvětšuje a likviduje osazenstvo panelového komplexu. Pavouk je zde jenom jeden a je převážně dělaný CGI nebo praktickými efekty. To není na škodu, ale pocit nějaké nepříjemnosti je pryč a spíše to připomene starší filmy, které kdysi vycházely po stovkách. Je to zábavné, občas vtipné a naopak oproti Havěti mnohem víc brutálnější, ale ne tolik, aby mě to uneslo. Jedná se tak o fajn jednohubku, která rozhodně neurazí. Pokud vznikne dvojka, potenciál se zlepšit a zvýšit bodycount je obrovský. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nám pavúčik spadne z vesmíru. Malé dievča si z neho spraví domáceho maznáčika, pomenuje ho Sting a začne ho pekne vykrmovať. Čím viac ho však kŕmi, tým viac pavúk rastie a zvyšuje sa aj jeho apetít. Kam to bude viesť, je myslím jasné. Škoda, že bol pavúk iba jeden. Tým pádom nedôjde až k takej akčnosti, ako by som si želal - predpokladám, že bude film často porovnávaný s nedávnou francúzskou peckou Vermines, no Sting  tento súboj podľa očakávania prehráva, hoci stále sa jedná o pekne nakrútenú a zábavnú pavúčiu vyvražďovačku. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama