Reklama

Reklama

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (70)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Ano, zrejme si Waugh "nevsimol", ze kolega Ritchie toci uz od februara 2022 velmi "podobny" The Covenant (2023). Ono by to v skutocnosti nevadilo, keby oba filmy boli ponate inak. A ano, je pekne, ze USA aspon filmom vyslovi vycitky voci kvantu miestnych, ktori im pomahali a trpeli pritom. To kvitujem. Film je slabym priemerom s mnozstvom logickych preslapov a skratiek. Sposob, akym si tam indicky agent jazdi po krajine a telefonicky vybavuje jednu zlozku miestnych warlordov za druhou bol uplne smiesny. Nenarocna blbinka so standardnym Butler-om a vybornym  Negahbanom v ulohe "sprievodcu". Fimmel-ovu zaujimavu vizaz po Vikingoch vidime kazdu chvilu, avsak nie vzdy v zapamatatelnych postavach. Na zvazenie. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dvojička ku Covenantovi od Ritchieho. Butler bude drsňák do konca života, jeho parťák bol skvele castingovo obsadený, výpravu to malo perfektnú, vidieť, že to nie je tretia liga resp. céčko, ale poctivé kinobéčko. Aj Travis Fimmel si tu strihol fajn postavu. Nezávidel som veru situáciu Butlerovi a jeho tlmočníkovi, keď po nich šli všetci a viaceré strany zároveň. Normálne človek chápal všetkých agentov, ktorí tam vystupovali na všetkých stranách konfliktu. Neľutujem. Dávam síce len tri hviezdy, ale určite tie lepšie. Musím pozrieť Covenanta, aby som vedel zrovnať a možno zmeniť hodnotenie, takto si nechávam rezervu na väčší z dvojice takmer identických snímkov tohto roka. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ric Roman Waugh a jeho třetí spojení s Gerardem Butlerem. Tentokrát v pokusu o serióznější podívanou a místo akční jízdy, dostáváme takového přimočařejšího Covenanta, kterého Kandahar (zřejmě ne náhodou) přípomíná. Režisér se pokouší rozehrát špiónážní thriller okořeněný občasnou akcí a hlavně velmi výbušným závěrem, který má nalákat akční fandy. Bohužel v rámci příběhu Kandahár úplně neobstojí a veškeré napětí a tempo se vytváří neustálou podprahovou hudbou a pocitem, že jsou postavy v neustálém pohybu. Při bližším pohledu jsou ale vidět jasné příběhově mezery a ani ty občasné akční vložky úplně neobstojí. Kandahár tak je pouhým akčním béčkem, kde chybí pořádná akce a přebývá zbytečně dlouhý ale nijak zajímavý příběh. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o uplně klasický akční béčko, občas jsem zaznamenal dokonce i nějaký pokusy o válečně-špionážní drama, ale osobně mi tohle žánrový experimentování společně s pomalym tempem vyprávění nebo zbytečně ukecanejma scénama moc nesedlo. Co u nápadně podobnýho Covenanta sympaticky fungovalo, se tady nedaří uplně smysluplně podat. Stopáž je dost dlouhá, takže o nudnější pasáže neni velká nouze a příběh mi přišel místama dost nepřehlednej. Zaujalo jenom pár akčních scén. Upřímně řečeno vůbec nerozumim tomu, proč někdo pouští na plátno kopírku mnohem lepšího bijáku jenom pár měsíců po jeho premiéře. Doteď jsem si myslel, že je tohle specialita jenom brakovýho studia Asylum. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Butler a Ric Roman Waugh precenili svoj možnosti. Na podobnú tému ako nedávny Covenant od Guya Ritchieho sa snažili natočiť podobný dramatický film o vzťahu agenta CIA a miestneho prekladateľa. Akurát, že vzťah a chémia medzi ústredným duom nefunguje tak dobre ako u Gyllenhaala a Salima. Film je navyše zbytočne dlhý, v prvej polovici sa stretávame s množstvom postáv, z ktorých je ale väčšina zbytočná a pre ďalší vývoj deja nepodstatná, v druhej polovici sa konečne dočkáme akcie, ktorá je na pomery lepších Butlerových béčok fajn a ako tak zachraňuje výsledný dojem. Zamrzí však že jej nebolo viac a miesto toho som musel pretrpieť prvú hodinu nepodstatnými dialógmi. Ak by sa film skrátil o pol hodinu a miesto vážneho trileru/drámy by to poňali ako jednoduché akčné béčko, verím, že by som bol spokojnejší. Ak chcete vidieť film na zobrazovanú tému, tak s Kandaharom nestrácajte čas a radšej si rovno pustite už spomínaný Covenant. 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Film bol kompletne celý natočený v Saudskej Arábii, prevažne vo veľkomeste Džidda a neďaleko starovekého mesta Al-'Ula. Obdobie natáčania trvalo od 2. decembra 2021 do 28. januára 2022. (Real Tom Hardy)
  • Spojené štáty nemajú diplomatické vzťahy s Iránom od iránskej rukojemníckej krízy v roku 1979 a je veľmi nepravdepodobné, že by americký občan vykonával zmluvnú prácu v tejto krajine, najmä nie v telekomunikačnom odvetví. (MikaelSVK)
  • Scenár k filmu napísal bývalý analytik vojenskej rozviedky Mitchell LaFortune. Vo filme si strihol cameo, paradoxne taktiež ako analytik. Podieľal sa aj na produkcii ako pridružený producent. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama