Reklama

Reklama

VOD (1)

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (84)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Když minule Gerard Butler nouzově přistál s Boeingem na Filipínách, aby odtud následně odletěl ve stylu Jana Tleskače, nabyl jsem dojmu, že si začal vybírat z lepších pracovních nabídek, ale v Kandaháru se zase vrátil ke svým slabším rolím. Uznávám, že snímek nebyl zase až tak špatný a že ta má jedna pěticípá není tak úplně objektivní, ale já se dlouhodobě netajím tím, že hodnotím subjektivně, a mně prostě vadilo, že jsem i přes nemalé množství akce nepociťoval žádné napětí nebo obavy o osud úhlavních klaďasů. Příběh mě totiž za celou dobu (a že to byla doba) nezaujal a veškeré postavy v něm mi byly v podstatě ukradené. No, a protože šlo o záležitost americkou, dočkal jsem se spousty falešné sebereflexe, byl jsem poučen o tom, že pokud by muslimové četli korán, možná by se nestávali v takové míře teroristy (?!!!?), vše doplnily nezbytné rodinné hodnoty a tento komplet tvůrci prolili řádnou dávkou patosu. No, nebylo to pro mě nic moc. / Poučení: Tavení jaderných reaktorů se mi zdá být krajně neekologickým postupem. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler jako agent CIA jehož identita je prozrazena uprostřed mise a on musí v Afganistánu se svým tlumočníkem prchat 400km před talibanem, islámským státem, milicemi, iránskou jednotkou a jedním pakistánským Jamesem Bondem na motorce. Nějaký nápad to mělo, lokace krásný, ale scénáristicky a režijně to je kapku děravé, přičemž to občas kombinuje nudné pasáže s hloupými, takže jenom proto, že jsem toho drsňáka Butlerovi věřil jako vždy, tak dám tři hvězdy. PS: Vlastně to je naprostá kopie o pár měsíců staršího The Covenant od Ritchieho, což je podstatně dokonalejší záležitost. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tváří se to velice, ale schází tomu lepší scénář i režije. Rozhodně je to těžký průměr, místama uzívaný a nepřesvědčivý. Třeba ten motorkář, kterého staví celí děj do pozice největšího badasse, tam byl jako proč? No a celý ten závěr podél plotu je ultra trapný ve finálním kontextu, kdy zjistíte že za plotem je celá jednotka s letadlem a udělali úplné hovno. Ať nepluju jenom hněv tak pochválím záběry a to výpravnější pojetí. Jinak si to ale s čistým vědomím můžete odpostit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pamätáte si, ako Američanov z Afganistanu hnali kozojebci z Talibanu po tom, čo tam 20 rokov pevne a neomylne zasievali semienka demokracie? Tak ono to nebolo celkom tak. Ešte tam bol zabudnutý komorník Žerár a ten s nimi zatočil! Keby viac takých bolo, zastonal by senilák a lapač duchov Bajden. Ale inak, ja mám Žerára fakt rád, pretože dokáže jednou rukou zasadiť malvér do iránskeho jadrového programu. Ale niekedy mám problém uveriť filmov, ktoré majú byť podľa skutočnej udalosti a potom tam vidíte Afganca Alvara na motorke, ako si počas upchávania svojich telesných dier po guľkách gázou sedí na Tinderi a sníva o croissante v Paríži. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ric Roman Waugh i Gerard Butler si v tomto případě vybrali vážně slabší chvilku a já tedy z Kandaharu nejsem rozhodně nadšený. Za nejzásadnější negativa tohoto filmu každopádně považuji za prvé naprosto zbytečně překombinovaný a natahovaný půlhodinový úvod, tedy doba, než se Butler dostane na svou misi, kdy se tu nacpe do diváků xy absolutně zbytečných informací a dějových odboček, které pro zbytek filmu nemají zcela žádný význam, což vyjde najevo právě v následujícím ději, který už je jen ryzí, přímočarou, nenáročnou akční jízdou, která ten zmiňovaný chaotický úvod vůbec nepotřebovala a v podstatě nejednomu by vzala i chuť do zbytku snímku. A za druhé musím bohužel vytknout i zpracování oné akčnější a přímočařejší části filmu, která je tedy rozhodně již daleko zábavnější a svižnější, ovšem já se nemohu zbavit dojmu, že z toho šlo vytěžit zatraceně víc, než se to nakonec povedlo tvůrcům, jelikož daná naháněčka v Afghánistánu nabízela neomezené akční orgie, ale nevím, jestli to bylo způsobeno třeba jen nedostatkem financí, nebo ten poklidnější styl byl opravdu cílený, nicméně mě ten samotný útěk prostě příliš nestrhnul, a to především kvůli nedostatku akce, která navíc není ani nikterak výrazná, a tak díky alespoň za lehce vygradovaný závěr, kterému lze ale zas vytknout až moc happyendové vyznění. Zajímavě tu jinak nepůsobí ani veškeré postavy, postavené na tuctových charakterech, a i ten Butler tu není tentokrát až tak nekompromisní, jak jsme od něj jinak zvyklí, nicméně ten jeho drsnej nasranej ksicht mu tu funguje znovu spolehlivě. Abych ale jen nekritizoval, tak určitě za povedenou musím zmínit atmosféru, párkrát došlo na působivé emoce, spád ke konci lze pak také jistě vyzdvihnout a stylově to celé Waugh zvládnul zpracovat asi také docela přesvědčivě. S hodně odřenýma ušima tak Kandaharu ty 3* dám, ale abych to doporučoval kudy bych chodil, tak to fakt ne. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Kahil (Ali Fazal) se ptá mladého chlapce, kam Harris (Gerard Butler) jede. Chlapec odpoví: „Delaram“, ale to nemůže vědět. Harris právě napsal svému kamarádovi, že tam jede místo něj, ale aby to mohl udělat, musí odbočit z hlavní silnice, po které jede (pravděpodobně vede do Kandaháru). Hned poté Harris odbočí z hlavní silnice. (Johnny.ARN)
  • V íránské televizi se titulky zpráv zobrazují v obráceném pořadí, perština se však píše zprava doleva. (Johnny.ARN)
  • V čase 01:20:00 filmu je scéna, ve které leží na podlaze 4 popravení lidé. Mrtvý člověk uprostřed vlevo v řadě otevře oko a podívá se do kamery. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama