Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Intergalaktická policistka Melanie Ballard se svým týmem dostala za úkol přepravit nebezpečného zločince zvaného Desolation Williams do vězení u města Chryse na planetě Mars. Ocitáme se v budoucnosti vzdálené dvě stě let, kdy kolonizace Rudé planety už není jen snem. Jenže posádka na Marsu náhodou vykopala pradávný marťanský obranný systém a ten přiláká válečné duchy původních obyvatel planety, kteří ovládnou většinu lidí. A když Melanie a její tým přistanou, pochopí, že všichni, včetně vězně, musí spojit své síly, aby přežili útok pomstychtivých duchů, toužících po jediném - zničit na Marsu vše, co pochází ze Země. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

tron odpad!

všechny recenze uživatele

Blb a hňup, shit a šňup. Negatívnym vrcholom sú Pam Grierová ako šéfka (!) vybíjacieho komanda a trápny Ice Cube ako ultra drsný sukyn syn. Stupeň hovadskosti na úžasne vysokej úrovni. Oponovať tým, že Carpenter nemôže nakrúcať iba kult za kultom mi pripadá ako dobrá kravina, pretože niečo iné je priemer a niečo iné táto fatálne/školácky nezvládnutá sračka. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejslabší z filmů Johna Carpentera, které jsem měl dosud možnost shlédnout. Popravdě nechápu, jak se pod tento výtvor mohl režisér Věci nebo Šílenství vůbec podepsat... Ta jedna hvězdička je vlastně spíš za předchozí zásluhy. Herecké výkony jsou, diplomaticky řečeno, nevyrovnané, režie bez nápadu, ale korunu tomu všemu dává scénář, za který by se měl autor smažit v pekle. Podobně zpackané snímky to občas zachraňují velkolepou výpravou, ale ta v tomhle případě stojí taky za prd. Takže suma sumárum: naprostá ztráta času. Celkový dojem: 20 %. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem se na tento film chtěl podívat hlavně kvůli tomu, že v něm hraje Jason Statham. Ani ostatní herecké obsazení nevypadalo zle, navíc to točil Carpenter, takže jsem nepředpokládal žádný velký průser, přestože jsem toho o filmu dopředu moc nevěděl. Pochvíli mi však bylo jasné, že tohle určitě nebude patřit mezi moje nejoblíbenější filmy od tohoto režiséra. Nepříliš vábivé prostředí kolonie, které na mě svou již na první pohled moc velký dojem neudělalo, jsem ještě překousl, jenže když konečně došlo na akční souboje, měl jsem obrovskou chuť to rovnou vypnout. To si snad dělali prdel ne? Doslova šlo o ochotnické představení s trochou krve a „výbuchů“. John měl štěstí, že tu a tam alespoň vzduchem proletěli ostré kotouče a tak bylo k vidění i gore. Od Carpentera jsem tedy zvyklý mimo jiné i na mnohem lepší vybudování atmosféry, díky které jsem si některé jeho filmy zamiloval, ale tady to byla až na pár světlejších okamžiků nehorázná nuda. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Carpenter udělal jednoduchou věc. Oprášil svůj starý scénář Přepadení 13. okrsku a místo na zapadlou policejní stanici situoval děj na zapadlou marťanskou důlní stanici. Říznul to mírně The Thing a The Fog a umístil do kulis, které ukradl JůHelákům ze Studia kamarád. Pozitivní je, že vykrádá jen sám sebe. No a je to perfektní prča. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přepadení 13. okrsku potkává Věc a to podle scénáře, který měl být Carpiho třetím Útěkem (ze Země). Aneb esenciální carpenterovina, (DÁLE SPOILERY!) v níž se na odlehlém místě (kdesi na matriarchálním (!) Marsu) musí policajtka-feťačka spojit se zločincem-antihrdinou a společně odrazit útok mimozemšťanů inflitrujících lidská těla. Béčko jako řemen, ve kterém jdou postavy na duchy atomovkou a vesele se páchají další logické nesmysly, ale šablona "tajemná první půlka, obléhačková druhá půlka" a la Vetřelci funguje, je to příjemně oldschool, v exteriérech to má i atmosféru, dialogy špičkujících se postav pobaví, fajn je scéna s vystřílením marťanů v chodbě i všechny ty hračky (vlak, transportér, balón), škoda jen nevytěženého nápadu s matriarchátem. Ice Cube se na předchozí carpenterovské antihrdiny nechytá a sakra zamrzí, že jeho roli nedostal původně zvažovaný Statham, zato na Natashu se kouká dobře a asi nikdo nelituje, že její postavu nehraje původně zvažovaná Courtney Love. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Bylo použito tisíce galonů ekologicky šetrného červeného potravinářského barviva. (Chatterer)
  • Helena Braddock (Pam Grier) má ve filmu zbraň Franchi SPAS-12 ráže 12 Gauge. (dc125)
  • Herečka Natasha Henstridge nahradila v obsadení kolegyňu Courtney Love tesne pred začiatkom natáčania. Courtney totiž utrpela úraz, keď jej ex-manželka jej vtedajšieho priateľa prešla autom cez nohu. (beso74)

Související novinky

John Carpenter chystá návrat

John Carpenter chystá návrat

03.08.2008

Hororová legenda John Carpenter, tvůrce filmů jako Halloween, Věc nebo Velké nesnáze v Malé Číně, poslední dobou pracuje především pro televizi (jeho příspěvky do série Mistři hororu patřily k těm… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Reklama

Reklama