Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl někde ztroskotat, tak bych si radši vybral ostrov v Pacifiku, než zasněžené hory. Dobrý film, ale nedokázalo mě to po celou dobu dostatečně zabavit. Několik silných momentů se tady najde a jako boj o přežití to funguje velmi dobře. Film dokáže diváka vtáhnout do děje, ale jak říkám, mě to až tak neoslovilo. 65% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Téhle slavné filmové pecce je už sice pár let přes dvacet, ale i na ten třiadevadesátý vypadá nějak příliš retro, skoro jako ze sedmdesátek ve kterých se odehrává. Možná je to levným videofilmovým "lookem", možná slizkou a patetickou hudbou jak z nějakého Špílberga, nevím... Ale každopádně vím, že tenhle příběh by si býval zasloužil trochu působivější zpracování. A sami přeživší lidojedi prý byli z jeho hollywoodské verze rozladěni. Po spoustě let je to i pro mě napodruhé sice malinko zklamání, ale co naplat - film i knížka jsou prostě nezapomenutelné okamžiky mého kulturního života a staly se mi inspirací k mnoha rozverným úvahám i debatám o kanibalismu. A třeba se někdy dočkáme i remaku. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Všade čítam, ako túto survival drama všetci videli kedysi v 90-tych rokoch v komerčnej televíznej stanici a ako naturalisticky odhliadnuc od väčšiny podobných katastrofických snímkov pôsobí. Ani Alive sa neubránil emóciám na hrane, občas je bez šťavy, ale i téma si to samozrejme žiada a nemožno mu vymýšľať za každú cenu zástupné zvraty. Podľa mojej mienky splnil účel, to čo som zhruba od neho očakával mi splnil. Je v ňom rozpor, postavy sú miestami veľmi nejednotné, k činom nepredstaviteľného druhu ich drží momentálny stav a chuť prežiť. Často som sa pristihol, ako by som reagoval ja sám, keď len malinký výkyv komfortu mi prekáža a ťahám postavičky vlastnou cestou, ktorú v obývačkovej tiesni považujem za tú správnu. Fakt, film na zamyslenie a gýčový mi príde len v niektorých nezbytných sekvenciách (modlenie aspol.). ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem odkládal tento dobrodružný snímek. A konečně jsem se k němu dostal. Musím tedy uznat, že samotná havárie je doopravdy precizně zpracovaná (když člověk přihlédne k faktu, že film vznikl již před více než 30 lety), mně se fakticky tajil dech. Jinak herecky též v pořádku, ale jednu připomínku bych přece jen našel. Chvílemi mě dost zarážela ta uhlazenost celého filmu (ono se na tomto aspektu asi dost podepsala americká produkce). O to více se tak těším na španělskou verzi, která spatřilo světlo světa na začátku roku na streamovací platformě Netflix (a z prvních záběrů vypadá daleko naturalističtěji)....Jako neberte mě špatně. Marshall určitě přišel s kvalitním kinematografickým produktem. Jen od toho nesmíte očekávat žánrovou pecku, to by se mohlo dostavit mírnější zklamání. Za mě dávám 7/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Možná realistické, ale přes všude vůkol panující mráz takové podivně vlažné. Jako by se tvůrcům nedařilo dostat pod povrch a zachytit to, co trosečníci museli prožívat. Postavy navíc zcela postrádají nějaký vývoj nebo posun, který by odrážel extrémní situaci, ve které se nečekaně ocitly. A zdlouhavé je to, jako by se toho v těch 72 dnech utprení nestalo dost., aby to zaplnilo dvouhodinové vyprávění. K tomu drobné lapsy, jako třeba vousy, které některým nerostly vůbec a někteří je meli po 72 dnech jako mám já po týdnu. Čekal jsem víc. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)
  • Jména těch, kteří zemřeli, byla ve scénáři změněna - s výjimkou Parradovy sestry Susany a matky Eugenie a manželky Javiera Methola Liliany. (Morien)

Reklama

Reklama